![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Zaprenumerowany
Data rejestracji: 16.09.2003
![]() |
Mam obraz gry TheSims 2: Na studiach. Obraz to CD1 i CD2 w .mds i .mdf
Po zamontowaniu obrazu i przeskanowaniu obrazu A-Ray Scannerem v2.0.2.0 pokazuje mi takie informacje: Kod:
[11:47:56 Godzina] Signs on CD/DVD indicate SafeDisc 2/3 [11:47:58 Godzina] SafeDisc 4.00.001 detected -> Z:\TSBin\Sims2EP1.exe [11:48:04 Godzina] --- File(s) Scan Finished [7.05s] --- Druga sprawa: podobno z SafeDisc 4 już jest większy problem z blacklistowaniem programów. Wiem, że trzeba ukryć ATIP albo uruchamiać z czytnika CD/DVD. Pozostaje jednak kwestia programów: które programy są blacklistowane w TS2: NS? Wiem, że wyjdzie to po zainstalowaniu gry, ale problem jest taki, że: czytałem artykuł o SafeDisc 4 i podobno, gdy wykryje jakiś program z rodziny Alcohola 120%, CloneCD lub innego, wpisuje się do rejestru i nie ma możliwości uruchomienia takiej gry nawet po usunięciu programu. Oczywiście można też tego uniknąć odinstalowując grę i instalując ponownie. Jednak z TheSims 2 jest taki problem, że TS2: Na studiach to dodatek i nie ma możliwości jego pojedynczego usunięcia - trzeba by odinstalować całe TheSims 2, a ja chcę tego uniknąć. Wiecie przecież jak długo trwa instalacja... Tak wiec proszę o informacje i rady: które programy blacklistuje TS2: NS (by je w porę odinstalować) oraz czy są jakieś wskazania co do płyt CD, na których to wypalę. P.S.: Chodzi oczywiście o TheSims 2 Na studiach, a nie Na uczelni
ZPAV, SafeDisc 3/4 and WinOnCD 6Ostatnio zmieniany przez KaPi : 18.03.2005 o godz. 13:16 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Z płytami jest tak- "mówi się" że im lepsze/droższe tym łatwiej nagrać i w moim przypadku to prawda ale są tacy co wypalaja na chodnikowych i też jest dobrze. No ale dla świetego spokoju i dla trwałosci najlepiej wypalic na czyms dobrym.
Z blacklistami jest tak: na pewno SD 4 może blacklistować A 120% (sprawdziłem) i CloneCD pewnie też (byłem tego tak pewien, że od razu odinstalowałem). To czy blacklist jest zastosowany zależy od wydawcy ale w grach prawie zawsze blacklistuja co się da. Jak raz uruchomisz i masz np A 120 na dysku to potem faktycznie nie pójdzie nawet jak odinstalujesz A 120- trzeba reinstalować grę. Na pewno nie jest wykrywany Game Jack 4 i jego używam do ukrywania ATIP. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zaprenumerowany
Data rejestracji: 16.09.2003
![]() |
Cytat:
Czy ukrywanie nośnika CD-R w CloneCDTray nic nie daje? P.S. Czy jak wyjdą nowe wersje tych programów, zabezpieczenie nadal będzie je wykrywać? P.S.2: Czy istnieje jakaś modyfikacja Alcohola 120% (nieoficjalna wersja), która ukrywałaby się przed blacklistowaniem? Może istnieją spoboby na ukrywanie tych programów?
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Ukrywanie nośnika w CloneCD jest najłatwiejsze do wykrycia bo uruchamia proces.
Nowsze wersje na ogół obchodzą blacklisty ale to nie jest takie proste i czasami, żeby jakąś obejśc trzeba zmienic coś w bebechach programu dlatego nie zawsze update programu pomaga- czsem potrzebne są duże zmiany. Co do A 120 to jest nie do ukrycia przed balcklistą- są na to oczywiście sposoby ale nie działają: instalacja w innym folederze niż domyslny, zmiana nazw sterowników napedu wirtualnego, zmiana nazwy napedu wirtualnego i jego firmware. Ja tak mam pozmieniane od dawna i nic nie pomaga: SD 4 go wykrywa a SecuROM 5 nie rusza jeżeli masz włączony naped wirtualny (nawet jesli odpalasz z fizycznego). |
|
|
|
|
#5 |
|
Wasz Pan i wladca
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
czlowieku wez sobie miniimage sciagnij, dograj do plytki i bedzie cacy
tak jak ja to zrobielem tyle ze ja jeszcze sobie polski jezyk aktywowalem
|