![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Gra Desert Storm PL
Szukam craka do tej gry.Ewentualnie jak go zrobic(mam oryginał).Gra jest zabezpieczona Safedisc 2.7.Chyba,że ktos podpowie jak to przegrac aby kopia działala.Ja prubowałem chyba juz wszystkiego
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
NVISION
Data rejestracji: 20.01.2002
![]() |
Zdaje się że gra jest zabezpieczona ale SecuROMem. Przegrałem bez problemu zwykłym CloneCD.
#3 |
Bywalec
![]() |
ClonyXXL wykrywa safedisc 2.7
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Napisał.I dalej jestem w punkcie wyjścia.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.10.2002
![]() |
Wez Profilera, zaznacz SafeDisc 2.51-2.8 i odpal CloneCD.
Sprawdz czy twoja nagrywarka ruszy to zabezpieczenie (chodzi o korekcje EFM) bo moze to byc problemem. |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Nie działa gra po przegraniu,robiłem tak jak pisałes
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
nawet z nagrywarki
![]()
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() |
ja zrobiłem tak
włączyłem nowego alcohola 120% zaznaczyłem wzakładce na safe disk takiego jaki wykrył clonyXLL i tyle .wszystko działa ok nawet na innych kompach bez nagrywarki. Alcohol is the BEST!!!! |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Mogę podesłac chętnemu program do wyciągania biosu z nagrywarki i z teaca 540 E wyciągnął by bios 2.4a przekazał zainteresowanym
|
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Czy tu nikt nikomu nie pomaga?
Czy na tym forum nie ma kogoś kto wie cokolwiek na temat wyciągania biosu z nagrywarki(co i jak)?Rejestrując sie tutaj myślałem,że tak jak na innych tematycznych forach są ludzie obeznani z tematem a tu tylko zrób to czy tamto lub sprubój tego lub tamtego a nic konkretnego co doprowadziłoby do celu.Bez urazy dla wszystkich ale tak tu jest.A potem czytam posty paru mądrali,że "pytają ciagle o to samo".Jakby były konkretne odpowiedzi to nikt by ciągle nie pytał o to samo.Ja przed zadaniem pytania przeczytałem wszystko na tematy mnie interesujące i nic nie znalazłem.Najlepsza pomoc na tym forum to:"Użyj wyszukiwarki zanim zapytasz".Użyłem i nic.Życze dalszego rozwoju i może większego zaangażowania osób,które tu napewno są a wiecą wszystko na temat nagrywania,nagrywarek i wszystkiego co z tym zwiazane.
Ostatnio zmieniany przez wera : 19.02.2003 o godz. 17:34 |
![]() |
![]() |
#12 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wera: jesli twoja gra jest zabezpieczona sd 2.7-2.8 (a tego ja nie wiem) to na dzien dzisiejszy przegrasz to chyba tylko zestawem, liteon + alcohol, byc moze jeszcze LG i dyskusyjny Teac40x z biosem 2.4A. Koledzy wyzej pisali ze masz sprawdzic czy twoja nagrywarka ma odpowiednia korekcje EFM do przegrania tego zabezpieczenia a ja nie zauwazylem zebys podal jaka masz nagrywarke, moge zgadywac ze jesli masz Teaca 40x z biosem innym niz 2.4A to nie dasz rady tego przegrac. Co do postu z softem do wyciagania biosu z Teaca to powinienes zamiescic go w dziale "cdr forum" podac co to za soft i wtedy z pewnoscia posiadacze tej nagrywarki by sie tym zainteresowali.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
I to jest odpowiedź.Mam nagrywarke Teac 540E z biosem 1.0H
Nie wiem jak sprawdzic ta korekcję EFM.Moze ktos wyjasni co i jak.A co do biosu 2.4A to nie wierze,że ktos już tego nie wyciągnął.Tylko jest jak to sie mówi nonpublic.Więcej sie zarobi przegrywając płyty. |
![]() |
![]() |
#14 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
Dzieki za odpowiedź.Próbowałem z crakiem ale nie działa.A wracając do mojej wypowiedzi dwa posty wyżej to ja działam na innym forum w całkiem innej dziedzinie i zawsze podchodze do pytajacego,że to laik i trzeba wytłumaczyc krok po kroku co i jak aż bedzie skutek.I wtedy jest satysfakcja,że gacek dał sobie wreszcie radę.Jakbym wiedział co i jak to przeciez bym nie pytał.A akurat przegrywanie traktuję jako hobby i mam jakies pytania zawsze jak sie na czyms zatnę(coś sie nie da przegrac)a nie jestem mistrzem w tej dziedzinie.
Ostatnio zmieniany przez wera : 19.02.2003 o godz. 20:05 |
![]() |
![]() |
|
|