![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.04.2005
![]() |
PROBLEMY Z KOPIĄ EUROPLUS+ z CAMBRIDGE
Witam
Mam problem ze zrobieniem kopi "EUROPLUS+ z CAMBRIDGE" próbowałem za pomocą CloneCD (CloneXXL, Profiler) a także i Alocohol 120% i Alcoholer (wszystkie programy to najnowsze wersje).Problem ten sam płytka się instaluje ale po uruchomieniu programu trwa weryfikacja płyty i tu jest problem program podaje komunikat "proszę włóżyć płyte". Zabezpieczenie jest typu SecuROM NEW tak podaje CloneXXL a w programie A-Ray Scanner jest podane SecuROM 5.xxx. Bardzo proszę o info jeśli ktoś miał i rozwiązał podobny problem. Z góry WIELKIE DZIĘKI POZDRAWIAM Marco |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Na początek wejdź w menu emulacja Alcoholu 120% i sprawdź czy masz zaznaczone opcje "ignoruj typ nosnika" oraz "emulacja RMPS". Jeżeli nie, to zaznacz i sprawdź jeszcze raz kopie wykonana Alcoholem.
Do wykonania kopii wystarczy odczyt i zapis A 120% z profilem SecuROM NEW (4/5) ale konieczne jest wybranie niskiej predkości dla analizy DPM (najlepiej x1). Jeżeli zrobiłes to zbyt szybko to kopia nie zadziała. W razie problemów daj znac i/lub zajrzyj sobie do FAQ o kopiowaniu w przyklejonych (chyba pkt 6). Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.04.2005
![]() |
PodziĘkowania
Wielkie Dzięki Downloads
Muszę przyznać że dzięki Tobie złamałem płytkę ![]() Masz u mnie ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
Z kopią na płytkę działa także u mnie, ale jak zrobie samego image to nie chce a bardziej zależy mi na uruchamianiu z image. Ma ktoś może jakiś pomysł ??
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\Devicemap\SCSI\[tu właściwy port] i HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.09.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Dzięki za pomoc. |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.10.2005
![]() |
Witajcie,
Mam ogromną prośbę mianowicie kupiłem miesiąc temu przez Allegro orginał tego programu na DVD ale gość nie wysłał mi licencji i teraz się nie odzywa, więc płytka sobie leży nieużywana, co mnie bardzo wkurza. Czy mógłby mi ktoś podać serial do tego programu ![]() Z góry wielkie dzięki. Zapraszam do lektury regulaminu oraz ogłoszenia e) wszelkie prośby o pliki modyfikujące i łamiące zarazem licencje gier/programów, nie będą tolerowane na Forum. //@Mac |
![]() |
![]() |
#12 |
Wymiatacz
![]() |
Sorry za opóźnienie.
@jorok- seriala nie dostaniesz, vide regulamin @tadeusz77- uruchomiłem zarówno DVD jak i CD, z kopii i z wirtuala. Przy robieniu obrazów DVD nie masz wyboru profilu ale dla SecuROMa wystarczy ze zaznaczysz analizę DPM przy odczycie i zapis RPMS na płycie. Pozdrawiam. Jeszcze raz sorry za czas reakcji ale jestem troszke zapracowany ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2004
![]() |
![]()
Witam,
Kupiłem niedawno - oczywiście oryginalną wersję - Euro+ Ang. z Cambridge Extra Edition, nową wersję. Wypróbowałem wszystkie opisane tu sposoby aby odpalić kurs z wirtuala i NIESTETY NIC Z TEGO Co prawda udało mi się skopioać obraz wykonany Alc120% na płytę, która działa, ale za nic nie chce odpalić się z wirtuala. Zarówno z Alc120% jak i z Daemon Tools. Zablokowałem odczyt adminom w rejestrze etc. dokładnie wg opisu i nic. Ciągle pokazuje się "conflict with emulation software detected..." Będę bardzo wdzięczny za jakieś wskazówki jak wreszcie uruchomić ten kurs z wirtuala - korzystam z niego prawie co dzień i zaczynam mieć dość ciągłego przekładania płyt. Z góry dziękuje. |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.11.2005
![]() |
Witam ja mam kopie tego programu i niestety za nic nie moge go uruchomic nie przechodzi mi poprawnie weryfikacji plyty moze mi ktos doradzic jak mozna obejsc te weryfikacje plyty albo ktos wie z kad sciagnac craka zgory dziekuje.
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() |
Cytat:
W archiwum jest instrukcja, ja tylko dodam, że należy zamienionemu plikowi pozwolić na dostęp do sieci. Można ustwić regułę firewall'a na częściowy dostęp. Nie należy się obawiać, to nie jest wirus, ani szpieg, a Euro+ działa. |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Cambridge Audio dvd 89 problemy z odtwarzaczem | 75radekc | Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) | 5 | 14.01.2011 18:04 |
Problemy z kartami pamięci dla PS2 | Berion | Hardware | 0 | 23.02.2008 14:47 |
Problemy z cdrinfo | esem | Propozycje, sugestie, błędy forum | 6 | 02.02.2003 17:23 |
Problemy z dyskiem HITACHI_DK23AA-12B | Kricho | Napędy optyczne CD | 3 | 04.09.2001 15:12 |
Problemy z przegranie EuroPlus + | japu | Napędy optyczne CD | 0 | 25.09.2000 10:56 |