Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.08.2003, 09:04   #1
Dalton22
Wolny strzelec

Data rejestracji: 17.10.2002
Dalton22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question LiteOn 40125S jaki bios do SecuRom'a & SafeDis'a

Posiadam nagrywareczkę LiteOn 40125S z biosem (Oryginalny ze sklepu jeszcze nie wymieniałem) ZS0K i jest następujący problem:
Jeżeli chcę przegrać sobie grę pt. SimCity 4 (zabezpieczenie wykryte Clony XXL 2011 - SafeDisc 2.8 ) wszystko ładnie idzie - CloneCD 4 ładnie ja przegra (są to dwie płytki na których jest gra i każda jest zabezpieczona). :chytry:
Wszystko jest cacy do momentu kiedy zainstaluje grę z nowo nagranych płyt.
Po pomyslnym zainstalowaniu wyskakuje powiadomienie - Program Simcity 4 wykonał nieprawidłową operację bla bla bla , i tak jest za każdym razem gdy chcę uruchomić SC4
Jeżeli zainstaluję z oryginalnych nosników wszystko jest cacy.
coś zchrzaniłem przy kopiowaniu ?
(ta sama szopka jest z colinem2 (mimo zainstalowania cracka wywala to samo powiadomienie)

Druga gra nosi nazwę Alien Nations (wiem że jest stara, ale potrzebna mi jest na 2 kompach które mam w domku (gram z panną w sieci)) no i Clony XXL nie wykrywa żadnego zabezpieczenia, a dokładniej zawiesza testowanie sektorów na 52% przy poszukiwaniu SecuRom'a i tak sobie slicznie wisi, aż zrestartuję kompa. Więc w clonecd zaznaczyłem najpierw inteligenty skaner błędnych sektorów, a w kolejnym kopiowaniu (w sumie było ich 3) securom oraz securom "new".

Wsdzystko ładnie, płytki się przegrały bez większych problemów.
Nawet da się zainstalować z każdej - ALE żadna nie chce pozwolic na grę sieciową (gra dla jednego gracza jest cacy) muszę biegać do drugiego kompa po oryginała, żebym mógł grać .

Moze upgarde biosu coś pomóc ? Może coś źle ustawiam ?
LiteOn 40125S (40x12x48 )
Cd rom Asus 52x
Proc Ath 1700+ XP
Graf ATI 64 MB (od HIS'a)
512 MB ram
Płyta MSI 6380 r3 (ata 100)
Sieć Microcom (na relatku)
WinXp pro (bez SP1 narazie), CCe 2.50, Avisynth 207, MaestroSBT, Spruce DVD Maestro, Nanub, Subtitleworkshop@subtitletoolen itd... itp...
Dalton22 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.08.2003, 02:11   #2
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ja na moim identycznym Litku mialem podobny problem ("Program wykonal..."), tylko ze w moim wypadku byl to Platoon (tez SD 2.8). Wina stoi po stronie softu, a nie biosu. Przy ZS0R nagralem Alcoholem i dziala wysmienicie, podczas gdy Clone dalej nie potrafi zrobic dzialajacej kopii. Tyle mojego :-)

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: