![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.12.2005
![]() |
Nagranie obrazu ze StarForce 3.6.10.03
Mam obraz płyty gry z StarForcem 3.6.10.03, i mam instrukcje jak wypalić na CD ten obraz płyty, pisze tam tak:
Burn with Alcohol 120, at 4x speed, use securom NEW profile. Make sure RAW DAO is selected. (DO NOT USE SECUROM NEW 4/5, MAKE SURE RMPS IS OFF) 2. When asked, select "Keep TOC as on source cd, write until end of image file" Nagrywam zgodnie z instrukcją tę gre na CD-RW. I zapis jest zakończony pomyślnie. Gdy wkładam ją do napędu i chce zainstalować to nie może jej przeczytać, obiawy są takie jakby płyta była niesamowicie porysowana lub uszkodzona. Próbowałem na kilku RW i za każdym razem jest tak samo. Nie wiem co jest grane, może coś źle robie, lub kopia jest zła ? A może to wina nagrywarki, mam 2 Teac W540E i Nec CD/DVDRW 3500AG, przy użyciu każdej, jest tak samo. Jak ktoś coś takiego robił i mu sie udało to proszę o pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.11.2005
![]() |
A spatchowałes obraz??, Jaki to obraz i sam robiłes jak tak na jakim profilu napisz.
![]() |
![]() |
#3 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
I raczej nic z tego nie będzie. Grupa, której masz obraz zazwyczaj pali na TDK, Philips i jeszcze paru innych... Jeżeli na CD-R tych firm nie da rady zapomnij! Tymbardziej te obrazy nie są przygotowane do wypalenia na RW. Może jestem sceptykiem ale dopóki nie opublikują metody modyfikacji obrazów starforce to zrezygnowałbym z tych experymentalnych metod...
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.06.2004
![]() |
@Mnich, czy ty przypadkiem nie masz zamiaru nagrać Prince Of Persia: T2T (3CD SFClone wydane przez grupę Mirror??), a to podchodzi chyba pod piractwo
![]() Instrukcja nagrywania, autorami są ludzie z grupy Mirror: 1. Rozpakuj programik z archiwum mir-popt2tpt.rar. oraz wypakuj obraz CD3. 2. Uruchom program i wskaż wypakowany plik obrazu. 3. Wybierz rodzaj nośnika na jakim będziesz nagrywał i kliknij PATCH, później poczekaj chwilę, gdy wyświetli się komunikat "Patching Done" możesz przejść do następnego kroku. 4. Nagraj na płytę według tego co już napisałeś wcześniej (oczywiście ten spatchowany obraz), obrazy CD1 i CD2 możesz nagrać np. w Nero gdyż nie są zabezpieczone. Najważniejsza rzecz którą chyba zapomniałeś przeczytać: WARNING 1: Do only burn to the media you selected in the tool else it will surely fail. co oznacza: Nagraj na nośniku który zaznaczyłeś w programie do patchowania - inaczej FAIL. (a ty nagrałeś na płycie RW). W programie do patchowania obrazu masz do wyboru: Platinum x52, Philips x52, Sony x48, Fuji x52, TDK x52. Musisz użyć jednego z tych nośników. (po nagraniu na plytę Verbatim CD-RW x8-x12 weryfikacja płyty przechodzi 1 na 10 prób, po nagraniu na Platinum x52 weryfikacja płyty załapuje bardzo różnie, czasami uruchomię za 1-szym razem, a czasami nawet za 5-tym, ale ogólnie gra działa, na innych wymienionych nośnikach nie nagrywałem, podkreślę też że ważna jest nagrywarka jakiej używasz do nagrania obrazu: grupa Mirror poleca Plexa (WARNING 4: You still need a DVDROM OR CDROM to run the image or offcourse a plextor with plextools pro) i po nagraniu na plexie "kopia zapasowa" jest możliwa do uruchomienia ![]() .Powodzenia w dalszych próbach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Ja widze ze to forum schodzi na piractwo. kiedyś to sie nawet tej magicznej nazwy na 5 liter nie pisało. Ach szkoda słów
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tu nie widze aby kolega napisal, ze ma pirata, tylko ze ma instrukcje jak to wypalic, a kopia moze byc kopia oryginalu, wiec gdzie problem? Slowa na "c" tez nie widze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
GrZyB997 jest to obraz Alcohola, ja go nie robiłem więc nie wiem jaki to profil.
Hunter_NY To nie jest Prince Of Persia, (isntrukcję którą powyżej napisałem znalazłem w necie), jeżeli chodzi o samo nagranie, to czy ten program o którym mówisz to ten o którym jest mowa w tym temacie ? http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=59232 Napisałeś że najlepiej mieć nagrywarkę "Plexa", jak wiesz zapewne nie posiadam jej. I jeżeli moim problemem jest nagrywarka to czy ewentualne uaktualnienie biosu pomoże ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Uaktualnienie Biosu nic nie da. Jaka to gra/program ??
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Jest to Cold War
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Kita, nie pójdzie jest to samo, czy RW czy normalne CD, czy spatchowane czy nie tak samo się zachowuje. Daje sobie z tym spokój.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
![]()
Witam ,w/w sposobem da sie wypalic poprawnie obraz płyty zabezpieczonej StarForce 3.6.10.03,przynajmniej mnie sie udało na Cd Sony i nagrywarce Nec 3540A [nagrywałem X32]
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
Tak, ja używałem Patcha chyba przeznaczonego dla KingKonga, No ale to co napisałeś Yarozelsky napawa mnie optymizmem bo nec 3540a to, to samo co nec3500AG (chyba). Czyli prędkość nagrywania też by odgrywała jakąś rolę ? Bo mi alcohol na Platinumce 52X, najmnieszą prędkość nagrywania pokazał 8x, (największą 48x), w instrukcji było aby nagrać 4x, a ja nagrałem najmniejszą dostępną (czyli 8x). I było to samo co na cd-RW.
Ostatnio zmieniany przez Mnich : 19.12.2005 o godz. 17:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.06.2004
![]() |
@Mnich tak mówię właśnie o tym programie do patchowania, tylko wydaje mi się że do każdej gry jest odpowiedni patchtool (jeżeli oczywiście został wydany). A skoro już udało się komuś (nie tylko mi) wypalić obraz zabezpieczony SF 3.6 i tak wykonana kopia nie ma problemów z uruchomieniem więc nie pozostaje nic innego jak tylko próbować.
.Pozdro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.12.2005
![]() |
czy ktoś z was może dać mi linka do tego patcha bo jakiś znalazłam na forum ale nie działa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|