Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Mini Image Przez Alcohola?? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/mini-image-przez-alcohola-59104/)

Maciej 07.12.2005 16:11

Jest program do robienia mini-image zabezpieczonych płyt ...Mini-Image Ripper.
Mini-image do NFS MW można znaleść na gamecopyworld, chociaż do uruchomienia wystarczy dobrze zrobiony obraz płyty CD1 i program SafeDisc 4 Hider lub SafeDisc 4 Blocker.

FatAlbert 07.12.2005 16:41

@maciej i inni
wiecie moshe jak działa SafeDisc 4 zblocker bo ściągnęłem go i nic niewiem o co w nim chodzi i SD4Hide <wypasiony>

Maciej 07.12.2005 16:56

czytaj zawsze readme :)

Cytat:

SafeDisc 4 Blocker v.1.0:

For use with SafeDisc 4 Protected Games.

Instructions:

- Install SafeDisc 4 Blocker to the same location the game exe is found.

- Make sure to enter in the EXE name
Ex. for the game "The Movies" you would type: Movies
Don't include the .exe, the installer will do it for you.

(Shortcuts will be created both on your desktop and in the start menu.)

- Mount the game image to a virtual drive such as Daemon-Tools 4

- Run the shortcut created by SafeDisc 4 Blocker install. Ex. Movies (SD4Blocker)
(DO NOT close the window until your finished playing the game,)
(When you ARE finished played, press ENTER in the screen to restore registry info)

You will need to run install for each SafeDisc 4 protected game.
A new shortcut and uninstaller will be created for each one.
PS.Używaj SD4 Hider 1.1 jest łatwiejszy.

nowygiena 07.12.2005 17:58

Ostatnio pykłem tego całego NFS MW (proste jak ....).Gra działa zarówno z płyty jak i z obrazu.Do uruchomienia wystarczy tylko bardzo dobrze zrobiony obraz i nic a nic poza tym.
Dziwię się ludziom,że potrzebują jakiś wspomagaczy jak SD4hide czy inne śmieszne cuda.No,chyba,że obraz jest zrobiony jako tako i trzeba mu pomóc.
GJ 4 + nagrywarka i wszystko działa.

Maciej 07.12.2005 18:33

Cytat:

Napisany przez nowygiena
Ostatnio pykłem tego całego NFS MW (proste jak ....).Gra działa zarówno z płyty jak i z obrazu.Do uruchomienia wystarczy tylko bardzo dobrze zrobiony obraz i nic a nic poza tym.
Dziwię się ludziom,że potrzebują jakiś wspomagaczy jak SD4hide czy inne śmieszne cuda.No,chyba,że obraz jest zrobiony jako tako i trzeba mu pomóc.
GJ 4 + nagrywarka i wszystko działa.

Mogłeś napisać to tak:
Dziwię sie ludziom którzy nie posiadają nagrywarki która pyka SD 4.60, nie mówiąc o nie posiadaniu (kupnie) GJ4. (To takie proste...)

gallus 07.12.2005 19:55

Lub ludziom którzy posiadaja obraz DVD i nie wiedzą jak go prawidłowo nagrac :P

e-szuler 17.04.2006 04:56

Mini-Image Ripper
http://www.cdmediaworld.com/cgi-bin/dl.cgi?f=MiR!zip

ma_raz 03.12.2006 13:58

Mam gre bez zabezpieczeń Dark Reign 2 z CDA, i chce zrobic mini image.
Alkohol i inne programy robią obraz o wielkości 770 MB :( , po wrzuceniu obrazu do MIRa gra nie odpala ... jak zrobic Mini Image w Alkoholu?

IceManSpy 03.12.2006 14:06

Nie wiem czy mo***380;na w og***243;le o takich rzeczach pisa***263;. Dla mnie mini image to poprostu krakers. Z reszt***261; po co ci mini image?

ma_raz 03.12.2006 14:25

Kwestia "po co?" nie dotyczy wątku.

IceManSpy 03.12.2006 14:47

Wg mnie to jest znacz***261;ce. Od tego zale***380;y czy zamkn***261; ci temat czy nie. Bo jak to chodzi o krakersa to ***322;amiesz regulamin.

Po za tym na google jest odpowied***378;. Ale je***380;eli, kt***243;ry***347; z admin***243;w/moderator***243;w wyrazi zgod***281;, to dam link do stronki.

ma_raz 03.12.2006 15:08

1 To nie jest mój temat
2. Wątek ma nazwe "Mini Image Przez Alcohola?? "
3. Wyjaśnień po co mi MIni Image jest wiele...
4. Goggle moim przyjacielem... ale cos mi dziś nie idzie :sciana:
5. Chyba sie nudzisz! :-P

Jeszcze jedno, to jest podforum "Zabezpieczenia CD/DVD Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video)."... tak że nie wiem o co ci chodzi, tym bardziej że nie znasz moich intencji.

Jeśli nie masz konstruktywnych odpowiedzi, to dla mnie z tobą EOT

IceManSpy 03.12.2006 15:18

1. Wiem
2. napisałeś: "jak zrobic Mini Image w Alkoholu?" co dla mnie równa się jak zrobić cra*ka.
3. ???
4. na PL stronach chyba tego nie ma
5. nie nudzi mi się, tylko nie chcę dostać bana

Tak to jest forum na omijanie zabezpieczeń, a nie jak zrobić cra*cka. A ja zapytałem się po co ci mini image? Masz oryginalną grę bez zabezpieczeń, to nie rozumiem po co ci to?

Ale jeżeli tak bardzo chcesz to proszę:

"Chcesz zrobic mini image to sciagnij Alcohol 120%
Kliknij kreator odczytu potem zaznacz Ignoruj bledy odczytu nastepnie wybierasz naped CD/DVD w ktorym jest cd klikasz dalej potem Start czekaj 1s i kliknij anuluj po tym zabiegu wyskoczy ci komunikat Czy chcesz anulowac odczyt kliknij Tak potem wyskoczy ci kolejny komunikat i wcsinij Nie i tak wlasnie zrobiles mini image ps. (moze nie dzilalac)"

Jeżeli łamie to regulamin, a wg. mnie łamie to proszę o skasowanie.

andy 03.12.2006 15:29

Cytat:

Mam gre bez zabezpiecze***324; Dark Reign 2 z CDA, i chce zrobic mini image.
Skoro gra nie jest zabezpieczona to po co Ci mini image?

@Ice je***380;eli kolega ma_raz posiada oryginaln***261; p***322;ytk***281; z gr***261; i chce zrobi***263; kopi***281; bezpiecze***324;stwa to nie ***322;amie regulaminu.

IceManSpy 03.12.2006 15:34

Ale on nie napisał, że chce zrobić kopie bezpieczeństwa tylko mini image. Więc zapytałem się po co?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:58.