Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   SecuROM 5.03.06.0002 (https://forum.cdrinfo.pl/f11/securom-5-03-06-0002-a-43315/)

Krystos 02.01.2005 14:24

Proponuje zrobić kopie obrazu Half2 czy Iniemamocni PL programem MagicISO, następnie wypalić Alcoholem z najmniejsza prędkością.
Gra Forgotten Realms-Demon Stone jest również zabezpieczona najnowszym Securom.
Przegrywałem w ten sposób Half2 oraz Demon Stone i działa.
Dobrze jest odinstalować napęd wirtualny z alcoholu i używać najnowszego VurtualClone jezeli gramy z ISO.

giena 08.02.2005 10:33

Witam.
Wczoraj zrobiłem kopię ,,INIEMAMOCNI" alcoholem na profilu Sec NEW 4/5 odczyt jak i zapis.Kopia działa bezbłędnie mimo,że na dysku jest alc,clonecd,gamejack,dt,na różnych napędach.Zero konfliktu.

:piwo: Giena

Sabat 20.02.2005 13:12

Ma ktos pomysl jak zrobic kopię Thief3 DVD 1:1?.
Alkohol 1.9.2 nie dał rady bo nie mam opcji wyboru profilu przy kopiowaniu dvd.
Obraz zrobil, ale po zamontowaniu gra wyrzuca błąd że znalazl emulację.
Jak wypaliłem ten obraz to zgłasza że krążek jet nieoryginalny. Mogę użyc "rodzynka", ale wolałbym kopie 1:1

Blindwrite też nie pomógł :\
any idea? oczywiscie zabezpieczenie
SecuROM 5.03.04.0038 detected -> H:\T3.exe

madmax2 20.02.2005 15:08

Cytat:

Napisany przez Sabat
Ma ktos pomysl jak zrobic kopię Thief3 DVD 1:1?.
Alkohol 1.9.2 nie dał rady bo nie mam opcji wyboru profilu przy kopiowaniu dvd.
Obraz zrobil, ale po zamontowaniu gra wyrzuca błąd że znalazl emulację.
Jak wypaliłem ten obraz to zgłasza że krążek jet nieoryginalny. Mogę użyc "rodzynka", ale wolałbym kopie 1:1

Blindwrite też nie pomógł :\
any idea? oczywiscie zabezpieczenie
SecuROM 5.03.04.0038 detected -> H:\T3.exe

Odinstaluj Alcohola, albo spróbuj wyłączyć napędy wirtualne. Powinno pomóc.
Pozdr.

Sabat 20.02.2005 16:01

Cytat:

Napisany przez madmax2
Odinstaluj Alcohola, albo spróbuj wyłączyć napędy wirtualne. Powinno pomóc.
Pozdr.

Jak wspomnialem wyzej :) po wypaleniu zglasza mi, ze to nie jest oryginalna plyta.
Wylaczenie virtualnych napedow nic tu nie daje

Ale:

Informacja o emulacji pokazuje sie tylko jezeli zamontuje obraz. wczesniej zgrany

madmax2 20.02.2005 21:00

To chyba, jednak dał znać o sobie brak wsparcia Alcohola dla kopiowanie DVD (podobnie jest z Clone CD). Ja mam podobny problem z grą na DVD zab. SD 3.20.024.
Na CD robię kopię SD 3.20, na DVD nie mogę.
Moja rada to użyj słodzika i chroń oryginał płyty przed zniszczeniem.
Może następne wersje Alcohola dadzą radę.
Pozdr.

giena 15.03.2005 16:40

Witam.
Wczoraj zrobiłem kopie HL 2 alc profil sec new 4/5 odczyt jak i zapis.
Kopia działa przy włączonej emulacji RMPS.
Aha,z wirtuala mozna tez grać.

Giena

atlas 04.04.2005 23:00

tak sobie chodzę po forum i widze że jest problem z tym, że różne gry wykrywają emulację, część osób radzi sobie z tym zmieniając emulator na nowszy lub poprostu wypalając płytkę ale jest inny patent raz na zawsze uniemożliwić sprawdzenie czy gra ma doczynienia z emulowanym napędem. Jak? Blokujemy dostęp grze do rejestru windows. Jak? start->uruchom->regedt32->ok szukamy klucza [hkey local machine]/system/mounted deviced kilkamy na zabezpieczenia wybieramy uprawnienia i odmawiamy odczytu administratorowi.RESTART. I spokój na całe życie!

downloads 04.04.2005 23:26

Cytat:

Napisany przez atlas
tak sobie chodzę po forum i widze że jest problem z tym, że różne gry wykrywają emulację, część osób radzi sobie z tym zmieniając emulator na nowszy lub poprostu wypalając płytkę ale jest inny patent raz na zawsze uniemożliwić sprawdzenie czy gra ma doczynienia z emulowanym napędem. Jak? Blokujemy dostęp grze do rejestru windows. Jak? start->uruchom->regedt32->ok szukamy klucza [hkey local machine]/system/mounted deviced kilkamy na zabezpieczenia wybieramy uprawnienia i odmawiamy odczytu administratorowi.RESTART. I spokój na całe życie!

Owszem, metoda znana ale działa tylko na SecuROM, bo StarForce ma własne low-level drivers, które trzeba usuwać a SafeDisc 4 blacklistuje całe programy nie bawiąc się w naped wirtualny.

Witamy :piwo:

atlas 05.04.2005 09:04

to co do SafeDisc 4, wystarczy ukryć wszystkie wpisy w rejestrze, które zdradzają obecność "źłych" programów i oczywiście wyłączyć je (emulacje pozostawić) gdy odpalamy jakąś gre. Dobrze kombinuje?

downloads 05.04.2005 09:27

Cytat:

Napisany przez atlas
to co do SafeDisc 4, wystarczy ukryć wszystkie wpisy w rejestrze, które zdradzają obecność "źłych" programów i oczywiście wyłączyć je (emulacje pozostawić) gdy odpalamy jakąś gre. Dobrze kombinuje?

Nawet jak zmienisz folder instalacyjny i nazwy sterowników napedu wirtualnego to i tak zostaja klucze w rejestrze, których nie mozna ukryć bo program przestanie działać. Trzeba stosować nie blacklistowane programy- GameJack 4 jak na razie. Da sie ukryż, że napęd wirtualny jest wirtualy ale nie da sie ukryć zainstalowania programu.

atlas 05.04.2005 16:19

na tym właśnie polega patent, że da się ukryć bo w Windowsie mamy takjakby dwóch urzytkowników SYSTEM i ADMIN, napęd wirtualny i sam program obsługuje system i on bezproblemu czyta rejestr, a gra ma przywilej admina, który ma zabronione-ukryte klucze rejestru. Ja mam poukrywane klucze i programy działają bezproblemów. Najlepiej podaj mi tytuł jakiejś gry zabezpieczonej safedisc 4 i wtedy powiem Ci czy na pewno działa (najlepiej jakąś łatwodostępną :])

downloads 05.04.2005 18:23

Cytat:

Napisany przez atlas
na tym właśnie polega patent, że da się ukryć bo w Windowsie mamy takjakby dwóch urzytkowników SYSTEM i ADMIN, napęd wirtualny i sam program obsługuje system i on bezproblemu czyta rejestr, a gra ma przywilej admina, który ma zabronione-ukryte klucze rejestru. Ja mam poukrywane klucze i programy działają bezproblemów. Najlepiej podaj mi tytuł jakiejś gry zabezpieczonej safedisc 4 i wtedy powiem Ci czy na pewno działa (najlepiej jakąś łatwodostępną :])

To polega na czyms innym. Gra widzi napęd ale nie widzi, że jest wirtualny, z programem to nie przejdzie, poza tym jak odbierzesz adminom prawa odczytu to program przestanie działać albo tylko nagrywać. Sprawdziłbym ale mam tylko dodatek do Sims 2- tylko, że nie mam Sims 2 :ysz: Może dodatek do Gothic 2 albo NASCAR Sim Racing albo Prince of Persia Warrior Within też sa zabezpieczone SD4. Sprawdź, wolałbym nie miec racji bo lubie A 120%.

atlas 05.04.2005 20:35

ale mam inny pomysł stworzyć użytkownika na kompie np. emu, któremu zabronimy oglądać prawie wszystkie wpisy w rejestrze, kompa włączymy normalnie jako admin emulowanie działa itp. a gre uruchamiamy jako użytkownik z ograniczeniami (żeby to zrobić należy przytrzymać shift i kliknąć przwym na plik .exe i wybrać uruchom jako). Jak myślisz powinno zadziałać?

downloads 05.04.2005 21:47

Cytat:

Napisany przez atlas
ale mam inny pomysł stworzyć użytkownika na kompie np. emu, któremu zabronimy oglądać prawie wszystkie wpisy w rejestrze, kompa włączymy normalnie jako admin emulowanie działa itp. a gre uruchamiamy jako użytkownik z ograniczeniami (żeby to zrobić należy przytrzymać shift i kliknąć przwym na plik .exe i wybrać uruchom jako). Jak myślisz powinno zadziałać?

No prawde mówiąc nie wiem, nie wydaje mi się ale za diabła nie wiem- nigdy nie sprawdziłem bo jak na razie miałem tylko takie gry z SD 4 w które nie chciałem grać tylko sprawdzic czy da sie skopiować. (da się :) ). Jak coś masz albo znajdziesz to przetestuj i daj znać.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:41.