![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
![]()
Witam mam oryginalna grę hearts of iron 2 clone xxl wynajduje zabezpieczenie safedisc 2.9 Podczas kopiowania alcoholem (najnowszym) wyskakują błędne sektory od 1,8 mb do 100mb po przegraniu gry podczas instalacji prosi mnie o włożenie do cd-rom płyty nagrywałem to nagrywarka asus 5232AS i teaca dv-w50d
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Błędne sektory są częścią zabezpieczenia i powinny być gdzieś do sektora 10000 ale to nie jest 100MB tylko jakieś 20MB czy cos takiego.
Może płyta jest bardzo porysowana albo jakos inaczej uszkodzona? Czy oryginał działa? Asus powinien sobie poradzić z emulacja EFM ale niekoniecznie (vide test na cdrinfo.com)- nagrywaj powoli to zwiększysz swoje szanse. |
![]() |
![]() |
#3 |
Zaprenumerowany
Data rejestracji: 16.09.2003
![]() |
Kiedy ja robiłem kopię zabezpieczonej gry SafeDisc'iem 2.9 użyłem do zrobienia obrazu CloneCD z włączonym pomijaniem błędnych sektorów, wolnym odczytem itd., a potem nagrywałem ten obraz w Alcoholu 120% z korekcją EFM w trybie RAW DAO. Trochę dziwacznie, ale działa
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
problem z safedisc 2.9
gra jest orginalna i nie jest zarysowana orginal da sie zainstalowac nagralem tak rak radziliscie i nic z tego nadal jest tak jak bylo!! probowalem nawet zapisac wszystki katalogi i pliki na dysk i z dysku to zainstalowac tez nic z tego prosi mnie o wlozenie plyty
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
![]() |
No to spróbuj jeszcze tak jak radzi KaPi- obraz CloneCD z włączona emulacja błednych sektorów i potem nagranie alcoholem z emulacją EFM. To daje coś w rodzaju podwójnego wzmocnienia.
Ale zanim to zrobisz sprawdź czy zaznaczyłeś opcje ukrywania ATIP w emulacjach Alcoholu, tak na wszelki... |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Zrobiłem tak clonem(5.1.0.0) potem nagrałem to alcoholem (1.9.2 bulid 1705 ) i to samo prosi mnie o wlozenie plyty do cd-romu.
mam zaznaczone ukrywanie ATIP |
![]() |
![]() |
#7 |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A na pewno jest to SafeDisc 2.9
![]() Bo jeśli chodzi o wykrywanie zabezpieczeń, to ClonyXXL jest już trochę (nawet bardzo trochę) stary... A z emulacji gra odpala ?? |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zaprenumerowany
Data rejestracji: 16.09.2003
![]() |
Może Twoje nagrywarka nie radzi sobie z SafeDisc'iem 2.90? Chodzi mi głownie o złą korekcję EFM - niewystarczającą. Na stronie ClonyXXL Italia (http://www.clonyxxl.net/moderatori/l...ult.php?page=a), informują, że Asus CRW-5232AS posiada dwa skaczące ludziki.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Sciągłem z strony http://safelock.cdrinfo.pl/pliki.php testy RFM 1 i 2 po nagraniu asusem taki obraz działa, lecz na teaca działa tylko RFM 2 a 1 nie.
Zamontowanie obrazu do wirtuala nie nie dało dzieje się to samo prosi mnie o cd |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.04.2005
![]() |
a wtym GameJack to wyskakuje jakieś okienko że zapisał że sektory są znalezine lub coś w tym stylu?
|
![]() |
![]() |
#12 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
To co sie tu dzieje to istna kpina!! )) Pod soba sa trzy tematy o SafeDiscu 2,3,4!! W tym dwa o tej samej nazwie!!
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() Ale Ty tez sie chyba powtórzyłeś w obu watkach ![]() |
|
![]() |
![]() |