Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   nagrywanie x4 (https://forum.cdrinfo.pl/f11/nagrywanie-x4-57242/)

M@X 05.10.2005 00:10

Ja polecam zmienic nagrywarke na jakas sprzed 4 lat - bedize nagrywac x4 na 100% a moze nawet i wolniej :taktak:!

@Deus : moim zdaniem jestes przykladem wzorowego uzytkownika forum. Jak napisales zarejestrowales sie niedawno bo uznales ze trzeba pogadac, co znaczy ze wszystko wczesniej znalazles przy pomocy wyszukiwarki. Dzieki ze doceniasz wklad w inne dziedziny. Ja tez nie znam sie na zabezpieczeniach a proces weryfikacji poprawnosci plyty nawet w glupim SafeDisc 1 to dla mnie czarna magia, ale staram sie pomagac w innych dzialach (DVD-Video, Konsole...), bo uwazam ze nie warto sie wychylac i radzic zle tam gdzie nie ma sie pojecia o konkretnym temacie.

Z kolei autor tematu upiera sie ze pozjadal wszystkie rozumy i usiluje nas pouczac, podczas gdy koledzy dyskretnie dali mu do zrozumienia mozliwosc skorzystania z wyszukiwarki (tej lub googlowej). "Nie dociera? To zarycze!" - normalna kolej rzeczy.

Davi 05.10.2005 01:58

Cytat:

Napisany przez Deus
chodzi o to, że część nowych nagrywarek (niektóre) nie oferuje trybu x4 dla CD-R... a o plikach nfo wyobraź sobie, że słyszałem/ba, sam nawet je pisałem/... tylko, że pliki nfo są zwykle dołączane do róznego softu i innych plków autorstwa moich braci po fachu - a najczęściej paczki zawierające nfo slużą do piracenia. Ja natomiast miałem nadzieję, że Twój post dotyczył sporządzenia legalnej kopii zapasowej, nie zaś wypalenia ściągniętego z sieci pirata... świat schodzi na psy...

spoko dzieki za jakas probe normalnej odpowiedzi ale jak by to bylo prawda to co piszesz to bys sie tu do tego nie przyznal (zakladam ze wiesz o czym mowie) ... bo powinienes wiedziec jakie sa zasady na scenie i restrykcje powodzenia w sadzeniu dalszych kitow

Davi 05.10.2005 02:01

Cytat:

Napisany przez M@X
Ja polecam zmienic nagrywarke na jakas sprzed 4 lat - bedize nagrywac x4 na 100% a moze nawet i wolniej :taktak:!

@Deus : moim zdaniem jestes przykladem wzorowego uzytkownika forum. Jak napisales zarejestrowales sie niedawno bo uznales ze trzeba pogadac, co znaczy ze wszystko wczesniej znalazles przy pomocy wyszukiwarki. Dzieki ze doceniasz wklad w inne dziedziny. Ja tez nie znam sie na zabezpieczeniach a proces weryfikacji poprawnosci plyty nawet w glupim SafeDisc 1 to dla mnie czarna magia, ale staram sie pomagac w innych dzialach (DVD-Video, Konsole...), bo uwazam ze nie warto sie wychylac i radzic zle tam gdzie nie ma sie pojecia o konkretnym temacie.

Z kolei autor tematu upiera sie ze pozjadal wszystkie rozumy i usiluje nas pouczac, podczas gdy koledzy dyskretnie dali mu do zrozumienia mozliwosc skorzystania z wyszukiwarki (tej lub googlowej). "Nie dociera? To zarycze!" - normalna kolej rzeczy.

no coz przyznjae ze wiem malo i nigdy w to nie watpilem ale wciaz sie ucze i dowiaduje wiecej a tu widze ze sa sami sciemniacze i jak narazie nikt niczym mi nie zablysnal oprocz oczywistych rzeczy ... sprawa prosta mialem pecha i trafilem na forum gdzie nie ma powaznych ludzi i trzeba to zmienic ;) ... a ktos kto zna odpowiedz na postawiony przezemnie temat wjechal by chociaz mi na ambicje i pouczyl o uzywaniu przycisku szukaj (ktory uzylem przed utworzeniem tego tematu) i wklejil mi linka do tematu zawierajacego moja odpowiedz ... a tak to wiekszosc potrafi tylko starac sie udowodnic ze cos wie tylko sama jeszcze nie bardzo wie co ;p ... a co do nagrywarki z przed 4 lat to tez mam taka jedna teaca ale powinienes wiedzec ze starsze nagrywarki nie radza sobie z nowszymi zabezpieczeniami nawet po zpatchowaniu obrazu i argument ze starsza nagrywarka nie jest aktualny

Deus 05.10.2005 10:35

Cytat:

Napisany przez Davi
...ale jak by to bylo prawda to co piszesz to bys sie tu do tego nie przyznal (zakladam ze wiesz o czym mowie) ... bo powinienes wiedziec jakie sa zasady na scenie i restrykcje powodzenia w sadzeniu dalszych kitow

jasne, tylko, że ja nigdy nie działałem na scenie i mam te wszystkie wyimaginowane zasady w paważaniu - nie publikuję żadnych łatek i inszego śmiecia swojego autorstwa /takie są moje zasady/. A grozić mi może według obowiązującego kodeksu do 10 lat ale tylko jeśli pozwie mnie autor lub ktokolwiek inny do tego uprawniony mając dowody. Ja wychodzę z założenia, że cracker nie musi być wrogiem publicznym, co więcej wielu z nas tworzy zabezpieczenia/myślisz, że kto stworzył SF - 'byli' crackerzy/. Dziwne, że się do tego przyznaję? Poprostu zwykle crackerzy stanowią zamknięte grono - ja postanowiłem wyjść z tym 'trochę' do zwykłych szarych userów. Rzecz jasna w konkretnym celu - SF... to mój prywatny święty graal - złamać i umrzeć/ale wątpię, żebyś to zrozumiał/. Jeśli nie wiesz jakie panują relacje pomiędzy crackerami to się nie wychylaj , bo większość mitów nt. cracksceny to bajki. Kto mi zabroni mówić o crackingu wśród ludzi? bart, ufcio? no nie przesadzajmy - świat nie wygląta tak jak na amerykańskich filmach... w życiu na ulicy nie powiedziałbyś, że jestem crackerem... a pojawienie się tutaj to wyłącznie moja dobra wola - w tematach innych niż SF udzielam się bardzo rzadko - jestem bo potrzebuję pomocy zwykłych ludzi, tak, właśnie zwykłych ludzi a nie crackerów/jestem 'wolnym strzelcem' - nie należę do żadnej grupy i pracuję wyłącznie sam/. W zamian zaś oferuję część swojej wiedzy nt. działania zabezpieczeń od mniej znanej strony.
Czy w to uwierzysz to twoja prywatna sprawa, ja zaś mogę powiedzieć\napisać iż to co znajduje się powyżej to jedynie prawda...

pozdrawiam
Deus

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:46.