![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.12.2005
![]() |
Płyta sony DVD-RW 1,4GB zabezpieczona?
Nagrałem filmy na tą"sony DVD-RW 1,4GB" płytę kamerą Sony handycam DCR-DVD92E ... po czym płyta została zfilalizowana.. zrzuciłem film na kompa... przez nagrywarkę "hpDVD640i" następnie w nero "6.3.1.17" recoreder >earse rewritable disc] płytka się wykasowała w nero pokazuje ze jest pusta ale w metryczce pod windowsem pokazuje ze dysk jest cały zapełniony.... Kamera ni przyjmuje płyty .... DISC ERROR... płyta nie jest porysowana.. niema ani jednej ryski. W instrukcji pisze ze niektóre napędy mogą jakoś zabezpieczyć płytę tak ze kamera jej pużniej nie uruchomi.....
Czy płyta mogła zostać zabezpieczona podczas kasowania danych w nero? <<wątpię..Jeśli tak to jak to zabezpieczenie usunąć? innych pomysłów nie mam.... czy można przywrócić tą płytę do stanu Używalności? W kamerze nie moge zfinalizować ani zdefinalizować płyty. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Zrob PELNE kasowanie plyty, powinno pomoc...
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
przy Quick earse wyskakiwał error Próbowałem ponownie pełne .. ale trwa to 12 sdekund i efekt jest taki sam. PS. Jak zfinalizować lub zdefinalizować płytę na kompie? Jakiego programu użyć? i czy to moze pomóc? Ostatnio zmieniany przez szefo : 24.12.2005 o godz. 17:08 |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez szefo : 24.12.2005 o godz. 17:34 |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
zajęte miejsce 0 bajtów na wykresie całe kółko jest na niebiesko tak jak by dysk był cały zapisany .. wchodzę na płyte i nic tam niema... czy mozliwe jest aby ta płyta"niby specjalna do kamer"miałą na początku jakieś potrzebne do działąnia z kamerą pliki które mogłęm skasować na kompie? |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Płyta napewno nie była i nie jest zabezpieczona, raczej zniszczona co przy nośnikach
RW często niestety się zdarza. Aby to sprawdzić musiałbyś mieć jeszcze jedną płytkę. |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Ale jak mam sprawdzić czy ta jest zniszczona? |
|
![]() |
![]() |
#9 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alkoholem120% zaznacz kasuj bledne TOC czy jakos tak nie mam zinstalowanego zeby pogladnac
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Tryb pełnego kasowania V Ignoruj błędy TOC(zawsze kasuj) [ ] Zresetuj Book Type nośnika DVD jeśli to możliwe ..... Jeśli zaznaczę zrestetój Book to tez nie działa. ponadto .... sprawdziłem płytę programami: A-Ray scanner Wynik: Size 2474 MB Length; 2:161:29:13 Sectors1266688 Data tracks; 1 Audio tracks; 0 sector scan- No Protection detected oraz programem AnyDVD w którym wyskoczył następujący zonk: W urządzeniu/napędzie F: nie wykryto obecności płyty!<<<mimo tego ze płyta jest w środku! Jeszcze jutro pujde potruć kumplowi co by mi zformatował płyte u siebie bo przypomniałem sobie ze moja druga nagrywarka cd tez miałą problemy z kasowaniem RW... znaczy problemy heh... poprostu nie kasowała i tyle .. u niego w kompie tak a u mnie nie..VIRUS? Vredniakus? |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Program InCd rozwiązał problem.
Program InCd rozwiązał problem.
Dziękuę za pomoc! |
![]() |
![]() |