Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.06.2005, 10:25   #1
Krystos
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.07.2004
Posty: 11
Krystos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z obrazami ISO DVD

Witam,
mam problem dotyczący prawidłowego odczytu i zapisu obrazów ISO na nagrywarce DVD Liteon 1693S oraz Nec 3500.

Problem dotyczy pojawiających się błędów sum kontrolnych (CRC) po zczytaniu zawartości płytki w obraz na dysk twardy.
Obrazy wykonuje programami Alcohol 120%, Clone CD, BlindWrite czy ISOimage.
Zawsze jest to samo.
Nie mam problemow z CD tylko z duzymi plikami DVD
Zaznaczam że Płytki z których robię obrazy są prawidłowo wypalone.
Nie ma problemu z instalacją gier z płytek DVD, zarówno w Litku 1693S oraz Nec 3500.
Równiez obrazy jakie sciagam z sieci na dysku sa prawidłowe bez błędów.
Bez problemu się instalują.
Problem pojawia się DOPIERO gdy chce zrobić obraz płytki DVD lub wypalić obraz sciągniety z sieci na płytkę DVD.
Zaznaczam ze nie uzywam tanich plytek. TDK, Verbatim, Sony.

Zawsze pojawia sie po wykonaniu takiego obrazu lub wypaleniu plytki DVD podczas instalacji bląd CRC lub MD5.

Nie wiem w czym problem. Dlatego proszę o radę.
Czy to wina czytnika Liteona 1693S- mam najnowszy soft
Czy może kontroler IDE lub Taśma jest uszkodzona??
Dysk twardy jest na SATA, nie ma żadnych bad sectorów.
Specjalnie mój dsk twardy podłączałem do dwóch różnych komputerów u kolegi i obrazy sciagniete z sieci wypalają sie u niego na Nec 3540 bez błednie, rowniez instalka jest ok.
Pamięci również sprawdziłem Memtestem i są dobre.
Nie wiem czy nagrywarka Liteon 1693S powoduje ten problem
Wcześniej miałem Litka 1673S i było to samo....

A może płyta główna Abit KT 600 ?? i to że dysk jest na SATA a nagrywarka na tasmie

Zanim zdecyduje się wymienić nagrywarkę DVD na inną chcę sie upewnić co powoduje ten problem...

Proszę o pomoc...
Krystos jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.06.2005, 11:35   #2
trytco
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.04.2005
Posty: 14
trytco w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam ...

Sprawdź ustawienia UDMA dla napędów w systemie i biosie. Jeżeli masz "podkręconego" procka lub pamięć ustawioną na maxa (bios) to takie błędy mogą się pojawiać również.
trytco jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.