![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
mini-image - co to jest?
Co to jest ten mini-image? Mam problem z tocą 2 a do jego rozwiazania niezbęny jest ten mini-image
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Przeczytałem kilka razy ten wątek o toce 2, jednak tam jest napisane tylko to, jak zrobić wszystko mając już mini-image (nie ma wyjaśnienia skad to wziąść, pobrać). Prosze więc o jakiegoś linka do tego mini-image'a. Pozdro
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Wymiatacz
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Cholera. nie za bardzo z angielskim i z połapaniem się o co chodzi na tej stronie, nie znalazłęm tego image'a
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
![]() |
Do TOCA Race Driver 2
http://spacetarget.com/games/pc_toca...driver_2.shtml |
![]() |
![]() |
#7 |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
Podępne się pod temat zassałem sobie mini imaga do dooma3 podpiąłem pod wirtualny napęd A120% w wersji 1.9.5.2802 i dupa mam komunikat ze wykryto emulator napędów DVD, trudno podpiąłem inny mini image do call od Duty United offensive ( działający przed formatem dysku) i taki sam komunikat ! Czy ktoś mnie mnie powiedzieć co jest grane ? bo ja nie wiem. A dla informacji mam zainstalowany jeszcze CloneCD ( najnowsza wersja) 5.2
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
ale co dziwne mini image działał z grą Call of Duty idealnie tylko ze po zmianie dysku ( i formacie ) już nie działa nie wiem czy to nie wina CloneCD ale miałem taki sam zainstalowany przed i działał i to dla mnie jest dziwne
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
![]() |
![]() |
#10 | |
kewlarowy serwomechanizm
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
#11 | |
kewlarowy serwomechanizm
![]() |
Cytat:
![]() |
#12 | |
kewlarowy serwomechanizm
![]() |
Cytat:
![]() |
#13 |
Wymiatacz
![]() |
Powielanie odpowiedzi musi być fajne a do tego tylko 3 posty pod rząd to jeszcze nie rekord (powiedzmy, że niestety)
Mini-image jest po to, żeby nie uzywać słodzika a do Far Cry akurat jest jedno EXE do wszystkich wersji. Myslisz, że wydając trzy (nie licząć x64) patche ani razu nie zmienili nic w głównym EXE? Wątpię- po prostu cały czas działa pierwsze i nikomu sie nie chce bawić z następnymi. Nie chcesz uzywać patchy, to nie ale z mini image jest łatwiej, więc chyba nie ma sie czemu dziwić. |
![]() |
![]() |
#14 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam!
A czy jest możliwość zrobienia mini-image'a samemu, jeżeli mamy orginalną płytke zabezpieczoną StarForce 3.x?
#15 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Potem SF zaczął sprawdzac czy na płycie coś jest i pojawiły sie problemy- muszą być widoczne wszystkie pliki i miec prawidłowe rozmiary- nie wiem czy robi sie obraz i przerywa tak jak w przypadku SafeDisc (dzieki czemu są pliki i rozmiary ale nie ma danych) czy też edytuje się hexowo (to jest to pół ![]() Istotne jest tez to, żeby podczas robienia obrazu nie była zainstalowana żadna gra zabezpieczona SF- sterowniki SF blokują A 120% mozliwośc wykonania analizy DPM- tzn obraz sie tworzy i zawiera dane ale jak sie otworzy MDS BWA Builderem to nie ma tej charakterystycznej krzywej od DPM. Podstawowa kwestia jest taka że mniej więcej od SF 3.4.5 nie da sie uruchomic gry z napedu wirtualnego, więc jeżeli masz taka wersje to nie walcz z mini image. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
|
|