![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
SecuROM na eduROM ..: PROBLEM :..
Czy któryś z Panów orientuje się jakimi SecuROM'ami (numery wersji) zostały pozabezpieczane poszczególne płyty edusów z materiałami? Za cholerę nie mogę zdiagnozować wersji. ClonyXXL 2.0.1.5 podczas "System Monitoring" wywala tylko SecuROM *new*.
![]() Inne programy diagnozujące takie jak: Scout 2.2 Protection ID 2.1 CD Protection Detective v1.0 CD Protection Detector 1.0 ... nie wykrywają niczego. Możliwe że robię coś nieumiejętnie. Jednakowoż w PIŚMIE stoi: głodnego nakarmić, nieumiejętnego przysposobić, [wymagam od forumowiczek] ciekawemu z uśmiechem okazać. Istnieje jakaś tabelka wersji tych zabezpieczeń? A może SecuROM *new* to inaczej SecuROM 4.00.00.0000? Jeśliby ktoś chciał się ze mną zaprzyjaźnić to nichaj mi przyśle linki do poprawionych .exe dla edusów wraz z instrukcjami. ;- > Z pamiętnika VLuka'i: [I] 5. -=SecuROM *NEW* (<4.8x)=- (Sony DADC) (...) Kopiowanie: odczyt: Prędkość odczytu: Maksimum* Ignoruj błędy odczytu: Tak (czasem musisz wyłączyć tą opcję) Szybkie pomijanie błędnych sektorów: Nie Odczyt danych subkanałowych: Tak5. -=SecuROM *NEW* (<4.8x)=- (Sony DADC) Gdy znalazłem Bad Sectors at 341099 to jest to sytuacja w której "czasem musisz wyłączyć tą opcję" ![]() pozdrawiam z góry dzięki za podpowiedzi |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.08.2003
![]() |
podczas odczytu uduromów musisz zaznaczyć odczyt sukanałow danych i audio , szybkie omijanie błędnych kanałów musi być wyłączone a prędkość odczytu x8 , zaś przy nagrywaniu prędkość x8.Przetestowane.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
Cytat:
Ignoruj błędy odczytu: Tak (czasem musisz wyłączyć tą opcję) ![]() A ZAPIS: Prędkość zapisu: Maksimum* Tryb zapisu: DAO RAW Nie zamykaj ostatniej sesji: Nie Korekcja EFM: Nie Korekcja danych subkanałowych: Nie ![]() Głównie chodzi o prędkość zapisu. Szybciej niż 8x na 100% NIE MOŻNA? Ostatnio zmieniany przez absorb : 19.08.2003 o godz. 21:14 |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.08.2003
![]() |
Pobierz sobie z pobieralni ClonaXXl versje 2.0.0.6 i przy włożonym edu zaznacz w <Ustawienia Clona CD> opcje Securom"nowy" i później z pod niego odpal Clona CD.U mnie to działa i edu chodzą bez problemu.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Zeby sie dowiedziec dokladnej wersji SecuROM-u uzyj ProtectionID v3.4 na wszystkich zainstalowanych exekach. Link do programu w FAQ-u.
|
![]() |
![]() |
|
|