Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.08.2005, 20:57   #1
SADDAM
Bywalec

Data rejestracji: 05.05.2005
SADDAM w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
SAfe disk 4 jak to zrobic?

siemka!

nie chce marnowac kilku plytek cd wiec postanoiwlem jeszcze raz zapytac sie was o Safe Disk 4.

przeszukalem spokojnie cale forum i znalazlem tylko ze "kopiowanie SD4 jest bardzo proste"

ale dalej nie wiem jak!
prosze pomuzcie mi !

mam gre (Settlers V: Dziedzictwo królów) i chce wykonac sobie kopie bezpieczenstwa! DOwiedzialem sie takze ze gra zabezpieczona jest wlasnie SD4.
wiec - biorac pod uwage to ze jestem w kopiowaniu gier calkiem zielony- prosze was o przeslanie konkretnej instrukcji jak skopiowac to gre, w jakim porgramie, co jak zaznaczyc, na jakiej predkosci i na jakiej plytce!

blagam was o pomoc!!! w nagrode bedzie

moja nagrywarka to SAMSUNG TS-H552U
SADDAM jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.08.2005, 19:16   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
może to ci pomoże...
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...45&postcount=3
Stary 13.08.2005, 17:31   #3
SADDAM
Bywalec

maciej dznx za link i porade ale przeczytalem wszystkich zawarte tam metody i nie moge dalej zrozumiec jak skopiowac SETTLERS V DZIEDZICTWO KRÓLÓW.

prosze was wszystkich - o szczegolówa porade!

spróbowalem zrobic tak jak podal szanowny DOWNLOADS w dyskusji o Gothic Noc Kruka i skopiowalem gre Alcoholem 120% na profilu Safe Disc 2/3 nastepnie zainstalowalem Game JAck wlaczylem ukrywanie ATIP i uruchomilem gre (staralem sie) po pojawieniu sie pierwszego okna - w czasie którego wyswietlania analizowana jest wlasnie plyta dwukrotnie wyloczyl mi sie komp! co mam zrobic, czy da sie tak zrobic zeby na innym komputerze (np. u kolegi albo drugim w domu) na którym równiez jest nagrywarka, nie trzeba bylo instalowac Game Jacka!
moze crackowanie cos pomoze ?
jesli tak to moze macie jakis link do cracka do Settlersów dzialajacego z polska wersja!!!
SADDAM jest offline  
Stary 13.08.2005, 17:40   #4
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez SADDAM
moze crackowanie cos pomoze ?
jesli tak to moze macie jakis link do cracka do Settlersów dzialajacego z polska wersja!!!
http://forum.cdrinfo.pl/announcement.php?f=11
Cytat:
e) wszelkie prośby o pliki modyfikujące i łamiące zarazem licencje gier/programów, nie będą tolerowane na Forum.
Tak więc o c.r.a.c.k.i nie pytamy.
Stary 13.08.2005, 17:49   #5
SADDAM
Bywalec

Cytat:
Napisany przez MacGyver
http://forum.cdrinfo.pl/announcement.php?f=11

Tak więc o c.r.a.c.k.i nie pytamy.
sorka male niedopatrzenie
SADDAM jest offline  
Stary 13.08.2005, 22:44   #6
wolf
No Guts, No Glory

Data rejestracji: 06.07.2002
wolf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
spróbuj wykonać kopię programem CloneCD z profilem Protected PC Game tylko niech to będzie najnowsza wersja programu 5.2.6.1 i koniecznie z opcją ukryj nośnik CDR i próbuj na CD-RW
wolf jest offline  
Stary 13.08.2005, 22:53   #7
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A ja sie zastanawiam czemu VB nie wycialo slowa na "c"...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline  
Stary 14.08.2005, 10:46   #8
nowygiena
Aopenowiec

Data rejestracji: 14.04.2005
nowygiena zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Proponuję kopie zrobić GJ4.
Zrobiłem kopie S5 na Samsung TS-H552B(nie mam pewności czy twoja nagrywarka to rozpyka) w nastepujący sposób :
1.Przeskanowałem Clony xxl i wyszło SD2.9,nastepnie uruchomiłem GJ4 i wybrałem profil clony xxl do odczytu oraz przy zapisie wybrałem profil new efm
W clony xxl 2015 ustawiłem uruchamianie GJ4 zaraz po przeskanowaniu.(nie wyłączałem clony xxl w czasie pracy GJ4)
bądź drugi sposób :
2.Odczyt new efm i zapis new efm

W obu przypadkach opcja ukryj ATIP była załączona

Zrobiłem to na płytkach samsung pleomax 52x.
Wiem,że clony xxl jest juz przestarzały,lecz w tym przypadku pomógł.
Kopie działają w cdromie jak i w nagrywarce.
Stary 14.08.2005, 13:49   #9
SADDAM
Bywalec

niestety nowygiena twoj sposob zawiodl!!! ja mam nagrywarke Samsung ts0h552u i plytki Emteca nic nie pomoglo! nagrywalem na CD-RW

macie jakies jeszcze pomysly
bo juz nie moge próbowalem rozne sposoby - juz chyba z 5 - i zaden nie pomogl, na kompie mam zainstalowane Alcohol, Game Jack 4,5, Clone Cd, UltraISO, DAemon moze cos trzeba odinstalowac??
jeszcze spróbuje Clonemcd wg. instrukcji http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...45&postcount=3

pliss co mam zrobic bo sie zalamie jak tego nie skopijuje! wszyscy pisza ze ten SD 4 to taki banalny, a jak go skopiowac to do napisania jest juz malo chetnych!
SADDAM jest offline  
Stary 14.08.2005, 13:53   #10
Yarozelsky
Gość

Jesli chodzi o Settlers V Pl to jest do tego cukierek by SphinX a z nagraniem na alkoholu z profilem SD niemialem problemu

Stary 18.08.2005, 08:13   #11
nowygiena
Aopenowiec

Data rejestracji: 14.04.2005
nowygiena zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No i jak ? Pyknięte ?
Dwa dni już nie śpię,nie jem i nie pije tylko myślę czy SADDAM pogra sobie z kopii ?

Twoje uprawnienia: