![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Jeśli komuś nie działa backup wykonany moim sposobem to przyczyna leży prawdopodobnie w tym iż :
1.) rozpoczeliście gre z źle sporządzoną kopie(w celu sprawdzenia kopii), gra wykryła to jako pirata i sporządziła gdzieś w rejestrze (tak mi się wydaje) wpisy i już jej z tej kopii nie odpalicie. 2.)przed sprawdzeniem usuńcie wszystkie programy do nagrywania szczególnie clona (i wyczyścić rejestr) 3.)do ukrycia ATIP stosujcie najnowszy GameJack4. Przyczyną źle wykonanej kopii są najczęściej dodatkowe błędne sektory których nie ma w oryginale. Kopie nie trzeba wcale przez to sprawdzać czy jest dobrze wykonana włączając gre. Jest inny sposób (ja tak robiłem). Otóż: - zróbcie obraz oryginału dowolnym programem - spiszcie wszystkie numery błędnych sektorów jakie wykrył wasz program -zróbcie kopie moim sposobem - póżniej sprawdźcie CloneXXL(z opcją włączonych sterowników ASPI) sprawdzanie sektorów. Chodzi aby sprawdzić w kopii odkąd zaczynają się błędne sektory.Jeśli pierwszy błędny sektor w kopii jest taki sam jak w oryginale to w większości przypadków wszystkie pozostałe są również takie same jak w oryginale i kopia powinna działać. Jeśli pojawił się choćby jeden dodatkowy błędny sektor to kopia jest zła. -Jeśli wszystkie błędne sektory już są takie jak w oryginale to spróbujcie grę zainstalować z tej kopii(proponuje na "czystym systemie") i wszystko powinno być ok.Nie zapominajcie jednak o ukryciu przed grą ATIPu bo wszystko szlak trafi.I jeszcze raz powtarzam moje doświadczenia sugerowały mi sprawdzanie jakości kopii właśnie na podstawie błędnych sektorów.Na sukces daje jakieś 99% ( 1% zostawiam zawsze jako niepewność).POZDRAWIAM. LiteON is the best. P.S Jeśli jednak komuś się nie uda to nie krytykujcie, jestem tylko amatorem Ostatnio zmieniany przez adamantan : 09.04.2005 o godz. 12:41 |
![]() |
|
|