![]() |
Cytat:
|
a ja dziś dostałem w końcu w swoje łapki wersję PL, oryginał ofkorz :>
no i się pobawie, to moja pierwsza w życiu próba skopiowania oryginalnej płyty, no ale kiedyś musi byc ten pierwszy raz :D tylko szkoda, że ten pierwszy raz padł na tego diabelskiego StarForce'a || no to do dzieła... StarForce vs Y@nkee.... Round 1... Fight :boks: ;p |
Piszę o Codename Panzers .
To nic nie znaczy ze mają ta samą wersję zabezpieczenia ...to może zależeć od wykonania obrazu płyty. |
Cytat:
Mówisz o posłodzeniu Soldiers czy Codename panzers ? Bo jeśli to drugie to żeczywiscie słodzik jest i gra sie odpala po posłodzeniu nim ale jak napisałęm wyżej pojawia się przez to tszw NO REAPAIR BUG - nie można naprawiac pojazdów.... :'( Mnie przez prawidłowe wypalenie na dobrym nośniku udało się to obejść - zero słodzików itp.... natomiast Soldiers nie uruchamia się po wypaleniu na identycznym TDK i postepowaniu zgodnie z nfo.... dlatego czekam na słodzik... Dziwne skoro gry maja ten samą wersję starforce :| |
Cytat:
Pewnie ze moge kupic. Nie mam siana ostatnio i nie kupuje gier, to samo z DOOM`em. Mialem kupic ale mnie nie stac wiec zostal NET :) |
Soldiers.Heroes.Of.WWII i Codename Panzers mają tą samą wersję zabezpieczenia--> StarForce 3.03.036.001
Walczyłem według opisu z .nfo i niestety mi się nie udało uruchomić :( Niestety musiałem posłodzić i po wpisaniu CD-keya gra działa bez zarzutu. ps. Jest już wersja 1.06 |
Cytat:
Mylisz się - zaciągnąłem release (nie pamiętam nazwy grupy) gdzie obraz jest robiony alcoholem i po całym dniu walki uruchomiłem grę. Tzn wypaliłem CD1 i CD2 na platinum CDRW a CD3 na markowym TDK. A wypalałem na tej samej nagrywarce co poprzednio - tylko nośnik CDRW zmieniłem - na platinium nie działało a na markowym TDK gra się odpaliła. Wszystko zrobiłem zgodnie z przepisem z pliku nfo. Jak widać to kwestia nośnika i prędkości wypalania (w moim wypadku 4x) Co do posłodzenia owszem - jest słodzik na GCW ale po jego zapodaniu występuje tzw. NO REPAIR BUG - czyli nie można remontwoać pojazdów w grze. Co w praktyce niweluje jakiekolwiek granie... :O Natomiast ten sam zabieg wypalania w przypadku Soldiers nie działa (też na TDK) i to wypalany na dwóch róznych nagrywarkach. Ale nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa. Ponoć soldiers działa jeśli wypali się CD1 na nagrywarce plextor lub TEAC. Z tego co wiem soldiers ma nieco nowszą wersję starforce. |
Cytat:
StarForce :)) |
Nagralem tak...tylko na poczatku nagrywalo 1x potem utrzymywalo sie na 4x. Nagralem dokladnie jak bylo w NFO z profilem - gra zabezpieczona, zainstalowalem z virtuala , nagralem, odmontowalem obrazy, i chce uruchamiac i tu pisze ze serial nieprawidlowy a probowalem 2 - zawsze mi dlugo mieli na poczatku (nie odpalam z nagrywary ale dvdrom`a[przed nagrywaniem jak chcialem odpalac z virtuala to pisal ze wloz dysk soldiers ...]
Wiesz moze co to moze byc? Dlaczego to jest tak trudne do zlamania |
tak dziala bez problemu ale tylko z CD-ROM'u , z nagrywarki mi nie poszlo
|
no i jak tak nagrasz CloneCD wg tego README to dziala bez problemu?
Bo na pewno z wirtualnego nie zadziala tak? |
Cytat:
|
Mam obrazy clona Soldiers.Heroes.Of.WWII.PROPER.CloneCD-NCRYSO.
Serial wpisalem - zamontowalem obydwie plyty w napedach wirtualnych. Jak uruchamiam to pojawia sie: Czekaj az system zabezpieczen sprawdzi zawartosc plyty i wypisuje mi nie znaleziono cd. Cracka nie mam - chyba ze ktos ma - tak tylko pytam:) Mam zaznaczone ignoruj informacje atip i wylaczona emulacje rmps |
Cytat:
codename panzers ..nie da się zrobić backupu 1:1 ,trzeba posłodzić inaczej się nie da uruchomić tej gry. A działa na 100%. |
Soldiers - Ludzie Honoru
Kupiłem oryginał tej gry, i wierzcie mi nie można zrobić działającej kopii 1:1.
Próbowałem użyć Alcoholu, i Clona i nic. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:02. |