![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Splinter Cell
Splinter Cell - gierka zabezpieczona safedisc'iem 2.9. sciagnalem najnowszego alcohola (starsze byly na blackliscie) i zaczalem robic kopie. Mam lite-ona 48125S i DvD Pioneer'a 106S. Najpierw zrobilem obraz korzystajac z profilu safedisc v2 w alcoholu. w efekcie nagrana plytka dzialala tylko w lite-on'ie. pozniej postanowilem zrobic jeszcze jedna kopie lecz tym razem nie korzystalem z korekcji EFM. Obraz nagralem na rw z predkoscia x12, wrzucilem do dvd i... dziala. wszystko slicznie, pieknie. z usmiechem na ustach wrzucilem cd-r do lite-ona (esperanza), wybralem taka sama predkosc nagrywania i wypalilem plyte korzystajac z tego samego obrazu z ktorego korzystalem podczas nagrywania na cd-rw i dokladnie z tych samych ustawien i co? i dziala tylko w lite-onie. w dvd nie chce sie uruchamiac a w nagrywarce dziala oki. czegos takiego jeszcze nie widzialem. o so hozi? ma ktos jakie pomysly?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.02.2002
![]() |
Odpowiedz jest prosta. Przesiadz sie na markowe cedeki
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
?!
chyba zartujesz... powodem jest plytka? serio? co w takim razie polecasz?
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.02.2002
![]() |
sprobuj na CDR "Verbatim"
|
![]() |
![]() |
#6 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Spróbuj jeszcze zmniejszyć prędkość do x8 ...
![]()
#7 |
Nowy na forum
![]() |
dobra....
poradzilem sobie, zmienilem firmware nagrywarki i nagralo nawet na esperanzie z predkoscia x40.... ale pojawil mi sie nowy problem. no moze to nie jest problem ale przed chwila skonczylem nagrywac i wychodze do kobiety wiec nie chce mi sie juz walczyc. do rzeczy, splinter cell to 3 plytki. gra do grania wymaga tylko 3. po walce nagralem ja i bylo oki. nagralem dwie pozostale i cos mnie wzielo zeby odinstalowac gre i zainstalowac ja z kopii. zainstalowalem, odpalam... i grrrr, nie chodzi. wrzucilem oryginalna plyte 3 do napedu, odpalam... to samo, nie chodzi. w koncu odinstalowalem, przeladowalem system i zaczalem instalowac z tym ze skorzystalem z pierwszej plyty oryginalu oraz 2 i 3 skopiowanych przeze mnie i dziala. czyzby pierwsza plyta byla jakos zabezpieczona? jesli tak to czym i jak? kopiowalem ja dokladnie tak samo jak 3 i 2 (a tak w ogole to nie znalazlem tam nic swiadczacego o tym ze jest tam tak jak na 3 plycie safedisc)
|
|