Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.12.2003, 18:50   #1
Marko2
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.12.2003
Marko2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem ze zrobieniem kopii gry Sudden Strike

Próbowałem zrobić kopie na sprzęcie LG GCE-8400B i TDK CyClone 16-10-40 na dwóch różnych kompach,stery ASPI prawidłowe.Clony XXL 2.0.1.5 po zeskanowaniu płyty podaje 4 czaszki - Uszkodzone sektory ab 2326 i nie przekazuje Profilerowi żadnego profilu.Próbowałem ją skopiować pod różnymi konfiguracjami profili-SafeDisc 2,Uszkodz. sektory,Brak/nieznane zabezp. itd.
Dwie różne nagrywarki na dwóch różnych kompach reagują identycznie czyli nie mogą zrzucić poprawnie obrazu płyty na twardziela.
Ciekaw jestem czy ktoś miał tę gre i takie same problemy z nią,a może komuś się udało skopiować?
Marko2 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.12.2003, 10:26   #2
Beerra
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.02.2003
Beerra zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Gra jest praktycznie niezabezpieczona. Ustaw recznie skaner blednych sektorow i odczyt subkanalow, musi przejsc. Obie nagrywarki moga zrobic poprawnie obraz
Beerra jest offline  
Stary 29.12.2003, 12:19   #3
Marko2
Nowy na forum

Nie wiem,niby gra jest niezabezpieczona a jednak nagrywarka już od prawie godziny stoi w miejscu i czyta błędne sektory.Czy to normalne?Jak dotąd to nie miałem wcześniej tyle problemów z innymi grami.Co to za cholera?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Problem ze zrobieniem kopii gry Sudden Strike-suddenst.jpg  

Ostatnio zmieniany przez Marko2 : 29.12.2003 o godz. 12:26
Marko2 jest offline  
Stary 29.12.2003, 12:24   #4
Beerra
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.02.2003
Beerra zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Twojej gry akurat nie kopiowalem, ale najprawdopodobniej wszystko jest o.k. Moze sie tak meczyc nawet pare godzin, w koncu zrobi obraz. Mozliwe, ze pozniej przyspieszy. Zostaw to i idz na spacer ;-)
Beerra jest offline  
Stary 29.12.2003, 12:41   #5
Marko2
Nowy na forum

Sektorów jest prawie 300 tys hehe.. Dzięki za pocieszenie i rade
Marko2 jest offline  
Stary 29.12.2003, 14:25   #6
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Marko2
Sektorów jest prawie 300 tys hehe.. Dzięki za pocieszenie i rade
Ale te badsectory sie skoncza i wtedy pojdzie juz biegusiem, np przy SD koncza sie na ok 10000.
Stary 30.12.2003, 13:08   #7
Lord kRaVen
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.12.2003
Lord kRaVen w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
coś mi sie wydaje, że te bad sektory to pic na wode, spróbuj tak: ręcznie skopiuj wszystkie pliki z płyty na dysk i wypal jako kompilacje ISO, tylko nie zapomnij nadać płycie takiej samej nazwy jak ma oryginał. Podobne jaja miałem z Alien Nation 2 PL.
Lord kRaVen jest offline  
Stary 30.12.2003, 22:36   #8
Marko2
Nowy na forum

Niestety musiałem wtedy gre zwrócić właścicielowi ponieważ blokowałem mu ją od tygodnia.Po ponad 3 godzinach czytania bad sektorów zrzuciło mi na dysk zaledwie 2%.
Wczesniej próbowałem już wypalić płyte po ręcznym zrzucie plików z poprawną nazwą gry i nic - gra się zainastalowała jednak nie ruszyła z CD-ROMu,wyskakiwał błąd odczytu i klapa.
Jak się właściciel już nią znudzi jeszcze raz ją pożycze do następnej serii "katowania" i podam wam rezultaty.
Narazka i do Siego '04 Roku.
Marko2 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: