Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.06.2005, 17:36   #1
marekzi
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 03.09.2004
marekzi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Slovak Protector ?

Mam obrazy gry "Chaser" w formacie cue-bin i chcę je wypalić.
Clony XXL pokazuje że cd1 jest zabezpieczony Securom 4.84.76.0015, cd2 nie jest zabezpieczony.
A-Ray Scanner pokazał również, że cd2 nie jest zabezpieczony, ale na cd1 znalazł dwa zabezpieczenia: Slovak Protector i SecuROM 4.84.76.0015.
Wg wykazów zabezpieczeń w sieci gra ta jest zabezpieczona Securom4.84.76.
Do tej pory nie spotkałem się z zabezpieczeniem "Slovak"
Prosze o rady: przejmowac się tym "Slovak"iem" ?, czy ktoś wie co to jest i jak sobie z tym poradzić? Czy po prostu nagrywać Alcoholem na profilu Securom4/5 - próbowałem, ale wyrzuca mi komunikat, że źródło nie zawiera informacji RMPS i wykonanie kopii z użyciem tego profilu jest niemożliwe.
Dodam tylko, że gra z obrazów instaluje się ładnie i po zastosowaniu cukierka działa.
Pozdrowienia.

Ostatnio zmieniany przez marekzi : 15.06.2005 o godz. 17:38
marekzi jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.06.2005, 18:21   #2
IceManSpy
..:: Ju-Jitsu ::..

Data rejestracji: 06.11.2004
IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez marekzi
Mam obrazy gry "Chaser" w formacie cue-bin i chcę je wypalić.
Clony XXL pokazuje że cd1 jest zabezpieczony Securom 4.84.76.0015, cd2 nie jest zabezpieczony.
A-Ray Scanner pokazał również, że cd2 nie jest zabezpieczony, ale na cd1 znalazł dwa zabezpieczenia: Slovak Protector i SecuROM 4.84.76.0015.
Wg wykazów zabezpieczeń w sieci gra ta jest zabezpieczona Securom4.84.76.
Do tej pory nie spotkałem się z zabezpieczeniem "Slovak"
Prosze o rady: przejmowac się tym "Slovak"iem" ?, czy ktoś wie co to jest i jak sobie z tym poradzić? Czy po prostu nagrywać Alcoholem na profilu Securom4/5 - próbowałem, ale wyrzuca mi komunikat, że źródło nie zawiera informacji RMPS i wykonanie kopii z użyciem tego profilu jest niemożliwe.
Dodam tylko, że gra z obrazów instaluje się ładnie i po zastosowaniu cukierka działa.
Pozdrowienia.

A po co nagrywac z profilem jak masz cuksa

tzn chyba tak jest. cukierek usuwa pewne zabezpiecznie
IceManSpy jest offline  
Stary 15.06.2005, 19:19   #3
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
IceManSpy ma rację- jak masz cuksa to juz mozesz olać profil.
Ten Slovak to chyba cos takiego jak XProt- ma utrudnic złamanie pliku EXE, takie rzeczy nie maja wpływu na wybór profilu- słuza utrudnianiu życia cukiernikom.
downloads jest offline  
Stary 15.06.2005, 19:27   #4
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez downloads
IceManSpy ma rację- jak masz cuksa to juz mozesz olać profil.
Ten Slovak to chyba cos takiego jak XProt- ma utrudnic złamanie pliku EXE, takie rzeczy nie maja wpływu na wybór profilu- słuza utrudnianiu życia cukiernikom.
Dokładnie jest to system zabezpieczający pliki exe/dll przed integracją w nie
http://www.anticracking.sk/

gallus jest offline  
Stary 15.06.2005, 20:00   #5
marekzi
Wyjadacz ;)

Obraz płyty mam w wersji nie pamiętam jakiej, ale na pewno niższej niż 1.50, do tego patch1.50 i cukierek1.50. Czy ten cukierek zadziała (po wklejeniu w obraz płyty gry w wersji niższej niż 1.50) usuwając zabezpieczenie tak, że mogę nagrywać na profilu "normal"?
Jeśli nie, to poradźcie coś proszę w sprawie profilu (kłopot z RMPS opisany wyżej).
Po napisaniu tego widzę, że należałoby zrobić tak: zainstalować grę, sprawdzić wersję, ściągnąć cukierka do niej, wkleić go w obraz płyty i wypalić na profilu normal. Będzie OK?
marekzi jest offline  
Stary 15.06.2005, 21:34   #6
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Będzie działać
downloads jest offline  
Stary 16.06.2005, 18:09   #7
marekzi
Wyjadacz ;)

Dziękuję za rady, ale jak na razie nic mi po nich, gdyż nie mogę otworzyć obrazu CD1 w UltraIso. Program ten jest OK, inne obrazy otwiera, a w tym przypadku wyskakuje mi mała zakładka z informacją "Division by zero". Obraz ten, tak jak i obraz CD2 ładnie otwiera się w wirtualnych napędach, a w UltraIso nie. Czyzby jakiś problem z nazwą?
Prosze o pomoc.
marekzi jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: