Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Neverwinter Night's PL (https://forum.cdrinfo.pl/f11/neverwinter-nights-pl-13120/)

Face OFF 27.11.2002 19:13

NO i przegralem NWN PL !!!

Zrobilem poprawnie dzialajaca kopie NWN PL ( chodzilo tu glownie o 3 cd ktory jest zabezpieczony) na swojej LG x32 przerobionej na x40. Udalo sie to zrobic w BlindWrite 4.2.4.21

Chodzi bez cracka o ktorym pisal Mark24.

Prubujta ludziska moze i wasze smazalnice to zrobia :P bo z tego co narazie wiem to moj LG to zrobil i liteonek ;P

Esiek 27.11.2002 16:56

Próbowałem tak ale niestety mi sie nie udało. Gra sie instalowała ale cracka sie przegrać nie dało. Musisał bym sie temu troche bliżej przyjżeć to napewno by poszło ale nie mam potrzeby- działa bez cracka 8)

VLuka 27.11.2002 16:32

Kopiujesz zawartosc plyty do katalogu na HDD (pliki i katalogi), dodajesz cracka, wypalasz w Nero lub w innym programie zachowujac oryginalny CD-Label.

Esiek 27.11.2002 16:22

Fakt, sorki za zamieszanie, znalazłem se innego cracka bodajże z Deviance i jest spox.

Cytat:

Mark24 napisa***322;(a)
Ok.

Ale jedno pytanie: po co?????

Taks sztuka dla sztuki????

Nie dla sztuki tylko np. jak nagrasz cracka na płyte z securomem? Mi sie przynajmniej nie udało, a trzymać koło płyty dyskietke z crackiem to tak troche głupio ;p

Mark24 27.11.2002 13:37

Ok.

Ale jedno pytanie: po co?????

Taks sztuka dla sztuki????

Face OFF 27.11.2002 13:10

Fakt mi ten tez ***** dziala, ale mi chodzi by przegrac 3 plytke NWN PL tak by dzialala poprawnie bez uzycia cracka.

Mark24 27.11.2002 09:24

Hmmm... dokładnie nie sprawdziłem, grałem może z 5 minut. Wersję angielską przeszedłem do połowy więc jakoś specjalnie mnie nie ciągnie :)

Bawiłem się trochę modami dołączonymi na 4CD. Dziennik u mnie działa - przynajmniej jest aktywny. Gadają po polsku, napisy są po polsku.

W modach angielkich - jest pół na pół - czasami dźwięk jest po polsku np. witamy, a napisy po angielsku.

W polskich wszystko jest po polsku....

Dziennik to jest to gdzie są zapisane misje????? Bo to na pewno działa - i to działa dobrze.

Może masz jakiegoś innego cracka????

Esiek 26.11.2002 18:05

Cytat:

Mark24 napisa***322;(a)
A ja proponuję tak:
Przegrać normalnie nawet nero - nie męczyć się :)
Ściągnąc z www.gamecopyworld.com plik do wersji 1.26 - bo taka wersja jest w Polsce.

Tak, niby najprostsza metoda ale jest jedno ale.... próbowałem już z tym crackiem i okazało się że niektóre opcje zamieniają się na język angielski a niektóre przestają działać całkowicie (np. dziennik, jak ktoś grał) a pozatym nie udało mi się jeszcze dograć cracka do płyty z najnowszym securomem;)

Cytat:

Face OFF napisa***322;(a)

Hmm chyba cos zrobilem nie tak ;( ! Zainstalowalem sobie BlindWrite Suite v4.2.4 ale BWAVulidera tam nie widze, po uruchomieniu programu mam tylko 2 opcje do wyboru: zgrac z plytki i nagrac na plytke.
Prosze o pomoc jak zrobic kopie 3 cd NWN PL na BlindWrite, z gory dzieki za info.

BWABuilder musisz mieć, on nie jest w samym programie lecz osobno, spróbuj go poszukać w menu start lub w katalogu gdzie masz zainstalowanego BlindWrite Suite. Propos katalogu, masz w nim też plik HowToBWA.rtf i w nim jest krok po kroku to opisane.
Jakby nagrywarka cie nie dała rady z BWA to moge podesłać gotowe pliki, mają one ok. 12 kb każdy, chociaż starczy tylko ten z 3 cd.
:cool:

Face OFF 26.11.2002 09:55

Cytat:

Esiek napisa***322;(a)
Jeśli "wyskakuje oko z ladnym okiem na czarnym tle,a gra nie startuje" to masz źle przegraną 3 cd. Ja na mojej spawarce bez problemu poradziłem se przy pomocy BlindWrite Suite v4.2.4 i BWABuilder który wchodzi w skład jego pakietu. 8)

P.S
Tu masz to dokładniej opisane http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=12935

Hmm chyba cos zrobilem nie tak ;( ! Zainstalowalem sobie BlindWrite Suite v4.2.4 ale BWAVulidera tam nie widze, po uruchomieniu programu mam tylko 2 opcje do wyboru: zgrac z plytki i nagrac na plytke.
Prosze o pomoc jak zrobic kopie 3 cd NWN PL na BlindWrite, z gory dzieki za info.

Mozna mnie tez zlapac na GG - 2423337 po godz. 16

Mark24 26.11.2002 09:17

A ja proponuję tak:
Przegrać normalnie nawet nero - nie męczyć się :)
Ściągnąc z www.gamecopyworld.com plik do wersji 1.26 - bo taka wersja jest w Polsce.
Podmienić pliki.

I wszystko śmiga :)

Esiek 25.11.2002 18:01

Jeśli "wyskakuje oko z ladnym okiem na czarnym tle,a gra nie startuje" to masz źle przegraną 3 cd. Ja na mojej spawarce bez problemu poradziłem se przy pomocy BlindWrite Suite v4.2.4 i BWABuilder który wchodzi w skład jego pakietu. 8)

P.S
Tu masz to dokładniej opisane http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=12935

Face OFF 25.11.2002 17:44

zapomnialem dodac ze mam nagrywarke LG 32x przerobionego na 40x z biosem 1.04 ;P

Face OFF 25.11.2002 17:25

Re: Neverwinter Night

Cytat:

goliat napisa***322;(a)

Ja meczylem to Alcoholem,Blindwritem(nagrywal mi tracki!!!) ,oraz ClonCD.Udalo mi sie zgrac dwie pierwsze plytki i instalacja przebiega bez problemow.Natomiast z 3 plytka jest problem.Po zamontowaniu w Daemonie jest OK ,ale z wypaleniem tego jest problem gra nie uruchamia sie.:(

Hmmm mi Clone 4.0.1.10 zgral wszystkie 3 CD (NWN PL) i w DAEMON v 3.26 odpalilem i zainstalowalem ale jest jeden problem, ;P tzn. gra chodzi z 3 CD i wlasnie nie moge jej uruchomic. Zaczyna sie wgrywac, wyskakuje oko z ladnym okiem na czarnym tle, zamieli i NIC, gra nie startuje ;( Co to moze byc ??

goliat 25.11.2002 17:20

Neverwinter Night

Cytat:

chester napisa***322;(a)
Ja mam Litka 40125S clona 4.0.1.10 i wszystkie 3plytki wypalilem spokojnie.To jak 40x wypalila to 48x nie wypali??
Ja meczylem to Alcoholem,Blindwritem(nagrywal mi tracki!!!) ,oraz ClonCD.Udalo mi sie zgrac dwie pierwsze plytki i instalacja przebiega bez problemow.Natomiast z 3 plytka jest problem.Po zamontowaniu w Daemonie jest OK ,ale z wypaleniem tego jest problem gra nie uruchamia sie.:(

Wrześni@k 25.11.2002 17:07

aj zgrałem przy pomocy alcohola i wszytko ok działa za pierwszym razem:cool:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:15.