![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Banned
Data rejestracji: 04.12.2005
![]() |
Securom 7 i wyższy- jak zrobić kopię z emulacją RMPS !!!
Gra, która posłuzyła mi do testu:
F.E.A.R. 5cd PL zabezpieczony jest 5. cd Securom 7.00.00.0109 Po zainstalowaniu patcha 1.02 następuje upgrade do Securom 7.00.00.0149 Wykonanie kopii 1:1 czyli bez stosowania żadnych cukiereczków nie było wcale trudne. Mały opisik: Alcohol 120& v.1.9.5.3105 Włączamy w opcjach emulację RMPS i ewentualnie inne (to grzech, jeśli były wyłączone :-) Wybieramy profil odczytu Securom *NEW (4.x/5.x) Prędkość odczytu nie wyższa niż 12 (proponuję 8 lub wolniej) Nie zmieniamy żadnych innych opcji... Przy wyborze prędkości analizy DPM proponuję wybrać x1, chociaż może działać teżna wyższych prędkościach (do około 12) Odczyt trochę potrwa i proponuję w tym czasie nie włączać żadnych wymagających programów czy też gier... Po utworzeniu obrazu możemy go zamontować w daemon tools 3,47 lub 4.00HE Jednak w przypadq 3.47 (z którego korzystam do teraz, bo jest moim zdaniem lepszy od 4.00HE) gra nie ruszy bez jakiegoś programu ukrywającego wirtualne napędy [np. sr7stop] Natomiast po nagraniu na płytkę z prędkością max. x8 gra startuje bez problemu!!! Po nagraniu jednak poleca się wyjęcie i ponowne włożenie cd do napędu. Gdyby gra nie chciała startować spróbuj włożyć płytkę do innego napędu lub wyjąć i włożyć ponownie do tego samego :-) Korzystałem z napędu LiteOn 1653S zarówno do tworzenia pliku obrazu, jak i do nagrania płytki. Płytka chodziła poprawnie również na moim drugim napędzie- LG 8526B (cdrw) Płytka nie była najlepszej jakości bo dałem za nią 69 groszy w sklepiku pod rondem :-) Powodzenia ![]() Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 04.12.2005 o godz. 15:42 Powód: błędny tytuł |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
To nie jest kopia 1:1 !
Tylko kopia z emulacją RMPS ... ![]() Jak chcesz znać metodę bez emulacji to zaczekaj kilka dni aż będzie opublikowany mój artykuł (już wysłany do Naczelnego) --- edit: zmieniłem tytuł topic'u na bardziej adekwatny
ghost_mode (at) wp . pl ![]() Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 04.12.2005 o godz. 15:44 |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
![]() |
to JEST kopia 1:1 bo działa na kompie bez alcoholu :-)
Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 04.12.2005 o godz. 16:05 Powód: przepraszam przez przypadek z rozbiegu wcisąnałem edycję zamiast odpowiedź (treść posta została oryginalna) |
![]() |
![]() |
#4 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
DPM - czyli Pomiar Pozycji Danych, informacje te są zapisywane w osobnych sektorach na płycie (lub obrazie). Aby taka kopia działała NA KAŻDYM komputerze musi być włączona emulacja RMPS. Emulacja ta oszukuje zabezpieczenie i podaje wczesniej zczytane parametry fizyczne nośnika a nie jego rzeczywiste. Owszem gra może działać na komputerze na którym nie ma Alcohola, wystarczy że będzie Daemon z włączona emulacja RMPS. ![]()
![]() |
#5 |
Banned
![]() |
No dobra, niech ci będzie :-)
sorki w każdym razie i tak działa :-] ![]() |
![]() |
![]() |
|
|