![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Ripowanie zabezpieczonej płyty audio do FLAC
Witam, poprosiłem aby pewna osoba zgrała mi płytki do formatu FLAC ponieważ nigdzie ich nie można dostać a ona akurat miała. I okej przegrała jedną płytkę pomyślnie, drugą też, ale przy próbie zgrania trzeciej płytki EAC wywala błędy odczytu i synchronizacji przy każdym utworze i pewnie jest to spowodowane tym że ta płytka jest "chroniona elektronicznie" ponieważ na jej opakowaniu widnieje napis ''copy controlled''. Tak bynajmniej mi ta osoba mowiła. Ta sprawa bardzo utrudnia nam życie, nie wiemy co mamy zrobić. Nawet ta osoba probowała odpalić program ''Anydvd'' i następnie sprobować zgrać EAC'em tą płytkę ale niestety nic ''Anydvd'' nie pomógł BARDZO PROSZĘ O POMOC
z góry dziękuje PS: AHA! płytka została wydana przez wydawnictwo EMI. PS2: Dodam że bardzo zależy mi na jakości dzwięku, rip ma być idealną kopią płytki. ps3: płytka nazywa się ''Twarze'' zespołu Milczenie owiec. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Możesz również tego oprogramowania spróbować do zgrania płyty http://www.softpedia.com/get/Multime...unCDcopy.shtml lub też starszego napędu firmy Plextor i oprogramowania PlexTools ![]() Bądź też starszą wersję AnyDVD (poniżej 6810) ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zamaskowany
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Aha to po prostu ta osoba wystarczy że odinstaluje skrakowanego anydvd i zainstaluje najnowszego AnyDVD w trialu, i bez problemu po uruchomieniu anydvd w trialu w eacu będzie można zgrać tę płytke do flac?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
AdvancedNet.pl - hosting
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
Zabezpieczony film DVD da się zgrać w wersji trial, więc z Audio CD nie powinno być problemu.
Kwestia tylko, czy ten trial będzie działał. Jeśli się skończył okres testowy, trzeba zresetować ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
Witam ponownie! ta osoba zgrała tą płytkę z którą były problemy, prawdopodobnie zgrała już ją wcześniej jeszcze za pomocą scrackowanego anyDvd. Prosiłbym abyście sprawdzili ten rip, tutaj link - h ttp ://chomi kuj .p l/corte ss87/Milczenie+Owiec+-+Twarze, chodzi o to że log EAC'a pokazuje że były błędy przy zgrywaniu płytki i jakość danego tracka(track quality) wacha się pomiędzy jakoś 91% a 94%, a powinno być około 100%, moglibyścię mi powiedzieć czemu tak jest? i czy to ma jakiś wpływ na jakość dzwięku?
z góry dzięki ps: proszę usunąć spacje z linku, nie mogłem wstawić go normalnie ponieważ abym mógł to zrobić musiałbym mieć przynajmniej 10 wiadomości. EDIT: TUTAJ TA SAMA PŁYTKA NA SPOTIFY ht tp ://op en.spo tify.com/album/0IByDpunm cJk0Bo QtK40zt, została ona niby tam wstawiona przez wytwórnie, nie wiem czy to jest ona w wav czy mp3....... ps: Wydaje mi się że gdzieś w 0:16 sekundzie słychać taki lekkie zniekształcenie w piosence ''Oni'' gdy wokalistka zaczyna śpiewać głosem krzykliwym, nawet w logu z EAC'a (nagranie 9 czyli piosenka ''Oni'') piszę ''Podejrzane miejsce 0:00:17''. Bardzo proszę o pomoc, ja aktualnie mam słaby sprzęt audio i ciężko mi wyłapać jakieś zniekształcenia z piosenek, ale za niedługo będę mieć lepszy sprzęcik. Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 26.04.2013 o godz. 21:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zamaskowany
Błędy raczej wynikają z słabego odczytu bądź zniszczonego już trochę CD z którego zgrywano materiał -ale jakość w granicach 90% w EAC można uznać za poprawną ,trzeba również pamiętać że zabezpieczone płyty zazwyczaj nie są w formacie Compact Disc CD Audio i jako takie nie mają oficjalnego wsparcia w napędach komputerowych -nie wszystkie potrafią poprawnie odtworzyć ,skopiować itp itd taką płytę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
emi milczenie owiec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Nero Burning Rom 6.0.6.16 nagrywa płyty audio, ale wieża ich nie może odtworzyć!!! :( | Margo1982 | Audio | 5 | 20.11.2006 23:44 |
Problem z nagraniem płyty audio. | marcin_mwo | Napędy optyczne CD | 2 | 04.12.2005 21:25 |
Szukam programu, który by zgrywał płyty Audio CD do jednego pliku mp3 lub wav. | rafi4house | Film i Muzyka | 4 | 20.11.2005 10:03 |
Problem!mój Lite-on Nagrywa I Odtwarza Tylko Płyty Audio!!! | magiczny | Off topic | 1 | 27.09.2005 21:07 |
Jakość skopiowanej płyty audio | lukas777 | Napędy optyczne CD | 1 | 29.05.2005 15:46 |