![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.06.2003
![]() |
![]()
ściągnąłem dwa obrazy i za nic na świecie nie mogę ich wypalić - ciągle wyskakują błędy przy instalacji... Gdzie jest pies pogrzebany? używałem cdrwina - może pominąłem jakieś ustawienia może ktoś wie o co w tym wszystkich biega... w pliku .nfo piszą coś o wypakowaniu tego winrarem - a po co skoro są to obrazy .bin? czy to wogóle można nagrać? POMOCY
![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cześć. Jak widzać we wcześniejszych postach to raczej nikt nie udzielił mi konkretnej odpowiedzi. Postanowiłem sam zając sie tą sprawą i zrobilem to tak:
1. zamontowalem obrazy w wirtualnym napedzie Alcohol'a i sprawdziłem je Nero CDSpeed - tam się okazało, że są błędy związane z zabezpieczeniem RING PROTECH - dwie plytki, 2. zrzucilem te wszystkie pliki z 1 cd do katalogu i utworzyłem w WINISO 5.3 obraz plytki 1 z taka samą nazwą etykiety cd, podobie postapilem z cd 2 i powtórnie zamontowalem w virtualnym napedzie, 3. zaisnatlowalem przerzucilem cracka i DZIAŁA JAK BYK ![]() 4. jesli jakies problemy to pisać !! THX
#3 |
Nowy na forum
![]() |
odnośnie pkt 2 to zrzuciłeś pliki z tego obrazu z Alcohol 120% a jakim programem? moze to głupie pytanie ale.... thx
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
ja już nie mam siły - dalej nie działa. zamontowałem obraz .bin w alkoholu, przez win iso wypakowałem pliki, w tym też programie zrobiłem obraz .iso z takim samym labelem, ponownie zamontowałem obraz .iso w alkoholu i co
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Zrob tak:
zamontuj obraz w virtualnym zrob kopie gry porgramem WINISO 5.3 i pozniej z tych *.iso zamontowanych ponownie w wirtualu kopiuj pliki do dowolnego katalogu. Pozniej stworz nowy obraz z tych plikow z taka sama etykieta. sdprawdz nero cdspeed czy sa bledy - nie powinno byc! jesli w ten sposob nie da sie skopiowac z oryginalnych *.bin to masz uszkodzone obrazy !! ![]()
#6 |
Nowy na forum
![]() |
nic z tego - ale wielkie dzięki za szczere chęci. Widocznie chodzi o coś zupełnie innego. moje oryginalne .bin-y wyglądają trochę inaczej po sprawdzeniu cd-speedem, (unreadable w zupełnie innych miejscach i bardziej na wyrywki) zrobiłem jak mówiłeś po zamontowaniu obrazów nie ma błędów w cd-speedzie, instalka dochodzi jak wcześniej pod koniec i .... tyle
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.12.2002
![]() |
Witam!!!
Miałem podobny problem z tą grą ściągniętą z netu. U mnie była ona zrobiona w Clone. Jak rozpakowałem to WinISO i wypaliłem to podczas instalacji pojawiały się błędy. Nagrałem to na Clonie i dziala bez problemu.
#8 |
Nowy na forum
![]() |
no ja wiem że clone cd jest the best
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.09.2004
![]() |
Też miałem problem z Iron Storm, ale już po bólu. Pisze to "dla potomnych" - może komuś się przyda.
Ściągnąłem z netu wersję pl i wersję eng - obie w formacie nrg. Obydwie sprawne, instalują się. A-Ray Scanner nie wykazał nic na obu wersjach, Clony XXL wykazał, że obydwie wersje mają zabezpieczenie Ring Protech (wszystkie płyty). Ponieważ Alcohol (195.2802) nie rozpoznaje formatu nrg, więc zamontowałem wersję pl (i dalej już będzie mowa o wersji pl. gdyż tylko z nią walczyłem) w Daemonie i Alcoholem skopiowałem obydwie płyty na profilu "Ring Protech+" (wychodząc z założenia, że RP+ jest nowszą wersją RP) z prędkościami: odczytu x16, zapisu - płyta nr 1-x32, płyta nr 2 - x10 (płyty RW o tych prędkościach zapisu). Instalacja płyty nr 1 - OK, płyta nr 2 idzie dobrze prawie do końca, pod koniec zwalnia i na samym koncu wyrzuca błąd CRC. Założyłem, że płyta nr 1 jest OK i powtórzyłem kopiowanie płyty nr 2 na profilu "Ring Protech" - wynik identyczny jak przy pierwszej próbie (błąd CRCna samym końcu instalacji). Doczytałem tu gdzieś na forum, że CloneCD sobie radzi z RP, więc spróbowałem jeszcze raz skopiować z Daemona płytę nr 2 (CloneCd też nie poznaje formatu nrg). Użyłem CloneCD v.4322, prędkość nagrywania x10 (płyta RW). Efekt jeszcze gorszy - już w połowie płyty nr 2 instalacja została przerwana. Powoli kończyły mi się programy do nagrywania i, co gorsza - pomysły. Spróbowałem GameJacka v.5027 - i to był strzał w dziesiątkę. Mimo, że skaner GameJacka nie wykrył żadnego zabezpieczenia, to program ten na profilu "Automatic" i na prędkości nagrywania x10 nagrał poprawnie płytę nr 2. Instalacja idzie poprawnie i bez zwolnień, czego życzę wszystkim. |
![]() |
![]() |
#11 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
...i na tym zakończymy.
![]()
|
|