![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.01.2006
![]() |
The SIms 2... Kopiowanie
Posiadam obraz ISO z mojej oryginalnej płyty The Sims 2... Niestety płyta jest bez zabezpieczeń (wtedy nie wiedziałem jak kopiować z zabezpieczeniami)... Chciałbym nagrać ten obraz na CD tak abym nie musiał używać jakiś mini obrazów chodźby z serwisu GameCopyWorld (wiecie o co mi chodzi pliki *.mds i *.mdf) Jakim programem nagrać żeby te zabespieczenia były. Mam jeden z tych mini obrazów, uruchamiam je za pomocą Daemon'a. Jak przenieść te zabespieczenia z mini image do mojego ISO albo stworzyć nowy plik... Chcę aby gra chodziła jak oryginał! Proszę o POMOC!
PS. SPrawdziłem jakie zabespieczenia ma gra i jest to SafeDisc 4... Może te zabespieczenia na moim pliku ISO można jakoś uruchomić ponownie.. Nie znam się i proszę o wszelkie rady... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jaka nagrywarka?
Możesz przecież Alcoholem jeszcze raz zrobić obraz skoro mówisz, że masz oryginalne płyty ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Dokladnie tak
ISO nie przechowuje zabezpieczen, wiec zrob, jak mowi @Dj Mich@ł: wez ta swoja oryginalna plytke wsadz do napedu i zrob Alcoholem obraz w formacie MDF; jak poszukasz na forum to znajdziesz opis jak dokladnie skopiowac plyty zabezpieczone SafeDisc'iem |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Ale wy mnie nie zrozumieliście... Dwie płyty są uszkodzone mechanicznie (połamane w czasie przewozu samochodem), ale na szczęście wcześniej zrobiłem kopie tylko w ISO i nie ma odwrotu... a chcę żeby gra chodziła bez *****'ów... Czy możne przenieść zabezpieczenia z cracka (mini image) na moje obrazy?
Dokładniej uszkodzone są płyty: 3,4 |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oj szukajka gryzie no nie
![]() 1. http://forum.cdrinfo.pl/search.php?searchid=801706 <--- poczytaj dyskusje dotyczące Sims'ów 2. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=Sims 3. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=Sims 4. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=Sims <--- EDIT @hackerman ale masz super reputację na forum ![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 24.01.2006 o godz. 21:16 |
![]() |
![]() |
#6 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Z tego co pamietam zabezpieczona jest tylko pierwsza plyta (ta, ktora potrzebna jest do uruchamiania, 1sza chyba?), wiec robisz po prostu jej kopie Alcoholem
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Jaki ze mnie... no pewnie... skopiuję Alcoholem... Dzięki.. ale nie da rady na przyszłość przenieść tych zabezpieczeń z mini image do mojego pliku z obrazem płyty tak żeby te kopie też uruchamiały się jak oryginał...
![]() Mam drugą podobną sprawę, kupiłem teraz dodatek The Sims 2 Na Studiach i próbuję przegrać płytę Alcoholem... Zapisane w pliki *.mdf i *.mds a następnie jak nagrywałem już ustawiłem profil SafeDisc 2/3 tryb DAO RAW i nic z tego... jak wkładam nawet do kompa gdzie jest tylko CD-ROM też nic (dodam że ten dodatek jest zabespieczony SafeDisc'iem w wersji 4 a nie jak w przypadku samej gry The Sims 2 w wersji 3.2) Chyba Alcohol nie umi zagrać płyty z tą wersją? Pomóżcie może jakiś inny program jak Alcohol który da radę...? Ostatnio zmieniany przez hackerman : 25.01.2006 o godz. 00:57 |
![]() |
![]() |
#8 |
Precz z internetem
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() ![]() ![]() |
Alcohol robi bardzo dobre kopie Simsów 2.Poszukaj mini image do dodatku i nie będziesz się pie****ił z zabezpieczeniem.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
Data rejestracji: 27.09.2004
![]() |
Cytat:
Udało mi się faktycznie przenieść te uszkodzone sektory do mojego ISO. Tylko że niektóre pliki były przez to uszkodzone co uniemożliwiało mi zainstalowanie gry. Wydaje mi się że na dzień dzisiejszy nie ma programu który dał by rade złączyć te dwa obrazy w jeden działający. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2006
![]() |
Witam Wszystkich
Mam problem z przegraniem Sims 2. Mam oczywiście legalna wersje tej gry. Lecz nie mogę zrobić kopii pierwszej płyty ( reszta jest niezabezpieczona). Ustawiłem w Alkoholu 1.9.5.3105 odczyt na 4 razy i zapis taki sam. Profil ustawiłem na Safe Disc 2/3. Płyta jest zabezpieczona wersją 3.20.020. Posiada Liteona 832S. Po przegraniu i próbie odpalenia gdy wystepuje komunikat "Włożyć prawidłowy dysk " lub cos w tym sensie. Ostatnio zmieniany przez filipoz : 09.02.2006 o godz. 12:33 |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.02.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
|