![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2003
![]() |
modern talking universe
czy komuś udało się przegrać modern talking - universe ?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Może dowiedz się czym to jest zabezpieczone, to ktoś ci pomoże, nawet jeśli tego nie nagrywał. A jak nie wiesz, to bynajmniej powiedz co się dzieje jak próbujesz nagrać i czy napęd w ogóle czyta płytę.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
Luke dobrze gada. Wiecej szczegolow stary, bo tak to niewiadomo w czym problem.
#4 |
Nowy na forum
![]() |
universe
Przegrywałem przy użyciu CD Clone , Create CD oraz WIN ON CD. Wszędzie ten sam problem . W trakcie każdego utworu , w jednym z kanałów występuje tzw. "pyknięcia" , zwykle co kilka sekund. Zdarza się , że na początku utworu pojawia się szum , jak w trakcie przeszukiwania w radiu stacji radiowych . Nie jest to zamierzony efekt w nagraniu . W przypadku CD CLONE nagrywałem za pomocą programu typu testowego i nie było tam chyba opcji "Secure Copy" . Nagrałem zatem płytę jako 'AUDIO CD" . Problem dotyczy nie tylko Modern Talking , lecz wszytkich tegorocznych płyt z koncerny BMG . Posiadają one specyficzny znaczek i zabepzieczone są tzw. COPY CONTROL . Co to jest za program tego nie potrafiłem ustalić.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.05.2003
![]() |
Czy to przypadkiem nie jest kwestia ASPI ?
Dawno temu jak miałem jeszcze 98 to miałem podobny problem ... Wystrczyło np. kliknięcie na mysz i było to słychać na płytce. Może Ty masz coś podobnego ? ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
W poprzednim wpisie nie napisałem dokładnie . Te wszystkie "efekty specjalne" pojawiają się już na zgranej płycie CDR . Na płycie oryginalnej jest oprócz utwrów specjalny player i po włożeniu płyty do napędu CD w komputerze płyta odpala się w tym specjalnym programie .
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.05.2003
![]() |
Sprawdź te ASPI .... od czegoś przecież musisz zacząć.
Żeby nie niszczyć płytek to zrób najpierw IMAGE i odpal z virtuala - zobaczysz co sie bedzie działo. |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
może jestem zielony , ale co to jest to ASPI
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
ASPI to takie jakby sterowniki do napędu. Wejdź na cdrinfo do działu pliki, wpisz w wyszukiwarce ASPI i ci znajdzie. Najlepiej ściągnij sobie "Force ASPI". A próbowałeś to zrzucić na mp3?
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
Re: modern talking universe
czy komuś udało się przegrać modern talking - universe ?
Tak. Jest zabezpieczona cactusem ale nie wiem dokładnie którym, nie ważne. Zgraj całość EAC na dysk i dopiero w nero na CD. Ja tak zrobilem i wszystko dziala OK... ![]() ![]() Tak przy okazji jak mozecie to mi powiedzcie gdzie moge zmienic swoje dane "osobowe" na forum bo chciale dopisac tam nr gg i e-mila i takie takm. Pytam bo jestem nowy i zielony, a nie moge tego znalezc... Przy rejstracji szybko polecialem i tego nie wypelnilem. Z gory dzieki. ![]() ![]()
maly21 Ostatnio zmieniany przez maly21 : 14.06.2003 o godz. 14:55 |
![]() |
![]() |
#11 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Re: Re: modern talking universe
Cytat:
![]() Zgranie płyty na wave i w Nero wypalenie sesji Audio CD! ![]()
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
universe cd
Przegrywam płyty od chyba dwóch lat na przegrywarce marki LG za pomocą programów CD CREATE , albo WIN ON CD . Do niedawno nie miałem z tym żadnych problemów , płyty przegrywałem głównie do odtwarzacza , który mam w aucie .
Problem pojawił się ostatnio w przypadku płyt wydawanych przez firmę BMG ( np. Modern Talking - Universe ) . Mają ona ochronę przez kopiowaniem ***8211; copy control .. Na płytce znajdują się oprócz muzyki różne foldery oraz specjalny player , w którym płyta odtwarza się po włożeniu jej do napędu CD w komputerze . Czy nagrywam te płyty w całości ( z tymi folderami ) , czy ograniczam się tylko do utworów występuje ten sam problem . Płyta w odtwarzaczu CD ( próbowałem na kilku ) gra z zakłóceniami - typu szumy przez kilkanaście sekund na początku każdego utworze oraz co kilka sekund w jednym z kanałów uporczywe ***8222;piknięcia***8221; co kilkanaście sekund , również na każdym utworze . Przypuszczam , ze jest to wynik zabezpieczenia , na pewno nie jest to spowodowane ruchem myszki , jak sugerował jeden z uczestników forum . Miałem program Clony XXL , który diagnozuje rodzaj zabezpieczenie i okazało się że Modern Talking zabezpieczony jest cactusem . Zgodnie z propozycją uczestnika forum ***8211; mały 21 zgrałem całość EAC na dysk i dopiero w nero na CD. Niestety czy zgrywam poszczególne , czy imaga całej płyty , szumu i piknięcia pojawiają się tak jak wcześniej . Może coś robię źle , albo są inne programy do zgrywania płyt zabezpieczonych . |
![]() |
![]() |
#13 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
Re: universe cd
Cytat:
Nie wiem czy robisz coś źle ![]()
![]() |
#14 | |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Re: Re: modern talking universe
Cytat:
![]() |
#15 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
a rpobowales przegrac wedlug moich przyklejonych faq ?
|
|