![]() |
Alkoholem się udało
Ilość załączników: 1
A clonem nie próbowałem, może coś w ustawieniach?
Plik który załączyłem wesprze cię hipnozą... He He hehehe... |
Re: Re: Neverwinter Night's PL
Cytat:
|
no niestety u mnie sie nie uruchamia na orginalnym exe po spatchowaniu na 1.27, co do tamtego programu to nikt nic nie wie ??
Aha a moze wiecie z kad sciagnać obraz NWN PL w CD Clone, albo taki obraz plyty z którego komus bez problemów udalo sie poprawnie skopiować , chodzi mi o obraz 3CD ?? |
a ja wam powiem ze tez mialem wer nwn ktora nie chodzila ale przez przypadek sobie zaktualizowalem gre na wer 1.27 i o dziwo poszla bez probvlemow chyba baga maja wiec sobie zaktualizujcie lub sciagnijcie aktualizacje 1.27 i powinno isc
|
Ok troche poszperałem,poszukałem i znalazłem stronke gdzie był taki programik o którym mazyłem rzeby takowy był amianowicie chodzi o UNsecrom , po prostu trzeba mieć orginalną płytke lub od razu obraz w DAO RAW czyli np: obraz w CD Clone. Jak mamy już ten obraz to wystarczy przskanować go tym programikiem a on w jeśli wykryje secrom to go raz na zawsze usówa i po tym prostym zabiegu takowy obraz spalamy na CD i gra juz nie posiada rzednego zabezpieczenia i mozna ja palic wtedy w jakimkolwiek programie :jupi: myslalem ze takowy programik był tylko do SafeDisk ale okazuje sie, że nie !!!
Oto link z kad mozna go pobrać http://masku.rdx.net/gf/pt/unsecurom.zip Jedyne co to to, ze go nie sprawdzałem w praktyce z 2 powodów: bo on nie dziala pod Win 2000 ico najważniejsze nie mam orginalnej CD ani obrazu tej CD :( w pliku .info autorzy piszą ,ze program był sprawdzany na wielu grach nawet sa napisane tytuły no ale nie mialem tej przyjemności niestety. Mam w związku z tym WIELKĄ prośbę jak komuś się uda to niech udostępni to na FTP lub w jakiś inny sposób. |
Cytat:
Wszystko ladnie tyle ze on szuka plikow exe i nie skanuje obrazu z clona a szkoda bo zapowiadalo sie pieknie :( |
Cytat:
No właśnie , ja zrobiłem tak samo i gierka chodzi a u niektórych ludzi z forum nie. Ciekawe dlaczego? |
Cytat:
|
A ja dostałem obraz Alkohola, może CloneCD żle coś zczytuje? , ale co tam - juz skończyłem tą gierkę, może kiedyś odpalę mody naściągałem ich już trochę. Teraz "męczę" Morrowinda
A tak w ogóle to po zrobieniu obrazu i zamontowaniu w virtualnym CDRomie też nie działa? |
Mi sie udalo
Ilość załączników: 1
LG GCE-8320B bios 1.04, CloneCD v4.2.0.2, i profil w zalaczniku kopiowalem polski orginal
|
jeszcze inaczej...
***** nie wydaje mi się konieczny, istnieje jeszcze inny sposób.
Mam orginal NVN_pl i zależało mi na zrobieniu kopii 3 cd, gdyż przy każdej sesji, trzeba go umieszczeć w cd, przez co niszczy się. Mając sredni fart, udaje się zrobić jej kopię ALC lub BW+BWA. Można również tak: robimy kopię 3cd za pomocą clona na standartowym profilu (protect game), instalka, następnie nie uruchamiamy całości, tylko uaktualnienie. Pozwalamy dociągnąć updata do v1.27 i odcinamy cały proces. Od teraz całe Neverwinter chodzi doskonale w ogóle bez umieszczania 3cd. Płytki leżą w szufladzie, sumienie spokojne. |
Tylko w poisany wyżej sposób nie zainstalujesz patcha w całości.
W tej kwestii virtualny CD Alkohola jest górą, ponieważ problemy są przeważnie przy nagrywaniu zabezpieczonych płyt a nie odczycie. Robisz obraz i montujesz. I po kłopocie |
Re: Mi sie udalo
Cytat:
działa ci normalnie bez spatchowanie do V 1.27 Bo po przegraniu u mnie clonem (profil : GAME CD) pojawiało się logo NWN a następnie wszystko się wyłączało i lipa :'( dopiero po spatchowaniu SIE URUCHAMIA :jupi: |
wystarczy zainstalować patch 1.27 pl i gra nawet źle skopiowana działa
polecam |
Cytat:
(dobrze wiedzieć) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:49. |