Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.03.2005, 13:02   #1
KaPi
Zaprenumerowany

Data rejestracji: 16.09.2003
KaPi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question TheSims 2: Na studiach - SafeDisc 4.00.001

Mam obraz gry TheSims 2: Na studiach. Obraz to CD1 i CD2 w .mds i .mdf
Po zamontowaniu obrazu i przeskanowaniu obrazu A-Ray Scannerem v2.0.2.0 pokazuje mi takie informacje:
Kod:
[11:47:56 Godzina] Signs on CD/DVD indicate SafeDisc 2/3
[11:47:58 Godzina] SafeDisc 4.00.001 detected -> Z:\TSBin\Sims2EP1.exe
[11:48:04 Godzina] --- File(s) Scan Finished [7.05s] ---
Rozumiem, że SafeDisc 4 wypala się tak samo jak 2 i 3, tylko na lepszej nagrywarce. Chciałbym spytać o jakieś rady przed nagraniem, na przykład czy wypalać na Esperanzach lub innych tego typu płytkach, czy może kupić CD-R TDK lub Verbatim (ma to jakieś znaczenie?)
Druga sprawa: podobno z SafeDisc 4 już jest większy problem z blacklistowaniem programów. Wiem, że trzeba ukryć ATIP albo uruchamiać z czytnika CD/DVD. Pozostaje jednak kwestia programów: które programy są blacklistowane w TS2: NS? Wiem, że wyjdzie to po zainstalowaniu gry, ale problem jest taki, że: czytałem artykuł o SafeDisc 4 i podobno, gdy wykryje jakiś program z rodziny Alcohola 120%, CloneCD lub innego, wpisuje się do rejestru i nie ma możliwości uruchomienia takiej gry nawet po usunięciu programu. Oczywiście można też tego uniknąć odinstalowując grę i instalując ponownie. Jednak z TheSims 2 jest taki problem, że TS2: Na studiach to dodatek i nie ma możliwości jego pojedynczego usunięcia - trzeba by odinstalować całe TheSims 2, a ja chcę tego uniknąć. Wiecie przecież jak długo trwa instalacja...

Tak wiec proszę o informacje i rady: które programy blacklistuje TS2: NS (by je w porę odinstalować) oraz czy są jakieś wskazania co do płyt CD, na których to wypalę.

P.S.: Chodzi oczywiście o TheSims 2 Na studiach, a nie Na uczelni

ZPAV, SafeDisc 3/4 and WinOnCD 6

Ostatnio zmieniany przez KaPi : 18.03.2005 o godz. 13:16
KaPi jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.03.2005, 15:47   #2
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z płytami jest tak- "mówi się" że im lepsze/droższe tym łatwiej nagrać i w moim przypadku to prawda ale są tacy co wypalaja na chodnikowych i też jest dobrze. No ale dla świetego spokoju i dla trwałosci najlepiej wypalic na czyms dobrym.

Z blacklistami jest tak: na pewno SD 4 może blacklistować A 120% (sprawdziłem) i CloneCD pewnie też (byłem tego tak pewien, że od razu odinstalowałem). To czy blacklist jest zastosowany zależy od wydawcy ale w grach prawie zawsze blacklistuja co się da.

Jak raz uruchomisz i masz np A 120 na dysku to potem faktycznie nie pójdzie nawet jak odinstalujesz A 120- trzeba reinstalować grę.

Na pewno nie jest wykrywany Game Jack 4 i jego używam do ukrywania ATIP.
downloads jest offline  
Stary 18.03.2005, 20:52   #3
KaPi
Zaprenumerowany

Data rejestracji: 16.09.2003
KaPi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez downloads
Jak raz uruchomisz i masz np A 120 na dysku to potem faktycznie nie pójdzie nawet jak odinstalujesz A 120- trzeba reinstalować grę.
Niestety już się o tym przekonałem...
Czy ukrywanie nośnika CD-R w CloneCDTray nic nie daje?

P.S. Czy jak wyjdą nowe wersje tych programów, zabezpieczenie nadal będzie je wykrywać?

P.S.2: Czy istnieje jakaś modyfikacja Alcohola 120% (nieoficjalna wersja), która ukrywałaby się przed blacklistowaniem? Może istnieją spoboby na ukrywanie tych programów?

ZPAV, SafeDisc 3/4 and WinOnCD 6
KaPi jest offline  
Stary 18.03.2005, 23:48   #4
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ukrywanie nośnika w CloneCD jest najłatwiejsze do wykrycia bo uruchamia proces.

Nowsze wersje na ogół obchodzą blacklisty ale to nie jest takie proste i czasami, żeby jakąś obejśc trzeba zmienic coś w bebechach programu dlatego nie zawsze update programu pomaga- czsem potrzebne są duże zmiany.

Co do A 120 to jest nie do ukrycia przed balcklistą- są na to oczywiście sposoby ale nie działają: instalacja w innym folederze niż domyslny, zmiana nazw sterowników napedu wirtualnego, zmiana nazwy napedu wirtualnego i jego firmware.

Ja tak mam pozmieniane od dawna i nic nie pomaga: SD 4 go wykrywa a SecuROM 5 nie rusza jeżeli masz włączony naped wirtualny (nawet jesli odpalasz z fizycznego).
downloads jest offline  
Stary 24.03.2005, 15:14   #5
Neo
Wasz Pan i wladca

Data rejestracji: 30.03.2002
Neo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
czlowieku wez sobie miniimage sciagnij, dograj do plytki i bedzie cacy tak jak ja to zrobielem tyle ze ja jeszcze sobie polski jezyk aktywowalem
Neo jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: