Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.02.2003, 11:57   #1
wera
Bywalec

Data rejestracji: 29.12.2002
wera w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Gra Desert Storm PL

Szukam craka do tej gry.Ewentualnie jak go zrobic(mam oryginał).Gra jest zabezpieczona Safedisc 2.7.Chyba,że ktos podpowie jak to przegrac aby kopia działala.Ja prubowałem chyba juz wszystkiego
wera jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.02.2003, 13:17   #2
Kermit83
NVISION

Data rejestracji: 20.01.2002
Kermit83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zdaje się że gra jest zabezpieczona ale SecuROMem. Przegrałem bez problemu zwykłym CloneCD.
Stary 14.02.2003, 13:34   #3
wera
Bywalec

ClonyXXL wykrywa safedisc 2.7
wera jest offline  
Stary 14.02.2003, 13:49   #4
ob@r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 27.01.2003
ob@r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
wera napisa***322;(a)
ClonyXXL wykrywa safedisc 2.7
no i masz racje ...
Stary 14.02.2003, 14:04   #5
wera
Bywalec

Napisał.I dalej jestem w punkcie wyjścia.
wera jest offline  
Stary 16.02.2003, 11:28   #6
goth
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.10.2002
goth zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wez Profilera, zaznacz SafeDisc 2.51-2.8 i odpal CloneCD.
Sprawdz czy twoja nagrywarka ruszy to zabezpieczenie (chodzi o korekcje EFM) bo moze to byc problemem.
Stary 16.02.2003, 15:17   #7
wera
Bywalec

Nie działa gra po przegraniu,robiłem tak jak pisałes
wera jest offline  
Stary 16.02.2003, 21:59   #8
ob@r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 27.01.2003
ob@r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nawet z nagrywarki mi działała ale nagrywarka która to robiłem nie wpełni jest kompatybilna z sd v2 i gra działała tylko po odpaleniu z nagrywarki .
Stary 17.02.2003, 11:25   #9
Zigbo8
Bywalec

Data rejestracji: 14.02.2003
Zigbo8 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja zrobiłem tak
włączyłem nowego alcohola 120% zaznaczyłem wzakładce na safe disk takiego jaki wykrył clonyXLL i tyle .wszystko działa ok nawet
na innych kompach bez nagrywarki.
Alcohol is the BEST!!!!
Zigbo8 jest offline  
Stary 17.02.2003, 20:59   #10
wera
Bywalec

Mogę podesłac chętnemu program do wyciągania biosu z nagrywarki i z teaca 540 E wyciągnął by bios 2.4a przekazał zainteresowanym
wera jest offline  
Stary 19.02.2003, 17:30   #11
wera
Bywalec

Czy tu nikt nikomu nie pomaga?

Czy na tym forum nie ma kogoś kto wie cokolwiek na temat wyciągania biosu z nagrywarki(co i jak)?Rejestrując sie tutaj myślałem,że tak jak na innych tematycznych forach są ludzie obeznani z tematem a tu tylko zrób to czy tamto lub sprubój tego lub tamtego a nic konkretnego co doprowadziłoby do celu.Bez urazy dla wszystkich ale tak tu jest.A potem czytam posty paru mądrali,że "pytają ciagle o to samo".Jakby były konkretne odpowiedzi to nikt by ciągle nie pytał o to samo.Ja przed zadaniem pytania przeczytałem wszystko na tematy mnie interesujące i nic nie znalazłem.Najlepsza pomoc na tym forum to:"Użyj wyszukiwarki zanim zapytasz".Użyłem i nic.Życze dalszego rozwoju i może większego zaangażowania osób,które tu napewno są a wiecą wszystko na temat nagrywania,nagrywarek i wszystkiego co z tym zwiazane.

Ostatnio zmieniany przez wera : 19.02.2003 o godz. 17:34
wera jest offline  
Stary 19.02.2003, 17:58   #12
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wera: jesli twoja gra jest zabezpieczona sd 2.7-2.8 (a tego ja nie wiem) to na dzien dzisiejszy przegrasz to chyba tylko zestawem, liteon + alcohol, byc moze jeszcze LG i dyskusyjny Teac40x z biosem 2.4A. Koledzy wyzej pisali ze masz sprawdzic czy twoja nagrywarka ma odpowiednia korekcje EFM do przegrania tego zabezpieczenia a ja nie zauwazylem zebys podal jaka masz nagrywarke, moge zgadywac ze jesli masz Teaca 40x z biosem innym niz 2.4A to nie dasz rady tego przegrac. Co do postu z softem do wyciagania biosu z Teaca to powinienes zamiescic go w dziale "cdr forum" podac co to za soft i wtedy z pewnoscia posiadacze tej nagrywarki by sie tym zainteresowali.
Stary 19.02.2003, 18:25   #13
wera
Bywalec

I to jest odpowiedź.Mam nagrywarke Teac 540E z biosem 1.0H
Nie wiem jak sprawdzic ta korekcję EFM.Moze ktos wyjasni co i jak.A co do biosu 2.4A to nie wierze,że ktos już tego nie wyciągnął.Tylko jest jak to sie mówi nonpublic.Więcej sie zarobi przegrywając płyty.
wera jest offline  
Stary 19.02.2003, 19:46   #14
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
wera napisa***322;(a)
I to jest odpowiedź.Mam nagrywarke Teac 540E z biosem 1.0H
Nie wiem jak sprawdzic ta korekcję EFM.Moze ktos wyjasni co i jak.A co do biosu 2.4A to nie wierze,że ktos już tego nie wyciągnął.Tylko jest jak to sie mówi nonpublic.Więcej sie zarobi przegrywając płyty.
Sprawdzic? Ano sa testy na stronie glownej i opisy sprzetu, ponadto potwierdzaja je wypowiedzi uzytkownikow tu na forum, przy okazji sam tez to potwierdzasz. Rozejrzyj sie na stronce, gdzies (chyba przy opisie sd2) bedzie link do pliku testowego Koli'ego na sd2.51 razem z opisem jego uzycia. Najprawdopodobniej twoja nagrywarka go nie zaliczy, a jesli to jest to dopiero sd2.51 a twoja gra ma nowsza wersje tego zabezpieczenia wiec jeszcze trudniejsza do pokonania. Mozesz to pocwiczyc sobie a jesli chodzi o skopiowanie gry to jednak poszukaj jakiegos kumpla z liteonem...no albo cracka.
Stary 19.02.2003, 19:59   #15
wera
Bywalec

Dzieki za odpowiedź.Próbowałem z crakiem ale nie działa.A wracając do mojej wypowiedzi dwa posty wyżej to ja działam na innym forum w całkiem innej dziedzinie i zawsze podchodze do pytajacego,że to laik i trzeba wytłumaczyc krok po kroku co i jak aż bedzie skutek.I wtedy jest satysfakcja,że gacek dał sobie wreszcie radę.Jakbym wiedział co i jak to przeciez bym nie pytał.A akurat przegrywanie traktuję jako hobby i mam jakies pytania zawsze jak sie na czyms zatnę(coś sie nie da przegrac)a nie jestem mistrzem w tej dziedzinie.

Ostatnio zmieniany przez wera : 19.02.2003 o godz. 20:05
wera jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: