Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.01.2005, 01:21   #1
michalk760
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.01.2005
michalk760 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jaka plytke dla cd audio?

Jaka jest najlepsza plytka do nagrania muzyki aby odtwarzacz mający problemy z odtwarzaniem CD-R poradzil sobie?? Wiem ze nalezy nagrywac z najmniejsza predkoscia ale chodzi mi tylko o markę plytki
michalk760 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.01.2005, 14:08   #2
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
w jednych ganiają werbatimy w innych hawki
nie ma zasady - metoda prób i błędów

kup po 1 płytce z wymienionych rodzajów (kolor barwnika): czarne, jasno srebrne, jasnozielone, ciemno zielone, ciemnoniebieskie

ale to nie musi rązwiazać problemu...

ma problemy z CD-R ? co przez to rozumiesz ?
czyta niektóre czy jeszcze żadnej sie nie udało ?

Ghost_mode jest offline  
Stary 17.01.2005, 14:31   #3
michalk760
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.01.2005
michalk760 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zadnej sie nie dalo,ale probowalem tylko te ktore sam nagrywałem,zanim jeszcze wszedlem w posiadanie tego odtwarzacza.Na wieży mi hulały Teraz nagralem plytke Titanium z predkoscia 4x i tez nic. A kolor barwnika moze miec jakies znaczenie?
michalk760 jest offline  
Stary 17.01.2005, 14:37   #4
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez michalk760
Zadnej sie nie dalo,ale probowalem tylko te ktore sam nagrywałem,zanim jeszcze wszedlem w posiadanie tego odtwarzacza.Na wieży mi hulały Teraz nagralem plytke Titanium z predkoscia 4x i tez nic. A kolor barwnika moze miec jakies znaczenie?
Mojej siostry odtwarzacz lubi np.tylko niebieskie verbatimy, lub jakieś czarne,a mój łyka wszystko co mu wcisne

gallus jest offline  
Stary 18.01.2005, 00:09   #5
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez michalk760
jak wynika z wypowiedzi kolegów i mojej - barwnik moze mieć znaczenie
ale nie musi...
Moe twój czytnik wcale nie czyta CD_R i albo pokombinujesz albo przyjmij to do wiadomości...

Ghost_mode jest offline  
Stary 17.01.2005, 23:07   #6
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To tylko kwestia odtwarzacza a raczej jego lasera i tylko tu mozesz probowac cos zdzialac. Zalezy to od sprzetu, marki...najczesciej im lepszy firmowo tym trudniej go zmusic do czytania cdr. Moc lasera potrzebna do odczytu wypalanych plyt jest wieksza niz do tloczonych i mozliwe ze jakis fachowiec bedzie potrafil inaczej skalibrowac twoj laser albo wymienic. No ale to juz kwestia rozmowy z takim co sie na tym zna.
Stary 17.01.2005, 23:19   #7
maj3
Banned

Data rejestracji: 03.10.2004
maj3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja na tym co mam
wypalam x24
płytki cd-r platinum
na moim panasonic-u AK-45 "zero problemów"
maj3 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: