![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2005
![]() |
przegrywanie zabezpieczonych płyt...
witam,
od paru godzin przeglądam to forum, głównie posty o zabezpieczeniach CD/DVD i dochodzę do wniosku, że jak chcę skopiować dowolną płytę z zabezpieczeniami ale ze słodzikiem, to nie muszę się bawić profilami w alcoholu itp, mogę nagrać sobie nawet w nero (srając na zabezpieczenia), i zastosowawszy słodzik płyta taka zawsze bedzie działać? A bawić się w rozpoznawanie zabezpieczeń, ustawiać odpowiedni profil w alkoholu muszę tylko wtedy, gdy kopiuję z oryginału i nie chcę używać żadnego słodzika? i drugie pytanie: czy gdy kopiuję z zabezpieczonego pirata to żebym dwoił się i troił i tak musiałbym używać słodzika (więc jak mam do czynienia z piratem to nawet nie muszę patrzeć na zabezpieczenia bo i tak będę musiał skorzystać ze słodzika i mogę każdego, nawet najbardziej zabezpieczonego pirata nagrywac w nero)? myślę prawidłowo czy mam problemy z logiką? pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
- Tak
- Tak |
![]() |
![]() |
#3 |
cracker
Data rejestracji: 22.06.2005
![]() |
-tak
-jeżeli 'pirat' jest dobrze zrobiony /działa bez słodzika/ to można go kopiować dalej bez konieczności bawienia się w słodzienie... tylko, że nigdy kopia nie jest 100% idealna - zrobienie kopii kopii kopii kopii może okazać się już niemożliwe....
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
ad1 Nie każdą zabezpieczoną płytę da się przegrać w Nero. Czasami takiej przegranej/słodzonej gry nie da się uaktualnić bo łatka sprawdza zabezpieczenia płyty lub orginalny exec.
ad2 Raczej tak. |
![]() |
![]() |
#5 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Jeszcze trzeba mieć nagrywarkę która daje rade zrobić obraz płyty np. gry zabezpieczonej SafeDisc i słabe sektory. Żle wykonana kopia wywala przy instalacji błędy np.crc . Pózniej można eliminować poprzez "*****" zabezpieczony exe który posiada sygnatury sprawdzające oryginalność płyty. Oczywiście jakiekolwiek modyfikacje łamią licencje oprogramowania.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 25.09.2005 o godz. 18:53 |
![]() |
![]() |
#6 |
Aopenowiec
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
1.Tak,ale ja bym był bardziej za tym,żeby pomysleć,popracować,a nie odrazu zmenelić grę czy program dodając sracka.
2.Dziwny pogląd ?!Przecież można przegrać z kopii bezproblemowo i nie potrzeba nic dodawać .Włącznie z SD 4 idzie tak pyknąć.
|
|