Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.10.2005, 23:46   #1
kamilooos
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.10.2005
kamilooos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry film z mojego własnego slubu

mam wielki probllem, jakis gamon chce zarobic na najpiekniejszym dniu w moim zyciu, a mianowicie, zatrudnilem goscia zeby nakrecil moj slub a potem nagral go na dvd, z umowy sie wywiazal, ale pojawia sie problem... a mianowicie skubany chce zarobic na moim zyciu czyli dooopeq zabezpieczyl plytke z filmem z moich najszczesliszwszych momentow przed kopiowaniem. A teraz troche technicznego belkotu: alcohol zrobil image 3MB i wg niego wszystko jest ok, clone dvd twierdzi ze nie moze czyac z nosnika (prawa dostepu) nero twierdzi ze nosnik docelowy nie ma wystarczajacej pojemnosci (nawet przy uzyciu image writera), clone xxl nie wyswietla mi zadnego info odnosnie zabezpieczen Prosze ludziska pomozcie chce wyslac rodzinie kopie a nie moge s.o.s.
kamilooos jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.10.2005, 23:52   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zaśsij kolego to http://www.free-codecs.com/DVDFab_De...r_download.htm

zainstaluj, zgraj na dysk i wypal nero

jak nie zadziała to powiedz

jeszcze tylko jedno - czy płyta jest DVD-5 - jednowarstwowa? (99% że tak )

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 19.10.2005 o godz. 23:55
ed hunter jest offline  
Stary 19.10.2005, 23:55   #3
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do tworzenia kopii DVD polecam: DVD Shrink, DVD Decrypter, (AnyDVD ściąga zabezpieczenie, nie kopiuje danych)

EDIT: @ED Jak zwykle musisz mnie wyprzedzić

PIOTR34 jest offline  
Stary 19.10.2005, 23:56   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez PIOTR34
Do tworzenia kopii DVD polecam: DVD Shrink, DVD Decrypter, (AnyDVD ściąga zabezpieczenie, nie kopiuje danych)
nie te, które stosują widełofilmowanty
ed hunter jest offline  
Stary 20.10.2005, 00:06   #5
kamilooos
Nowy na forum

dziekuje

Dziekuje wam panowie za porady, bede walczyl jutro po pracy, jakby cos nie szlo to sie odezwe. Czy moge do was ew. na maila sie odezwac?
kamilooos jest offline  
Stary 20.10.2005, 00:14   #6
PIOTR34

@kamilooos Pisz na forum w tym temacie

PIOTR34 jest offline  
Stary 20.10.2005, 00:15   #7
mensir67pl
***3665;***1769;***1758;

Data rejestracji: 21.04.2004
mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez kamilooos
Dziekuje wam panowie za porady, bede walczyl jutro po pracy, jakby cos nie szlo to sie odezwe. Czy moge do was ew. na maila sie odezwac?

Napisz jak poszlo w temacie

mensir67pl jest offline  
Stary 20.10.2005, 00:15   #8
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez kamilooos
jasne, że zawsze, ale jesteśmy (mówię za siebie ) publiczni jak to forum, więc lepiej tu, no chyba, że duuuuużo szczegółów, nie potrzebnych dla następnych kilkuset osób, w przyszłości czytających ten wątek.

ed hunter jest offline  
Stary 20.10.2005, 00:23   #9
kamilooos
Nowy na forum

rzecz w tym....

rzecz w tym, ze to chyba ja mam prawa autorskie do nagrania z mojego slubu a nie operator kamery ktory to rejestrowal, gdyby przyjac to jako film to w koncu ja "zalatwilem" scenariusz aktorow scenografie i budzet na film wiec taki filmator weselny raczej nie ma praw autorskich do takiego filmu, w sumie powiedzcie co myslicie na ten temat, jestem ciekaw czy nie jestem odosobniony w moich pogladach.
kamilooos jest offline  
Stary 20.10.2005, 00:31   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez kamilooos
rzecz w tym, ze to chyba ja mam prawa autorskie do nagrania z mojego slubu a nie operator kamery ktory to rejestrowal, gdyby przyjac to jako film to w koncu ja "zalatwilem" scenariusz aktorow scenografie i budzet na film wiec taki filmator weselny raczej nie ma praw autorskich do takiego filmu, w sumie powiedzcie co myslicie na ten temat, jestem ciekaw czy nie jestem odosobniony w moich pogladach.
pajace naciągają ludzi - ciekawe ile teraz każda kopia?

ja widziałem 50-70 zł a nośnik np. Esperanza Printable

zrobienie każdej kopii takiego filmu (dla znajomych i za darmo/piwo) sprawia mi wielką satysfakcję
ed hunter jest offline  
Stary 20.10.2005, 00:32   #11
mensir67pl
***3665;***1769;***1758;

mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez kamilooos

Ty jestes wlascicielem - ON wykonal tylko usluge i tak to nalezy traktowac

mensir67pl jest offline  
Stary 20.10.2005, 00:39   #12
kamilooos
Nowy na forum

podejscie

podoba mi sie wasze spojrzenie na sprawe, widze ze sie rozumiemy, teraz ide spac z moja zona odezwe sie jutro, wielkie pozdrowienia dla wswzystkich ludzi dobrej woli, szacunek
kamilooos jest offline  
Stary 20.10.2005, 09:53   #13
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
blad
wszystko zalezy od umowy
jesli w umowie bylo napisane ze prawa autorskie naleza do Ciebie to masz prawa
jesli nie bylo takiego zapisu to naleza do firmy z ktorej byl kamerzysta
tak samo jest z fotografem - klisze sa jego chyba ze inaczej bylo w umowie

co nie zmienia faktu ze kazda plyte da sie skopiowac i mysle iz dvdshrink by wystarczyl
chyba ze koles zeby to utrudnic zrobil bledne odwolania w strukturze... wtedy decrypter albo anydvd
nimal jest offline  
Stary 20.10.2005, 12:10   #14
mensir67pl
***3665;***1769;***1758;

Cytat:
Napisany przez nimal
blad
wszystko zalezy od umowy
jesli w umowie bylo napisane ze prawa autorskie naleza do Ciebie to masz prawa
jesli nie bylo takiego zapisu to naleza do firmy z ktorej byl kamerzysta
tak samo jest z fotografem - klisze sa jego chyba ze inaczej bylo w umowie

co nie zmienia faktu ze kazda plyte da sie skopiowac i mysle iz dvdshrink by wystarczyl
chyba ze koles zeby to utrudnic zrobil bledne odwolania w strukturze... wtedy decrypter albo anydvd

Jesli wogole stosuje sie umowy pisemne z takim zastrzezeniem to TAK

mensir67pl jest offline  
Stary 20.10.2005, 15:36   #15
PIOTR34

Cytat:
Napisany przez mensir67pl
Jesli wogole stosuje sie umowy pisemne z takim zastrzezeniem to TAK
Wszystko jeszcze zależy od tego czy fotograf lub kamerzysta są z firmy czy robią to prywatnie.

PIOTR34 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: