Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.05.2003, 18:49   #1
robbbie
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.05.2003
robbbie w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
modern talking universe

czy komuś udało się przegrać modern talking - universe ?
robbbie jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.05.2003, 19:32   #2
Luke
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.04.2002
Luke zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może dowiedz się czym to jest zabezpieczone, to ktoś ci pomoże, nawet jeśli tego nie nagrywał. A jak nie wiesz, to bynajmniej powiedz co się dzieje jak próbujesz nagrać i czy napęd w ogóle czyta płytę.

Moja skrzynka
Luke jest offline  
Stary 26.05.2003, 20:36   #3
-=Shade=-
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.04.2003
-=Shade=- zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Luke dobrze gada. Wiecej szczegolow stary, bo tak to niewiadomo w czym problem.
The very meaning of our lives

Maila do mnie wyślij na ten adres
-=Shade=- jest offline  
Stary 26.05.2003, 20:55   #4
robbbie
Nowy na forum

universe

Przegrywałem przy użyciu CD Clone , Create CD oraz WIN ON CD. Wszędzie ten sam problem . W trakcie każdego utworu , w jednym z kanałów występuje tzw. "pyknięcia" , zwykle co kilka sekund. Zdarza się , że na początku utworu pojawia się szum , jak w trakcie przeszukiwania w radiu stacji radiowych . Nie jest to zamierzony efekt w nagraniu . W przypadku CD CLONE nagrywałem za pomocą programu typu testowego i nie było tam chyba opcji "Secure Copy" . Nagrałem zatem płytę jako 'AUDIO CD" . Problem dotyczy nie tylko Modern Talking , lecz wszytkich tegorocznych płyt z koncerny BMG . Posiadają one specyficzny znaczek i zabepzieczone są tzw. COPY CONTROL . Co to jest za program tego nie potrafiłem ustalić.
robbbie jest offline  
Stary 26.05.2003, 21:49   #5
poszukiwacz
Bywalec

Data rejestracji: 26.05.2003
poszukiwacz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy to przypadkiem nie jest kwestia ASPI ?
Dawno temu jak miałem jeszcze 98 to miałem podobny problem ...
Wystrczyło np. kliknięcie na mysz i było to słychać na płytce.
Może Ty masz coś podobnego ?
poszukiwacz jest offline  
Stary 26.05.2003, 22:01   #6
robbbie
Nowy na forum

W poprzednim wpisie nie napisałem dokładnie . Te wszystkie "efekty specjalne" pojawiają się już na zgranej płycie CDR . Na płycie oryginalnej jest oprócz utwrów specjalny player i po włożeniu płyty do napędu CD w komputerze płyta odpala się w tym specjalnym programie .
robbbie jest offline  
Stary 26.05.2003, 22:04   #7
poszukiwacz
Bywalec

Data rejestracji: 26.05.2003
poszukiwacz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sprawdź te ASPI .... od czegoś przecież musisz zacząć.
Żeby nie niszczyć płytek to zrób najpierw IMAGE i odpal z virtuala - zobaczysz co sie bedzie działo.
poszukiwacz jest offline  
Stary 29.05.2003, 19:40   #8
robbbie
Nowy na forum

może jestem zielony , ale co to jest to ASPI
robbbie jest offline  
Stary 29.05.2003, 19:46   #9
Luke
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.04.2002
Luke zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ASPI to takie jakby sterowniki do napędu. Wejdź na cdrinfo do działu pliki, wpisz w wyszukiwarce ASPI i ci znajdzie. Najlepiej ściągnij sobie "Force ASPI". A próbowałeś to zrzucić na mp3?

Moja skrzynka
Luke jest offline  
Stary 14.06.2003, 01:47   #10
maly21
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.03.2003
maly21 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: modern talking universe

Tak. Jest zabezpieczona cactusem ale nie wiem dokładnie którym, nie ważne. Zgraj całość EAC na dysk i dopiero w nero na CD. Ja tak zrobilem i wszystko dziala OK...

Tak przy okazji jak mozecie to mi powiedzcie gdzie moge zmienic swoje dane "osobowe" na forum bo chciale dopisac tam nr gg i e-mila i takie takm. Pytam bo jestem nowy i zielony, a nie moge tego znalezc... Przy rejstracji szybko polecialem i tego nie wypelnilem.
Z gory dzieki.

Ostatnio zmieniany przez maly21 : 14.06.2003 o godz. 14:55
maly21 jest offline  
Stary 14.06.2003, 11:22   #11
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Re: modern talking universe

Cytat:
maly21 napisa***322;(a)

Tak. Jest zabezpieczona cactusem ale nie wiem dokładnie którym, nie ważne. Zgraj całość EAC na dysk i dopiero w nero na CD. Ja tak zrobilem i wszystko dziala OK...
Właśnie to dobry sposób na omijanie zabezpieczeń na płytach Audio!

Zgranie płyty na wave i w Nero wypalenie sesji Audio CD!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 28.06.2003, 22:45   #12
robbbie
Nowy na forum

universe cd

Przegrywam płyty od chyba dwóch lat na przegrywarce marki LG za pomocą programów CD CREATE , albo WIN ON CD . Do niedawno nie miałem z tym żadnych problemów , płyty przegrywałem głównie do odtwarzacza , który mam w aucie .
Problem pojawił się ostatnio w przypadku płyt wydawanych przez firmę BMG ( np. Modern Talking - Universe ) . Mają ona ochronę przez kopiowaniem ***8211; copy control .. Na płytce znajdują się oprócz muzyki różne foldery oraz specjalny player , w którym płyta odtwarza się po włożeniu jej do napędu CD w komputerze . Czy nagrywam te płyty w całości ( z tymi folderami ) , czy ograniczam się tylko do utworów występuje ten sam problem . Płyta w odtwarzaczu CD ( próbowałem na kilku ) gra z zakłóceniami - typu szumy przez kilkanaście sekund na początku każdego utworze oraz co kilka sekund w jednym z kanałów uporczywe ***8222;piknięcia***8221; co kilkanaście sekund , również na każdym utworze . Przypuszczam , ze jest to wynik zabezpieczenia , na pewno nie jest to spowodowane ruchem myszki , jak sugerował jeden z uczestników forum .
Miałem program Clony XXL , który diagnozuje rodzaj zabezpieczenie i okazało się że Modern Talking zabezpieczony jest cactusem . Zgodnie z propozycją uczestnika forum ***8211; mały 21 zgrałem całość EAC na dysk i dopiero w nero na CD. Niestety czy zgrywam poszczególne , czy imaga całej płyty , szumu i piknięcia pojawiają się tak jak wcześniej .
Może coś robię źle , albo są inne programy do zgrywania płyt zabezpieczonych .
robbbie jest offline  
Stary 29.06.2003, 01:48   #13
maly21
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.03.2003
maly21 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: universe cd

Cytat:
robbbie napisa***322;(a)
Przegrywam płyty od chyba dwóch lat na przegrywarce marki LG za pomocą programów CD CREATE , albo WIN ON CD . Do niedawno nie miałem z tym żadnych problemów , płyty przegrywałem głównie do odtwarzacza , który mam w aucie .
Problem pojawił się ostatnio w przypadku płyt wydawanych przez firmę BMG ( np. Modern Talking - Universe ) . Mają ona ochronę przez kopiowaniem ***8211; copy control .. Na płytce znajdują się oprócz muzyki różne foldery oraz specjalny player , w którym płyta odtwarza się po włożeniu jej do napędu CD w komputerze . Czy nagrywam te płyty w całości ( z tymi folderami ) , czy ograniczam się tylko do utworów występuje ten sam problem . Płyta w odtwarzaczu CD ( próbowałem na kilku ) gra z zakłóceniami - typu szumy przez kilkanaście sekund na początku każdego utworze oraz co kilka sekund w jednym z kanałów uporczywe ***8222;piknięcia***8221; co kilkanaście sekund , również na każdym utworze . Przypuszczam , ze jest to wynik zabezpieczenia , na pewno nie jest to spowodowane ruchem myszki , jak sugerował jeden z uczestników forum .
Miałem program Clony XXL , który diagnozuje rodzaj zabezpieczenie i okazało się że Modern Talking zabezpieczony jest cactusem . Zgodnie z propozycją uczestnika forum ***8211; mały 21 zgrałem całość EAC na dysk i dopiero w nero na CD. Niestety czy zgrywam poszczególne , czy imaga całej płyty , szumu i piknięcia pojawiają się tak jak wcześniej .
Może coś robię źle , albo są inne programy do zgrywania płyt zabezpieczonych .

Nie wiem czy robisz coś źle , ale ja osobiście posiadam nagrywarki LG GCE 8320b czyli 32x10x40x i LG GCE 8481b czyli 48x24x48x i nie miałem jakich kolwiek problemów ze zgraniem tego CD na dysk EAC. Po twojej wypowiedzi sprawdziłem to jeszcze raz obydwoma napędami zgrywajac całośc jak i wybrane kawałki na dysk (dla własnej pewności) i słuchajac kawałków nie zaobserwowałem jakich kolwiek niedociągniec w materiale na dysku (trzasków, itp). Wiec nie wiem co moge ci poradzić u mnie ten sposób działa w 100%, a innego nie szukałem bo po co jak jeden działa. Może jakiś inny forumowic bedzie w stanie ci pomóc... Tak z ciekawości to jaki(e) naped(y) posiadasz dokładnie. :chytry:

maly21 jest offline  
Stary 29.06.2003, 09:57   #14
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: modern talking universe

Cytat:
maly21 napisa***322;(a)
[B]Tak przy okazji jak mozecie to mi powiedzcie gdzie moge zmienic swoje dane "osobowe" na forum bo chciale dopisac tam nr gg i e-mila i takie takm. Pytam bo jestem nowy i zielony, a nie moge tego znalezc... Przy rejstracji szybko polecialem i tego nie wypelnilem.
Z gory dzieki.
Po zalogowaniu się na forum kiedy możez wybrać dział, to na dole po prawej stronie masz coś takiego jak "panel użytkownika" - tam możesz zmieniać swoje ustawienia.

DreamCrusher jest offline  
Stary 29.06.2003, 13:17   #15
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a rpobowales przegrac wedlug moich przyklejonych faq ?

Twoje uprawnienia: