![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
A-Ray Scanner vs ClonyXXL
Na wstępie: jestem pewny że gdybym tego nie napisał posypały by się teksty w stylu "ClonyXXL jest stary". Wiem! Ale zanim więcej napisze przedstawie swój problem.
Klonowałem Diablo 2 Classic + LoD ClonyXXL wykrywa: CD1 - INSTALL --> SecuRom New, Alcoholer identyfikuje jako --> SecuRom New < v4.77.00.0028 CD2 - GAME --> SecuRom New, Alcoholer identyfikuje jako --> SecuRom New < v4.77.00.0028 CD3 - LOD --> nic, skan katalogu jako SecuRom New, Alcoholer identyfikuje jako --> SecuRom New < v4.77.00.0028 Tutaj nie ma co komentować. Profil sam się ustawia w Alcoholer i wypalam w Alcohol 120% i wszystko działa. A-Ray Scanner wykrywa: CD1 - INSTALL --> Scan - nic Sector Scan - No Protection detected Scan Directory - SecuROM 5.03.13.0189 detected CD2 - GAME --> Scan - nic Sector Scan - SecuROM detected Scan Directory - SecuROM 5.03.13.0189 detected CD3 - LOD --> Scan - nic Sector Scan - SecuROM detected Scan Directory - SecuROM 5.03.13.0189 detected Tutaj no to ja już nie wiam. Scan Directory wykrywa zabezpieczenie - wydaje mi się - po najnowszym patchu więc to można ignorować (tak?). Płyta 1 wg A-Ray jest wolna od zabezpieczeń (co innego sądzi ClonyXXL) więc trzeba by to nagrać jako Normal CD. Płyta 2 SecuROM, ale jaki? Clony XXL wiedział a ten nie wie, więc uznałem że w Alcoholer trzeba ustawić profil SecuROM. Wykrywanie płyty 3 ponownie różni się od ClonyXXL. I jak w przypadku płyty 2 trzeba by ustawić profil SecuROM. Denerwuje mnie fakt że nie jestem pewien jaki mam profil ustawić przy A-Ray Scanner bo autor to jakiś ....... ![]() Może mi to teraz ktoś wyjaśnić? Który program kłamie? Który wybrać (pewnie A-Ray bo "nowszy")? Ostatnio zmieniany przez gentel-men : 13.10.2005 o godz. 21:08 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
rany gentel-men daj sobie spokój z ClonyXXL program nie jest już rozwijany, prawidłowo identyfikuje płytę A-ray, ustaw profil w programie A120% SecuROM 4/5 new.
"Denerwuje mnie fakt że nie jestem pewien jaki mam profil ustawić przy A-Ray Scanner bo autor to jakiś ....... Nawet nie mam zamiaru klnąć. " -> a przed wypowiedzenie takiego zdania sprawdz dokładnie swój stan wiedzy.
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
![]() |
![]() |
|
|