![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wolny strzelec
Data rejestracji: 17.10.2002
![]() |
![]()
Posiadam nagrywareczkę LiteOn 40125S z biosem (Oryginalny ze sklepu jeszcze nie wymieniałem) ZS0K i jest następujący problem:
Jeżeli chcę przegrać sobie grę pt. SimCity 4 (zabezpieczenie wykryte Clony XXL 2011 - SafeDisc 2.8 ) wszystko ładnie idzie - CloneCD 4 ładnie ja przegra (są to dwie płytki na których jest gra i każda jest zabezpieczona). :chytry: Wszystko jest cacy do momentu kiedy zainstaluje grę z nowo nagranych płyt. ![]() Po pomyslnym zainstalowaniu wyskakuje powiadomienie - Program Simcity 4 wykonał nieprawidłową operację bla bla bla ![]() Jeżeli zainstaluję z oryginalnych nosników wszystko jest cacy. coś zchrzaniłem przy kopiowaniu ? (ta sama szopka jest z colinem2 (mimo zainstalowania cracka wywala to samo powiadomienie) Druga gra nosi nazwę Alien Nations (wiem że jest stara, ale potrzebna mi jest na 2 kompach które mam w domku (gram z panną w sieci)) no i Clony XXL nie wykrywa żadnego zabezpieczenia, a dokładniej zawiesza testowanie sektorów na 52% przy poszukiwaniu SecuRom'a i tak sobie slicznie wisi, aż zrestartuję kompa. Więc w clonecd zaznaczyłem najpierw inteligenty skaner błędnych sektorów, a w kolejnym kopiowaniu (w sumie było ich 3) securom oraz securom "new". ![]() ![]() Wsdzystko ładnie, płytki się przegrały bez większych problemów. Nawet da się zainstalować z każdej - ALE żadna nie chce pozwolic na grę sieciową ![]() ![]() Moze upgarde biosu coś pomóc ? Może coś źle ustawiam ? LiteOn 40125S (40x12x48 ) Cd rom Asus 52x Proc Ath 1700+ XP Graf ATI 64 MB (od HIS'a) 512 MB ram Płyta MSI 6380 r3 (ata 100) Sieć Microcom (na relatku)
Hardware: Athlon 1700+ (1467@1750), Asus A7V266-C, 256 MB DDR, DVD+-RW LiteOn 451s, CD-RW LiteOn 40125s, CD Asus 52x, HDD Samsung 40GB Software: WinXp pro (bez SP1 narazie), CCe 2.50, Avisynth 207, MaestroSBT, Spruce DVD Maestro, Nanub, Subtitleworkshop@subtitletoolen itd... itp... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja na moim identycznym Litku mialem podobny problem ("Program wykonal..."), tylko ze w moim wypadku byl to Platoon (tez SD 2.8). Wina stoi po stronie softu, a nie biosu. Przy ZS0R nagralem Alcoholem i dziala wysmienicie, podczas gdy Clone dalej nie potrafi zrobic dzialajacej kopii. Tyle mojego :-)
|
![]() |
![]() |
|
|