Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.01.2005, 10:22   #1
snagi
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.01.2005
snagi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pomocy nie mogę przegrać GRY SHREK 2 !!!

Witajcie wiem, że powinienem w pierwszej kolejności poczytać o zabezpieczeniach itd itd ale naprawdę nie mam czasu a obiecałem, że postaram się przegrać płytkę. Więc mam grę SHREK 2 i nie mogę jej przegrać, niewiem jak rozpoznać zabezpieczenia i jak je ominąć.
Mam nagrywarke TEAC-W552E, programy do kopiowania NERO i ALKOHOL 120% czy ktoś będzie tak miły i pomoże?
Dzięki z góry za jakiekolwiek odpowidzi POZDROWIENIA.
snagi jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.01.2005, 11:44   #2
dejmag
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.10.2002
dejmag zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Gra zabezpieczona Safedisc3.20.022. Wątek o kopiowaniu płytek z takim zabezpieczeniem tutaj -- jeśli masz czas na eksperymenty.
Jesli nie masz czasu - proponuję dołożyć krakersa.
Opis ja się to robi tutaj. Opis dla początkujących. Zamiast UltraISO proponuję używać WinISO (szybciej zapisuje obrazy). Oba programy są pożyteczne, zaopatrz się. Zaopatrz się także w program DaemonTools, generator wirtualnych napędów, choć możesz używać też tego z Alcohola.
Jesli nie masz czasu, nie masz WinISO lub UltraISO i nie wiesz co i jak --- stwórz na HDD obraz płytki Alcoholem używając profilu Safedisc2/3 i nie usuwaj go -- resztę załatwisz później. W sprawie krakersa, jesli nie znajdziesz lub nie wiesz gdzie szukać -- podaj namiary na siebie, spróbujemy pomóc, plik waży ok. 80 kB.

Ostatnio zmieniany przez dejmag : 10.01.2005 o godz. 11:47
dejmag jest offline  
Stary 10.01.2005, 12:26   #3
snagi
Nowy na forum

Hej wielkie dzięki za szybką odpowiedz, więc sprawa wygląda następująco szybko przeczytałem tekst dla początkujacych o kopi i dodawaniu rodzynków zaopatrzyłem się w programik do edycji obrazów płyt i jak można prosił bym o rodzynka bo naprawde nie wiem gdzie go znaleźć będe wdzięczny jak możesz mi go przesłać a moje namiary to:
woren12@wp.pl dzieki wielkie
snagi jest offline  
Stary 10.01.2005, 12:27   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
co do dodawania krakersow kazdy robi jak woli, ale ja wole podpiac zrobiony obraz ( w tym przypadku nawet nie trzeba robic obrazu - mozna bezpisrednio z wlozonej do napedu cd/dvd) w napedzie wirtualnym i przeciagnac wszystkie pliki do okna nowej kompilacji w nero (czy innym programiw)
zmieniam etykiete dysku na tak jak mial orginal i dodaje cukierek
nagrywam i wsio dziala - efekt ten sam
czy szybciej - ciezko powiedziec, zalezy, ale na pewnoe mam mniej softu dzieki temu zainstalowanego
nimal jest offline  
Stary 10.01.2005, 12:56   #5
dejmag
Stały bywalec ;)

Sprawdź pocztę.
Stary 10.01.2005, 13:12   #6
snagi
Nowy na forum

dejmag dzięki wielkie wszystko doszło i poszło dzięki wielkie, a tak pozatym mam jeszcze jedno pytanko jak można, jakim programem rozpoznajesz zabezpieczenia na płytach??
POZDROWIENIA
snagi jest offline  
Stary 10.01.2005, 14:17   #7
dejmag
Stały bywalec ;)

Kiedyś się w to bawiłem namiętnie i jeśli muszę (tzn. nic nie znajdę tam gdzie zawsze szukam) to nadal się tym bawię (acz niechętnie) przy użyciu A-Ray Scannera.
Jestem leniwy i najpierw sprawdzam czy ktoś tego już nie zrobił lepiej np. na tej liście znanych zabezpieczeń
Stary 10.01.2005, 22:08   #8
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A-ray Scanner...:
http://www.aray-software.com/index.php?showforum=7

Twoje uprawnienia: