Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.10.2005, 19:53   #1
gentel-men
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.11.2004
gentel-men w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A-Ray Scanner vs ClonyXXL

Na wstępie: jestem pewny że gdybym tego nie napisał posypały by się teksty w stylu "ClonyXXL jest stary". Wiem! Ale zanim więcej napisze przedstawie swój problem.

Klonowałem Diablo 2 Classic + LoD

ClonyXXL wykrywa:
CD1 - INSTALL -->
SecuRom New, Alcoholer identyfikuje jako --> SecuRom New < v4.77.00.0028
CD2 - GAME -->
SecuRom New, Alcoholer identyfikuje jako --> SecuRom New < v4.77.00.0028
CD3 - LOD -->
nic, skan katalogu jako SecuRom New, Alcoholer identyfikuje jako --> SecuRom New < v4.77.00.0028

Tutaj nie ma co komentować. Profil sam się ustawia w Alcoholer i wypalam w Alcohol 120% i wszystko działa.

A-Ray Scanner wykrywa:
CD1 - INSTALL -->
Scan - nic
Sector Scan - No Protection detected
Scan Directory - SecuROM 5.03.13.0189 detected
CD2 - GAME -->
Scan - nic
Sector Scan - SecuROM detected
CD3 - LOD -->
Scan - nic
Sector Scan - SecuROM detected

Tutaj no to ja już nie wiam. Scan Directory wykrywa zabezpieczenie - wydaje mi się - po najnowszym patchu więc to można ignorować (tak?). Płyta 1 wg A-Ray jest wolna od zabezpieczeń (co innego sądzi ClonyXXL) więc trzeba by to nagrać jako Normal CD.
Płyta 2 SecuROM, ale jaki? Clony XXL wiedział a ten nie wie, więc uznałem że w Alcoholer trzeba ustawić profil SecuROM.
Wykrywanie płyty 3 ponownie różni się od ClonyXXL. I jak w przypadku płyty 2 trzeba by ustawić profil SecuROM.
Denerwuje mnie fakt że nie jestem pewien jaki mam profil ustawić przy A-Ray Scanner bo autor to jakiś ....... Nawet nie mam zamiaru klnąć.

Może mi to teraz ktoś wyjaśnić? Który program kłamie? Który wybrać (pewnie A-Ray bo "nowszy")?

Ostatnio zmieniany przez gentel-men : 13.10.2005 o godz. 21:08
gentel-men jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.10.2005, 21:28   #2
wolf
No Guts, No Glory

Data rejestracji: 06.07.2002
wolf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
rany gentel-men daj sobie spokój z ClonyXXL program nie jest już rozwijany, prawidłowo identyfikuje płytę A-ray, ustaw profil w programie A120% SecuROM 4/5 new.

"Denerwuje mnie fakt że nie jestem pewien jaki mam profil ustawić przy A-Ray Scanner bo autor to jakiś ....... Nawet nie mam zamiaru klnąć. " -> a przed wypowiedzenie takiego zdania sprawdz dokładnie swój stan wiedzy.
wolf jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: