Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.09.2007, 12:52   #1
Skirk
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.09.2007
Skirk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z programem Profesor Klaus (nauka j.niemieckiego)

Witam.
Nie jestem jakims znawca w kwestii wirtualnych napedów i zabezpieczen, ale jak narazie wszystkie obrazy ktore sobie zrobilem, lub ktore mialem od kogos po zamontowaniu alcoholem lub deamonem dzialaly bez problemów.
Sprawa wygląda tak: mam kilka róznych obrazów ( iso, bin, nrg) programu Profesor Klaus 4.0 jak i wersji 5.0. Obrazów tych nie robilem ja. Montowalem je juz programami alcohol120%, daemon v 3.47, VirtualDisc v 7.0.
Jak zamontuje obraz, moge bez problemu otworzyc naped, zainstalowac, ale jak juz chce wlaczyc to zaden z tych obrazów (oprucz jednego) nie dziala. Program sie nie uruchamia tylko oczywyscie wyskakuje komunikat by wlozyc plyte cd nr2. Program jest na dwoch cd. cd1 cd2 - obie zamontowane np. daemonem. W daemonie w opcjach emulation wybrane "all option on".
dla przykaldu mam tez obrazy profesor henry5.0 (to samo wydawnictwo) i przy tych samych ustawieniach, wszystko dziala jak nalezy obojetnie czy zamontowane deamonem czy alcoholem120

Moze to glupie pytanie ale czy wybranie w deamonie w emulation - "all options on" moze byc niekorzytne lub mnie korzystne w porównaniu z wybrniem konkretnego zabezpieczenia

czy jakies inne opcje deamona moga miec na to wplyw ze obraz nie dziala, bo przyznaje ze w sekcji "options" nie wiem co np konkretnego robi "lock dll" albo "auto lock"

I jeszcze jedno pytanie
co z tym zrobic?? jakies sugestie??
Skirk jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.09.2007, 20:27   #2
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Warto sprawdzić czym jest zabezpieczony dany program,
np za pomocą ProtectionID i A-Ray scanner,
następnie będzie wiadomo z czym walczyć.

Kolejny krok to upewnienie się, ze obrazy zostały poprawnie wykonane.

Co do opcji emulacji to nie mam teraz zainstalowanego daemona,
żeby sprawdzić jakie opcje tam są, zazwyczaj są one zbędne.
To chyba żaden problem potestować z włączonymi i wyłączonymi na przemian.

Ghost_mode jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: