![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.09.2003
![]() |
witam i prosze o pomoc!
Na poczatek chcialem sie przywitac z wszystkimi forumowiczami no i od razu wyskoczyc z podobnym problemem co bobi w ponizszym poscie tyle ze przy windows 98
nagle mi konmputer przestal czytac nagrywarke,jak podlaczylem cd rom podobnie, czytalem wiele postow na tej stronie ale jako laik w wiekszosc przypadkow niiwiele zrozumialem sciagnalem najnowsza wersje aspi(bodajze 4.71.2) i nic dodam ze ostatnio dodawalem pamiec mam ja na dowch kostkach po 64 ale sa o roznych czestotliwosciach 100 i 133 ale ruszyly i wszystko chodzi elegancko no oprocz czytania napedu, cos czytalem ze zbytnie rozszerzanie procesora czy pamieci moze spowodowac taki przypadek no ale ja mam starego zloma procesor 400 no i 128(wczesniej mialem 96 a przy moim zlomie to roznica dosc wielka, poki nie sprawie se lepszego)) ramu wiec nie ma chyba o tym mowy, kurde juz nie wiem co robic pomocy kiedy odpalam system to wyskakuje mi komunikat w stylu device driver not found a pod spodem no valid cd-rom driver device selcted czy jakos tak i za tym mcd000 bla bla bla kurde pomocy z gory dzikei za wszelka pomoc p.s sory ze sie tak rozpisalem jakos tak wyszlo pozdrawiam
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
odinstaluj 5 ostatnio zainstalowanych programow i zobacz czy wszystko wroci do normy
jak to nie zadziala to moze nowa tasme se spraw .. a jak to nie to juz nie wiem ... chyba ze ci kanal IDE `sie popsul`
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
dzieki za odzew, pierwsza metoda niestety nic nie dala, jesli chodzi o nastepne, to jaki jest koszt nowej tasmy
no i czy moglbys mi wyjasnic co to jest kanal ide, bo jak juz wspomnialem totalny laik jestem tak czy tak dzieki, nadal bede probowal
|
|
#4 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
tasma kosztuje okolo 10 zl ... tylko zwroc uwage czy masz ATA66 czy ATA100 czy ATA133 [powinno pisac, jak nie znajdziesz to zobacz czy na starej to zabierz ja do sklepu i powiedz zeby dal ci identyczna] i kup odpowiednia tasme
kanal ide to jest takie miejsce na plycie glownej gdzie to sie wpina ... ale watpe zeby to ci sie spartaczylo
![]() Ostatnio zmieniany przez mallow : 11.09.2003 o godz. 20:52 |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
dzieki
|
|
#6 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Dla wszystkich tych trzech standartów ATA66/100/133 stosuje się taką samą taśmę 80-żyłową ,,,
|
|
|
#7 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
2.Możesz podłączyć ją na taśmie 40-żyłowej . 3.Przeinstaluj sterowniki do kontrolera IDE (płyta główna). 4.Zainstaluj Force Aspi ...poprzednio odinstaluj te "najnowsze" aspi4.71 -są do dupy. (killaspi) 5.Chyba to wszystko...
|
![]() |
|
|