![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() |
![]()
Witam,
mam następujacy problem: chce zrobić kopie zapasową słownika jak w tytule - moja żona często go używa i płytka zaczyna być niebezpiecznie porysowana. Zestaw standardowy - Clony XXL +Profiler +Clone CD - wykazal,że płytka zabezpieczona jest CD COPS. Zrobilem kopie zgodnie z ustawieniami, Clony rozpoznaje kopie jako zabezpieczoną CD COPS... ale.. Program zachowuje sie nastepująco: po zainstalowaniu należy podac klucz i nastepnie sprawdza zabezpiecznie. Niestey próba instalacji z kopii kończy sie komunikatem "not valid CD" Problem dodatkowo w tym, że po instalacji w trakcie użytkowania programu co 30 dni należy włozyć do napedu oryginalną płyte - standardowo słownik działa bez CD. CZy ktoś spotkał sie z podob nym problemem? Jak go obejśc?? Pozdrawiam Michał Ostatnio zmieniany przez mr_majkel : 13.02.2003 o godz. 10:51 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Płytke zabezpieczoną CDCOPS skopiuj programem Alcohol 120%wer.1.4.0103
po nagraniu zaznacz w alcoholu w polu "emulacja"-Emulacja RMPS.Nastepnie zainstaluj program -Działa.Może ktos ma inny sposob,ale nie wiem czy można zrobic 100% kopie CDCOPS. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
Polecam zrobic to tak: zrobic obraz slownika (z tej przepalonej juz cd np. clonem), podmontowac jako virtual cd, puscic instalke (z dysku wirtualnego), podac numer seryjny i po klopocie (chwile pomysli) i uruchomi slownik, sprawdzone u osoby bardzo czesto korzystajacej z tego slownika
pozdr. P. |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
z cdcopsem walczyłem dawno temu, wydaje mi sie ze to zalezy od rodzaju nośnika na którym zostaje utworzona kopia,
wydaje mi sie ze problem cdcops nie poolega na zmyslnym zabezpieczeniu, ale na zmierzeniu czasu odczytu pewnego "odcinka danych" i porównaniu go z załozonym, jesli czas sie bardzo rozmija to wywala błąd, wiem to bo kopiowałem słownik angielsko-angielski Cambrige, podawało sie kod a potem mielił płytą, czasem zdarzało sie ze oryginał sie wysypywał - stąd jego wada, po poexperymentowaniu z nośnikami i doborze podobnej powierzchni udało sie, co wiecej na rw tez sie udało wiadomo nie zawsze zaskakiwał, podawało sie wtedy podobnie serial i enter aż do skutku za 3-4 razem zaskakiwał (czasem trzebabyło wyjąc płyte i włozyć i dopiero enter) - mowie o RW, bo kopia na dobrym cd działała podobnie jak oryginał, kopiowałem go na starym klonie 3xxx z ustawieniami od clony, bez cudów...
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
masz racje nośnik w cd cops ma ogromne znaczenie tylko ze czasami te nosniki sa ciezko dostepne, kodak gold 650 mb np. byl potrzebny do jakiegos slownika a niestety ciezko mi to bylo dostac ;-)
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Cytat:
A mnie się udało na płycie TDK 24x - czerwony kolor okładki. No i nie zaznaczałem opcji regeneracjiu sektorów z danymi perzy kopiowaniu za pomocą Clone CD.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
![]() |
![]() |
|
|