Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.05.2003, 20:44   #1
yoghurt
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.06.2002
yoghurt zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Splinter Cell

Splinter Cell - gierka zabezpieczona safedisc'iem 2.9. sciagnalem najnowszego alcohola (starsze byly na blackliscie) i zaczalem robic kopie. Mam lite-ona 48125S i DvD Pioneer'a 106S. Najpierw zrobilem obraz korzystajac z profilu safedisc v2 w alcoholu. w efekcie nagrana plytka dzialala tylko w lite-on'ie. pozniej postanowilem zrobic jeszcze jedna kopie lecz tym razem nie korzystalem z korekcji EFM. Obraz nagralem na rw z predkoscia x12, wrzucilem do dvd i... dziala. wszystko slicznie, pieknie. z usmiechem na ustach wrzucilem cd-r do lite-ona (esperanza), wybralem taka sama predkosc nagrywania i wypalilem plyte korzystajac z tego samego obrazu z ktorego korzystalem podczas nagrywania na cd-rw i dokladnie z tych samych ustawien i co? i dziala tylko w lite-onie. w dvd nie chce sie uruchamiac a w nagrywarce dziala oki. czegos takiego jeszcze nie widzialem. o so hozi? ma ktos jakie pomysly?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.05.2003, 23:07   #2
julek
Bywalec

Data rejestracji: 13.02.2002
julek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Odpowiedz jest prosta. Przesiadz sie na markowe cedeki
julek jest offline  
Stary 14.05.2003, 23:40   #3
yoghurt
Nowy na forum

?!

chyba zartujesz... powodem jest plytka? serio? co w takim razie polecasz?
Stary 15.05.2003, 00:24   #4
yoghurt
Nowy na forum

Cytat:
julek napisa***322;(a)
Odpowiedz jest prosta. Przesiadz sie na markowe cedeki
zrobilem sobie jeszcze jedna kopie na verbatim'ie cd-rw - ta dziala. nagralem to pozniej na dysanie (cd-r) bo tylko taka plytke posiadam w tej chwili na chacie poza esperanza i niestety z dysana nie dziala
Stary 15.05.2003, 20:01   #5
julek
Bywalec

Data rejestracji: 13.02.2002
julek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sprobuj na CDR "Verbatim"
julek jest offline  
Stary 15.05.2003, 21:25   #6
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Spróbuj jeszcze zmniejszyć prędkość do x8 ...
Stary 15.05.2003, 21:34   #7
yoghurt
Nowy na forum

dobra....

poradzilem sobie, zmienilem firmware nagrywarki i nagralo nawet na esperanzie z predkoscia x40.... ale pojawil mi sie nowy problem. no moze to nie jest problem ale przed chwila skonczylem nagrywac i wychodze do kobiety wiec nie chce mi sie juz walczyc. do rzeczy, splinter cell to 3 plytki. gra do grania wymaga tylko 3. po walce nagralem ja i bylo oki. nagralem dwie pozostale i cos mnie wzielo zeby odinstalowac gre i zainstalowac ja z kopii. zainstalowalem, odpalam... i grrrr, nie chodzi. wrzucilem oryginalna plyte 3 do napedu, odpalam... to samo, nie chodzi. w koncu odinstalowalem, przeladowalem system i zaczalem instalowac z tym ze skorzystalem z pierwszej plyty oryginalu oraz 2 i 3 skopiowanych przeze mnie i dziala. czyzby pierwsza plyta byla jakos zabezpieczona? jesli tak to czym i jak? kopiowalem ja dokladnie tak samo jak 3 i 2 (a tak w ogole to nie znalazlem tam nic swiadczacego o tym ze jest tam tak jak na 3 plycie safedisc)

Twoje uprawnienia: