Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Sacred PL - problem z uruchomieniem (https://forum.cdrinfo.pl/f11/sacred-pl-problem-uruchomieniem-36241/)

Evil3130 24.06.2004 17:35

ja wypalilem i mi dziala....tylko, ze musze cd1 wkladac do nagrywarki bo jak siedzi w drugim napedzie to wyskakuje blad pliku exe....nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje ale wazne, ze gra dziala

Y@nkee_PL 24.06.2004 00:28

Cytat:

Napisany przez Kulfon
...
Apropos Y@nkeePL - niby jesteś moderatorem a opowiadasz że obraz ściągnięty z netu nie może być kopią 1:1 ? a niby dlaczego nie może być kopią 1:1 jeśli jest np. w formacie Blindwrita, Alcohola czy Clone CD ?...

no pozniej jednak sie pokapowalem, ze to faktycznie moze byc kopia 1:1, no i nia jest :peace:
stawialem, ze to obraz sciagniety z sieci typu p2p, a tam wiadomo, wszystko ostro slodzone i profile sa zbedne :)

Kulfon 24.06.2004 00:05

Ludzie jak czytam te wasze komentarze to mnie zbiera na wymioty. Był już temat o Sacred PL i wiadomo że ta gra jest zabezpieczona safediskiem 2.9, z którym wiekszość nowych nagrywarek powinna sobie poradzić. Jeżeli niemasz pewności do obrazu to poprostu zamontuj go w daemon tools i sprawdź czy gra się odpali. Jeżeli tak to obraz jest OK.
Apropos Y@nkeePL - niby jesteś moderatorem a opowiadasz że obraz ściągnięty z netu nie może być kopią 1:1 ? a niby dlaczego nie może być kopią 1:1 jeśli jest np. w formacie Blindwrita, Alcohola czy Clone CD ? W przypadku safediska ze zrobieniem działąjącego obrazu niema większych problemów.
I nie piszcie takich głupot że system ochrony zapisu w nagrywarce ma coś do kopiowania zabezpieczeń.
LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ. Jak nie wiecie czegoś na jakiś temat to sie nie wypowiadajcie !

wolf 23.06.2004 20:46

Cytat:

Napisany przez jozeq
nagralem na cd-rw alcoholem z profilem safedisc 2/3 i wlaczylem korekcje danych subkanalowych. No i po wielu wczesniejszych probach w koncu poszlo :) ale jak tym samym sposobem z ta sama predkoscia (4x) nagralem na cd-r to juz nie ruszylo, wiec na razie musze grac na cd-rw. Czemu nie chce chodzic z cd-r ?

Wiesz nie tylko ty masz ten problem o ile mnie pamięc nie myli na forum był podobny watek ale chyba z Colinem gra działałą tylko jak była wypalona na CD-RW a nia CD -R niestety nie i nie wiadomo dlaczego

jozeq 23.06.2004 18:32

nagralem na cd-rw alcoholem z profilem safedisc 2/3 i wlaczylem korekcje danych subkanalowych. No i po wielu wczesniejszych probach w koncu poszlo :) ale jak tym samym sposobem z ta sama predkoscia (4x) nagralem na cd-r to juz nie ruszylo, wiec na razie musze grac na cd-rw. Czemu nie chce chodzic z cd-r ?

wolf 22.06.2004 20:57

odp

Cytat:

Napisany przez jozeq
nagralem, ale dalej sie nie uruchamia. Czy mozliwe jest ze to przez to ze nie mam opcji ochrony zapisu ? wypalalem na innej nagrywarce, tamta jednak nie miala opcji korekta EFM, ale miala ochrone zapisu - to tez nic nie dalo :/

prawdopodobnie obraz jest zle zrobiony dlatego nie mozesz wypalić poszukaj na necie NoCD Fix i zgraj go na płytę

Y@nkee_PL 22.06.2004 14:36

a w ogole zapomnij ze na tej nagrywarce prawdlowo to wypalisz
idz do kogos kto ma jakiegos litka nowego

jozeq 22.06.2004 13:37

Cytat:

Napisany przez wolf
nagraj obraz ustawiając profil nieznane zabezpieczenie i napisz czym wypalasz

nagralem, ale dalej sie nie uruchamia. Czy mozliwe jest ze to przez to ze nie mam opcji ochrony zapisu ? wypalalem na innej nagrywarce, tamta jednak nie miala opcji korekta EFM, ale miala ochrone zapisu - to tez nic nie dalo :/

jozeq 22.06.2004 01:37

no wlasnie to jest wersja bez cracka, jutro bede nagrywal na innej nagrywarce bo okazalo sie ze moja nie obsluguje funkcji ochrony zapisu. Gra chodzi jesli odpali sie ja w daemon tools :)

Y@nkee_PL 22.06.2004 01:01

od kiedy to obraz sciagniety z netu jest kopia 1:1 ???
te obrazy juz nie zawieraja info o zabezpieczeniu :P
nagrywaj uzywajac profilu Normal CD i powinno smigac - po uprzedniej zamianie jednego pliczku ma sie rozumiec :>

AnarKi 21.06.2004 22:07

Polska wersja Sacred'a jest zabezpieczona SafeDisc'em 2.90.040, więc nagrywanie na profilu SecuROM 4.x/5.x mija się z celem. Nagraj Alcohol'em 120% na profilu SafeDisc 2/3 najlepiej jak najmniejszą prędkością np. 8x albo 4x.

wolf 21.06.2004 21:47

odp

Cytat:

Napisany przez jozeq
ale nie ma takiego profilu :P jest wlasne i normal CD, moja nagrywarka lg-cdrw ced-8120b

jest jeżeli użyjesz programu Alcoholer

jozeq 21.06.2004 21:41

ale nie ma takiego profilu :P jest wlasne i normal CD, moja nagrywarka lg-cdrw ced-8120b

wolf 21.06.2004 21:37

Cytat:

Napisany przez jozeq
witam witam :)
watpie zeby gra byla zle skopiowana, poniewaz juz pare osob korzystalo z tego obrazu i mieli ten sam problem co ja, ale jakos nagrali i im dziala :/
czytalem zeby uzyc profilu securom 4.x/5.x,ale jak go wybieram to wyskakuje mi komunikat: Zrodlo nie zawiera informacji o RMPS, kopia z uzyciem tego profilu jest niemozliwa - nie wiem o co chodzi :/
czy moze probowac innym programem ??

nagraj obraz ustawiając profil nieznane zabezpieczenie i napisz czym wypalasz

jozeq 21.06.2004 21:10

witam witam :)
watpie zeby gra byla zle skopiowana, poniewaz juz pare osob korzystalo z tego obrazu i mieli ten sam problem co ja, ale jakos nagrali i im dziala :/
czytalem zeby uzyc profilu securom 4.x/5.x,ale jak go wybieram to wyskakuje mi komunikat: Zrodlo nie zawiera informacji o RMPS, kopia z uzyciem tego profilu jest niemozliwa - nie wiem o co chodzi :/
czy moze probowac innym programem ??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:37.