Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.11.2005, 12:27   #1
king
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.05.2005
Posty: 3
king w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
peter jackson's king kong

zna ktos sposób obejscia zabezpieczenia tej gierki?
oto co znalazlem na zagranicznych forach-szkoda ze mi nie dziala:

************ INSTRUCTIONS FOR PLAYING ***********

1. Unrar all files and mount image using Daemon
Tools 4.
Leave all emulation options ON !!!!
2. Use StarForce Nightmare and select "Disable
CD", "Disable Node" and deselect ide channel
of your optical devices (Primary and/or
Secondary).
&brvbar; 3. Install Game from virtual daemon drive and
use serial number provided with this info
when StarForce3 protection asks for it.

4. Play the game !!!!!

Still get message

"ERROR"

Please install Peter Jackson King Kong CD1 in another drive

2.STARFORCE 3 PROTECTiON WALKTHOUGH:

Tested this on GT LEGENDS and PETER JACKSONS KING KONG!

1: reboot your pc and disconnect your Optical Drives ONLY
2: Once back into windows start up starforce nightmare and select DISABLE CD and DISABLE NODE
3: startup Alcohol 120% and mount the King Kong Example.mds file and in alcohols options select RMPS Emulation then shutdown alchohol.

Finaly start the game up enter your cdkey and presto
works for me on all starforce 3 games that i have so far tested with.
do not use DAEMON TOOLS for Starforce protected games as its pritty crap and caused a shit load of problems for me, all the problems of system auto rebooting without a bluescreen and no error or just erroring out with please enter cd blah blah blah ect, useing alcohol 120% i didnt get one single problem at all, if you follow my instructions your games will indeed work.

ps. u kumpla ta wersja(sciagnieta z osloskopu) dziala choc nie wiem dlaczego-a nic nie kombinowal z napedami

Ostatnio zmieniany przez king : 29.11.2005 o godz. 13:39
king jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.11.2005, 14:44   #2
Burt
Precz z internetem
 
Avatar użytkownika Burt
 
Data rejestracji: 20.10.2005
Lokalizacja: Gdzieś na stronach z gołymi babami
Posty: 1,432
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Instalacja Daemon Tools 4.00
Włącz emulację RMPS
Podłącz obraz gry
Wyłącz kompa
Odepnij taśmy od CD lub DVD(wszystkie!!!)
Włącz kompa i graj
U mnie tak działa
Burt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2005, 12:10   #3
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 5,055
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Burt
Instalacja Daemon Tools 4.00
Włącz emulację RMPS
Podłącz obraz gry
Wyłącz kompa
Odepnij taśmy od CD lub DVD(wszystkie!!!)
Włącz kompa i graj
U mnie tak działa
Nie pomagamy piratom:
Cytat:
Napisany przez king
ps. u kumpla ta wersja(sciagnieta z osloskopu) dziala choc nie wiem dlaczego-a nic nie kombinowal z napedami
Chyba, że się coś zmieniło
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2005, 21:09   #4
Burt
Precz z internetem
 
Avatar użytkownika Burt
 
Data rejestracji: 20.10.2005
Lokalizacja: Gdzieś na stronach z gołymi babami
Posty: 1,432
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dj Mich@ł
Nie pomagamy piratom:

Chyba, że się coś zmieniło
O.K.Sorki. Stane w kącie i zastanowie się nad swoim zachowaniem
Burt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2005, 14:21   #5
sight
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika sight
 
Data rejestracji: 01.11.2004
Posty: 569
sight zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Burt
Instalacja Daemon Tools 4.00
Włącz emulację RMPS
Podłącz obraz gry
Wyłącz kompa
Odepnij taśmy od CD lub DVD(wszystkie!!!)
Włącz kompa i graj
U mnie tak działa
wszystko fajnie ale po co włączac emulację RMPS
__________________
sight jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2005, 18:32   #6
Burt
Precz z internetem
 
Avatar użytkownika Burt
 
Data rejestracji: 20.10.2005
Lokalizacja: Gdzieś na stronach z gołymi babami
Posty: 1,432
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez sight
wszystko fajnie ale po co włączac emulację RMPS
Masz rację SIGHT ,RMPS jest nie potrzebne.Mój błąd
Ale reszta jest O.K.Sam Daemon nie daje rady z King Kongiem.
Burt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2005, 11:56   #7
Tomixax
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.09.2005
Posty: 3
Tomixax w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam! Gre PETER JACKSONS KING KONG za pomocą DT4 i StarForceNightmarev1.12 chodzi bez problemu poz.
Tomixax jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 16:55   #8
darkmaster32
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.12.2005
Lokalizacja: Wejherowo
Posty: 32
darkmaster32 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
może, ale jaki jest do tego cd-key?
darkmaster32 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 17:04   #9
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Ghost_mode
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Posty: 1,281
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez darkmaster32
może, ale jaki jest do tego cd-key?
Przeczytaj regulamin forum.
Jeżeli przeczytałeś ze zrozumieniem dowiesz się dlaczego nie uzyskasz odpowiedzi na to pytanie.
__________________
ghost_mode (at) wp . pl

Ghost_mode jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 19:53   #10
darkmaster32
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.12.2005
Lokalizacja: Wejherowo
Posty: 32
darkmaster32 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sorry za poprzedniego posta
darkmaster32 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2005, 15:18   #11
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Ghost_mode
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Posty: 1,281
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Testował to ktoś ?
Program modyfikuje obraz tak aby było możliwe jego wypalenie...
http://www.megaupload.com/?d=HFH64UB9

Jeżeli to prawda to mielibyśmy jedne z pierwszych kopii zapasowych SF działajacych z płyt a nie jedynie z wirtuala...

Cytat:
Napisany przez MIRROR Team
ŰŰŰ Patching the image: ŰŰ
ŰŰŰ 1 Unpack the CD1 image and the mir-pjkkpt.rar in the rar you will ŰŰ
ŰŰ° find the tool. ŰŰ
ŰŰ° 2 Open the tool make sure you put it in the same directory as the ŰŰ
ŰŰ***177; image or just click browse to look for it. ŰŰ
ŰŰŰ 3 Look what mediatype you like to use and select it from the ŰŰ
ŰŰŰ dropdownbox. ŰŰ
ŰŰŰ 4 Now click patchme and it will state patching in progress please ŰŰ
ŰŰŰ wait!! ŰŰ
ŰŰŰ 5 Due to a small bug it will not tell you when the image is done ŰŰ
ŰŰŰ just check the directory ŰŰ
ŰŰŰ (it uses the same directory as the old one but is ŰŰ
ŰŰŰ called PATCHED). ŰŰ
ŰŰŰ The bug will be fixed in the next version it will then ŰŰ
ŰŰŰ say patching done and maybe we even use a progress bar ŰŰ
ŰŰŰ futuremusic like tools for dvd raw dao and tages 1:1. ŰŰ
ŰŰŰ 6 now go to the next step ŰŰ
ŰŰŰ After the patching steps burning : ŰŰ
ŰŰŰ 1 Once the tool made the patched image open up Alcohol 120% v195 ŰŰ
ŰŰŰ Build 3105 ŰŰ
ŰŰŰ 2 Click Image Burning Wizard and browse to the PATCHED image. ŰŰ
ŰŰŰ you will go to new screen. ŰŰ
ŰŰŰ 3 Select here with datatype SECUROM *NEW* not SECUROM NEW 4/5!! ŰŰ
ŰŰŰ on write method raw dao needs to be selected now make sure ŰŰ
ŰŰŰ the options "rectify subchannel data" ŰŰ
ŰŰŰ and "burn rmps to recordable media" are both unticked. ŰŰ
ŰŰŰ 4 Now hit start It will ask about the TOC select the first ŰŰ
ŰŰŰ option (leave toc unmodified) ŰŰ
ŰŰŰ 5 burn disk 2/3 with your favourite tool they are not protected. ŰŰ
ŰŰŰ After burning : ŰŰ
ŰŰŰ Install the game from the other disks and run it from a reader. ŰŰ
ŰŰŰ We just love Ubi for there multi's use one of the following ŰŰ
ŰŰŰ languages for install ŰŰ
ŰŰŰ and ingame: english,francais,dansk,nederlands,suomi,deutsch, ŰŰ
ŰŰŰ italiano,espanol,svenska and norsk ŰŰ
ŰŰŰ use the following sf key: ŰŰ
ŰŰŰ Alternative you can use those "cool" tools with a lot of ŰŰ
ŰŰŰ disabling ect. ŰŰ
ŰŰŰ ŰŰ
ŰŰŰ WARNING 1: Do only burn to the media you selected in the tool ŰŰ
ŰŰŰ else it will surely fail. ŰŰ
ŰŰŰ WARNING 2: If you get verification failed during load and it asks ŰŰ
ŰŰŰ for the serial your copy failed. ŰŰ
ŰŰŰ WARNING 3: Allthough this will improve the availablity of ŰŰ
ŰŰŰ sfclonecds we can not guarantee it will work for every ŰŰ
ŰŰŰ disk you burn SF stays wierd and even the same media ŰŰ
ŰŰŰ will fail sometimes with a different batch ŰŰ
ŰŰŰ WARNING 4: You still need a DVDROM OR CDROM to run the image or ŰŰ
ŰŰŰ offcourse a plextor with plextools pro ;P ŰŰ
Jeżeli ten progam działa z każdym zrobionym przez Was obrazem do celów domowych to by było całkiem sympatycznie. Natomiast, jeżeli tylko z przygotowanym wczesniej obrazem prez grupę mirror dajcie znać - a usunę ten post by nie propagować piractwa.
__________________
ghost_mode (at) wp . pl

Ghost_mode jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2005, 22:01   #12
andros
Bywalec
 
Data rejestracji: 20.10.2005
Posty: 34
andros w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
moglibyscie mi powiedziec ile zajmuja wasze wresje po zainstalowaniu,poniewaz mam wersje dvd i po zainstalowaniu zajmuje 1,49GB troche malo jak na wersje dvd ktora ma 4,25GB:/
andros jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2005, 22:37   #13
GrZyB997
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika GrZyB997
 
Data rejestracji: 03.11.2005
Posty: 110
GrZyB997 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie rozumiem nic z tego, mam teki sam programik do Prince of Persia Two Thrones.. Jak się uda dam znać
__________________
GG : b2ce81e5644bb6e19eadf3bacb74 (MD5 Salt)
"grzeczne dziewczynki ida do raju...
...niegrzeczne, maja raj na ziemi"
GrZyB997 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2005, 16:11   #14
adashko
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.12.2005
Posty: 2
adashko w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kk

Ok no to jest instrukcja do KING KONGA w wersji CD.A czy ma ktos moze instrukcje jak wypalic gre na plyte DVD z obrazu w celu dokonania kopii bezpieczenstwa (oczywiscie zeby pozniej dzialala)
adashko jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2005, 21:25   #15
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Ghost_mode
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Posty: 1,281
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez adashko
Ok no to jest instrukcja do KING KONGA w wersji CD.A czy ma ktos moze instrukcje jak wypalic gre na plyte DVD z obrazu w celu dokonania kopii bezpieczenstwa (oczywiscie zeby pozniej dzialala)
Zapomnij o wypaleniu na DVD - nagrywarki DVD mają problemy z wypalaniem w trybie RAW i kaplica !
Poza tym, że starforce to wyjątkowo wredna sztuka i wypalanie jest RACZEJ niemożliwe.
Przedstawiona powyzej metoda jest experymentalna, obraz jest modyfikowany w NARAZIE nieznany sposób, a poza tym sposób nawet dla CD raczej NIESKUTECZNY. :cool:
__________________
ghost_mode (at) wp . pl

Ghost_mode jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.