Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.04.2004, 21:27   #1
markos
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.04.2004
markos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z prywatna kopią AudioCD "Anastacia"

Zdobyłem od znajomego oryginalną płytę Anastaci. Jest to jej ostatni album którego chciałbym skopiować do prywatnego użytku. Niestety mam spore problemy ze zindentyfikowaniem zabezpieczenia jakie zostało zastosowane przez producenta Sony Music Entertaiment. Album na 100% jest zabezpieczony przed kopiowanie jednakże mój DiscScanX nie jest w stanie go zindetyfikować co uniemożliwia poprawne skopiowaniem przez Alcohola 120%. Do nagrywania wykorzystuję CDRW LG x48x24x48 GCE-8481B na Windows XP SP1 Athlon +1600 256MB GeForce 2Ti 64MB. Proszę o wskazówki jak poradzić sobie z zaistniałym problemem. Dokonałem już dwukrotnego kopiowania i za każdym razem następuje to samo zjawisko, skopiowana płyta na odtwarzaczu CD przycina się a w PC wogóle nie chce wystartować, jedynie ładuje się wirtualna odtwarzarka SonyMusicPlayer. Z góry dzięki za pomoc.
markos jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.04.2004, 22:10   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zrzuć do wav ...na HDD programem CDex lub EAC .
Stary 23.04.2004, 23:06   #3
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zdecydowanie EAC i jego dobre ustawienie, no i oczywiście zrzut na HDD na wavy.
Przenosze temat...

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 24.04.2004, 10:13   #4
wolf
No Guts, No Glory

Data rejestracji: 06.07.2002
wolf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
odp

Cytat:
Napisany przez markos
Zdobyłem od znajomego oryginalną płytę Anastaci. Jest to jej ostatni album którego chciałbym skopiować do prywatnego użytku. Niestety mam spore problemy ze zindentyfikowaniem zabezpieczenia jakie zostało zastosowane przez producenta Sony Music Entertaiment. Album na 100% jest zabezpieczony przed kopiowanie jednakże mój DiscScanX nie jest w stanie go zindetyfikować co uniemożliwia poprawne skopiowaniem przez Alcohola 120%. Do nagrywania wykorzystuję CDRW LG x48x24x48 GCE-8481B na Windows XP SP1 Athlon +1600 256MB GeForce 2Ti 64MB. Proszę o wskazówki jak poradzić sobie z zaistniałym problemem. Dokonałem już dwukrotnego kopiowania i za każdym razem następuje to samo zjawisko, skopiowana płyta na odtwarzaczu CD przycina się a w PC wogóle nie chce wystartować, jedynie ładuje się wirtualna odtwarzarka SonyMusicPlayer. Z góry dzięki za pomoc.
Prawdopodobnie Key2Audio jeżeli płyta pochodzi od Sony spróbuj przeskanować programem ClonyXXL lub zobacz czy na płycie jest napis Sony DADAC ( lub podobny ) jeżeli tak to jest Key2Audio
wolf jest offline  
Stary 24.04.2004, 13:50   #5
domcio8
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.04.2004
domcio8 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wiesz włącz windws media playera najnowszego i daj kopiuj z dysku cd to ci sie skopiuje do folderu jako plika wma i te w folderze nagraj na plyte przez nero albo windows media player w zakładce kopiuj na można też przez winamp'a
domcio8 jest offline  
Stary 24.04.2004, 15:00   #6
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sprawdz w innym napędzie najlepiej na litku, bo lg ma problemy z K2A.
Ricki jest offline  
Stary 24.04.2004, 20:28   #7
markos
Nowy na forum

Wielkie dzięki za wszystkie sugestie.Mam nadzieję że dzięki nim "zerżnę" tą płytę. A tak przy okazji, mam niesamowity problem z napędem CD i DVD, chodzi o to że po wrzuceniu do wymienionych napędów płyt CD Audio płyta startuje, po czym napęd cichnie, a Media Player jak i Real Player sugerują wewnętrzne błędy aplikacji. Co jest grane Czy wyciąłem jakiś wpis rejestru, a może "cichy" szpieg uczynił to za mnie. Nadmienię że przy eksploracji płyty widać zamieszczone pliki na niej ale zawartość widziana jest jako 0 MB. POMOCYYYYYYYYYYY!!!
markos jest offline  
Stary 11.05.2004, 14:03   #8
callup
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.05.2004
callup w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pytanie do MARKOSa

Zerżnąłeś tą ANASTACIE? Jeśli tak napisz czym i jak. Będę wdzięczny.
Nie mam czasu się tym bawić. Napisz co z tym fantem zrobiłeś.

Ostatnio zmieniany przez callup : 11.05.2004 o godz. 17:14
callup jest offline  
Stary 12.05.2004, 20:53   #9
markos
Nowy na forum

Niestety darowałem sobie, ale polecam stosowne forum pod adresem:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=anastacia
markos jest offline  
Stary 18.05.2004, 17:45   #10
callup
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.05.2004
callup w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No w końcu ją przepaliłem starym LITEONem. Żadnych key2audio i innych wodotrysków nie zauważyłem.

Ostatnio zmieniany przez callup : 18.05.2004 o godz. 18:02
callup jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: