![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.09.2004
![]() |
Płyta z grami do odtwarzacza DVD - kopia bezpieczeństwa
I stało się - i ja mam problem z wykonaniem kopii bezpieczeństwa.
Kupiłem maluchowi mały 9calowy odtwarzacz DVD-DIVX-VCD-SVCD z tunerem TV i prostymi grami 8bit - jest ich 300 na małej płytce CD. Znając życie, wiedząc w jakim ów maluch ma poszanowaniu płyty chciałem wykonać jej kopię. I tu zgrzyt. Żadnym sposobem. Na orygininej płycie widać strukturę folderów: CDI - są pliki .rtf, .dat, .fnt, .app, EXT - są pliki .vcd, MPEGAV - brak plików (folder pusty), NEWROM - są pliki .bin (pliki gier - jest ich 300), SEGMENT - jest 30 plików DAT (chyba też od gier - jest tego 30 rozdziałów po 10 w rodziale), VCD - są pliki .vcd Kopie robiłem: DTPro na różnych profilach - nie działa, Nero - wyrzuca błędy przy kopiowaniu (VCD, SVCD), obraz (z plików zrobionych różnymi metodami - zrzucenie na HDD, albo IsoBuster-em czy UltraIso) nagrywałem Nero jako CDROM, DTPro - nie działa. W Nero nagrywając to jako VCD czy SVCD nie ma co podać jako MPEG(2) Najbardziej zastanawia mnie ten pusty folder MPEGAV. Czym to ugryźć i jak? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Zabezpieczona, porysowana płyta dvd | grzena | DVD-Video | 8 | 31.01.2008 14:36 |
Płyta DVD nie na wszystkich odtwarzaczach | widmod | Napędy optyczne DVD | 1 | 16.11.2006 08:55 |
Jaką kupić nagryware DVD z niżej wymienionych ? | mistrzu84 | Napędy optyczne CD | 17 | 17.02.2006 23:04 |
Problem z kopia DVD na odtwarzaczu stacjonarnym | tgrzess | DVD-Video | 8 | 01.12.2005 12:16 |
Kopia DVD region 1 | donvit | DVD-Video | 3 | 28.10.2003 17:31 |