Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.06.2003, 10:05   #1
wilku
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.06.2003
wilku w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry co z tym iron storm

ściągnąłem dwa obrazy i za nic na świecie nie mogę ich wypalić - ciągle wyskakują błędy przy instalacji... Gdzie jest pies pogrzebany? używałem cdrwina - może pominąłem jakieś ustawienia może ktoś wie o co w tym wszystkich biega... w pliku .nfo piszą coś o wypakowaniu tego winrarem - a po co skoro są to obrazy .bin? czy to wogóle można nagrać? POMOCY? Kolega kilka postów wcześniej napisał o zabezpieczeniu RING PROTECH - co z tego wynika - nie do nagrania?? co mam zrobić....
wilku jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.06.2003, 10:13   #2
mardonm
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.09.2002
mardonm zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cześć. Jak widzać we wcześniejszych postach to raczej nikt nie udzielił mi konkretnej odpowiedzi. Postanowiłem sam zając sie tą sprawą i zrobilem to tak:
1. zamontowalem obrazy w wirtualnym napedzie Alcohol'a i sprawdziłem je Nero CDSpeed - tam się okazało, że są błędy związane z zabezpieczeniem RING PROTECH - dwie plytki,
2. zrzucilem te wszystkie pliki z 1 cd do katalogu i utworzyłem w WINISO 5.3 obraz plytki 1 z taka samą nazwą etykiety cd, podobie postapilem z cd 2 i powtórnie zamontowalem w virtualnym napedzie,
3. zaisnatlowalem przerzucilem cracka i DZIAŁA JAK BYK .
4. jesli jakies problemy to pisać !!

THX
Stary 18.06.2003, 10:56   #3
wilku
Nowy na forum

odnośnie pkt 2 to zrzuciłeś pliki z tego obrazu z Alcohol 120% a jakim programem? moze to głupie pytanie ale.... thx
wilku jest offline  
Stary 18.06.2003, 12:24   #4
wilku
Nowy na forum

ja już nie mam siły - dalej nie działa. zamontowałem obraz .bin w alkoholu, przez win iso wypakowałem pliki, w tym też programie zrobiłem obraz .iso z takim samym labelem, ponownie zamontowałem obraz .iso w alkoholu i co lipa dalej nie działa wywala sie przy insltalce jak wcześniej przy końcu pisze że plik .cab jest uszkodzony. czy mam zły obraz? obraz ma ok. 589 mb, po wypakowaniu przez win iso te pliki zajmują ok 496 mb nie mam siły czy ktoś mi może pomóc?
wilku jest offline  
Stary 18.06.2003, 12:42   #5
mardonm
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.09.2002
mardonm zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zrob tak:
zamontuj obraz w virtualnym
zrob kopie gry porgramem WINISO 5.3
i pozniej z tych *.iso zamontowanych ponownie w wirtualu kopiuj pliki do dowolnego katalogu. Pozniej stworz nowy obraz z tych plikow z taka sama etykieta. sdprawdz nero cdspeed czy sa bledy - nie powinno byc! jesli w ten sposob nie da sie skopiowac z oryginalnych *.bin to masz uszkodzone obrazy !!
Stary 18.06.2003, 13:46   #6
wilku
Nowy na forum

nic z tego - ale wielkie dzięki za szczere chęci. Widocznie chodzi o coś zupełnie innego. moje oryginalne .bin-y wyglądają trochę inaczej po sprawdzeniu cd-speedem, (unreadable w zupełnie innych miejscach i bardziej na wyrywki) zrobiłem jak mówiłeś po zamontowaniu obrazów nie ma błędów w cd-speedzie, instalka dochodzi jak wcześniej pod koniec i .... tyle Internal error 2350 cabnet file dzięki na razie
wilku jest offline  
Stary 18.06.2003, 14:45   #7
Romanow
Bywalec

Data rejestracji: 19.12.2002
Romanow w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam!!!
Miałem podobny problem z tą grą ściągniętą z netu. U mnie była ona zrobiona w Clone. Jak rozpakowałem to WinISO i wypaliłem to podczas instalacji pojawiały się błędy. Nagrałem to na Clonie i dziala bez problemu.

romanow8@o2.pl
Romanow jest offline  
Stary 20.06.2003, 10:04   #8
wilku
Nowy na forum

no ja wiem że clone cd jest the best cała w tym rzecz że obrazy mam w bin-ie masz może jakiś pomysł?
wilku jest offline  
Stary 20.06.2003, 11:03   #9
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
wilku napisa***322;(a)
no ja wiem że clone cd jest the best cała w tym rzecz że obrazy mam w bin-ie masz może jakiś pomysł?
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=22592
Stary 11.08.2005, 22:59   #10
marekzi
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 03.09.2004
marekzi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Też miałem problem z Iron Storm, ale już po bólu. Pisze to "dla potomnych" - może komuś się przyda.
Ściągnąłem z netu wersję pl i wersję eng - obie w formacie nrg. Obydwie sprawne, instalują się. A-Ray Scanner nie wykazał nic na obu wersjach, Clony XXL wykazał, że obydwie wersje mają zabezpieczenie Ring Protech (wszystkie płyty). Ponieważ Alcohol (195.2802) nie rozpoznaje formatu nrg, więc zamontowałem wersję pl (i dalej już będzie mowa o wersji pl. gdyż tylko z nią walczyłem) w Daemonie i Alcoholem skopiowałem obydwie płyty na profilu "Ring Protech+" (wychodząc z założenia, że RP+ jest nowszą wersją RP) z prędkościami: odczytu x16, zapisu - płyta nr 1-x32, płyta nr 2 - x10 (płyty RW o tych prędkościach zapisu). Instalacja płyty nr 1 - OK, płyta nr 2 idzie dobrze prawie do końca, pod koniec zwalnia i na samym koncu wyrzuca błąd CRC.
Założyłem, że płyta nr 1 jest OK i powtórzyłem kopiowanie płyty nr 2 na profilu "Ring Protech" - wynik identyczny jak przy pierwszej próbie (błąd CRCna samym końcu instalacji). Doczytałem tu gdzieś na forum, że CloneCD sobie radzi z RP, więc spróbowałem jeszcze raz skopiować z Daemona płytę nr 2 (CloneCd też nie poznaje formatu nrg). Użyłem CloneCD v.4322, prędkość nagrywania x10 (płyta RW). Efekt jeszcze gorszy - już w połowie płyty nr 2 instalacja została przerwana.
Powoli kończyły mi się programy do nagrywania i, co gorsza - pomysły. Spróbowałem GameJacka v.5027 - i to był strzał w dziesiątkę. Mimo, że skaner GameJacka nie wykrył żadnego zabezpieczenia, to program ten na profilu "Automatic" i na prędkości nagrywania x10 nagrał poprawnie płytę nr 2. Instalacja idzie poprawnie i bez zwolnień,
czego życzę wszystkim.
marekzi jest offline  
Stary 12.08.2005, 18:53   #11
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
...i na tym zakończymy.

Twoje uprawnienia: