Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Splinter cell chaos theory (https://forum.cdrinfo.pl/f11/splinter-cell-chaos-theory-50876/)

Lipa 04.05.2005 23:38

Wiecie co, tez liczylem ze jakos nie dlugo pojawi sie cukierek, ale w koncu zrezygnowalem i pomyslalem ile mozna kra*c. Wiec poszedlem do empiku i stalem sie szczesliwym nabywca w/w gierki. A do tego spotkla mnie mala przyjemnosc, mianowice cena wynosila 79,90 zamiast 99,90 :D. I teraz juz nie musze sie martwic o wszystkie *******y zwiazane ze slodyczami; updaty, itp.

Oktawian89 30.04.2005 07:51

no cekawi mnie to ;) ze chlopaki jeszcze tego zabespieczenia nie zlamali.
ale mam nadzieje ze juz niedlugo pojawi sie dzialajacy cukierek :)
pozdro 8 )

downloads 29.04.2005 20:25

Cytat:

Napisany przez kaeres
Dziwie sie czemu teraz 100% produktow nie zabezpieczaja SF ?
Nie zebym narzekal ale jednak ciekawi mnie to.

Może dlatego, że są problemy z kompatybilnością- system czasami pada, zabezpieczenia diabli biorą, napędy SCSI nie działają (celowa polityka), porty USB czasem przestają działać (pendrive, aparat cyfrowy, klawiatura, myszka, drukarka itp a wszystko nie działa bo zainstalowałeś grę- to nie jest celowe).
Podejrzewam, że część wydawców nie chce ryzykować, ale UBI ma tym zabezpieczac wszystkie gry. Moim zdaniem zrezygnują najdalej za pół roku albo pieciokrotnie powiększą dział SUPPORT i prawny, bo będą pozwy jak się ludziom kompy wykrzaczą.

kaeres 29.04.2005 13:52

Dziwie sie czemu teraz 100% produktow nie zabezpieczaja SF ?
Nie zebym narzekal ale jednak ciekawi mnie to.

downloads 28.04.2005 09:14

Cytat:

Napisany przez Artur.S
Jakie dajecie szanse na obejście, bo ja już straciłem nadzieję. ((
Czekam jeszcze tydzień i idę do sklepu.

Fakt, troche za długo to trwa, poza tym są smutne przykłady- TOCA 2 o ile sie nie mylę... Niemniej ja olewam gry zabezpieczone SF- za twór wiruso-podobny nie zapłacę.

Artur.S 28.04.2005 01:10

Jakie dajecie szanse na obejście, bo ja już straciłem nadzieję. ((
Czekam jeszcze tydzień i idę do sklepu.

downloads 27.04.2005 21:47

Cytat:

Napisany przez macsob
Szczerze mówiąc lepiej kupić orginał za 89zł (tanio jak na takie cudeńko), niż kombinować z jakimiś przejściówkami.

To poczytaj sobie jak działa i co powoduje StarForce. Po pierwsze leje na gry zabezpieczone czymś takim, czy grasz z oryginału czy z kopii przez USB rozwalasz sobie zabezpieczenia systemu. Jedyne wyjście to użyc cukierka (którego nie ma), a skoro tak to ja postoję...

macsob 27.04.2005 21:41

Cytat:

Napisany przez downloads
Nie działa i to na pewno. GameSnake nie usunął driverów SF robiąc obraz i dlatego plik MDS nie zawiera DPM (sprawdźcie BWA Buliderem jeżeli nie wierzycie) Jedżeli zastąpić MDS poprawnym ściągniętym z netu, obraz można wypalić na dowolnej płytce (niekoniecznie RW) ale całość i tak nie bedzie działać z napedu (momo użycia StarF*cka lub SF Nightmare). W tej chwili bodaj jedynym sposobem jest kupienie przejściówki IDE-USB 2 i podłaczenie przez nia napedu (ok 50pln) lub granie z zewnetrznego napędu. gra nie zadziała z IDE ani SCSI, działa na pewno s USB 2 i powinna z FireWire.

Szczerze mówiąc lepiej kupić orginał za 89zł (tanio jak na takie cudeńko), niż kombinować z jakimiś przejściówkami.

downloads 27.04.2005 15:35

Cytat:

Napisany przez macsob
Na pewnym niemieckim forum jest napisane, że SCCT ver. od Snake chodzi bezproblemu nagrywana na koniecznie +RW (najlepiej Memorex) na normalnym profilu (Alkohol 120%) prędkość 2,4x. Zobaczcie czy to działa!!

Nie działa i to na pewno. GameSnake nie usunął driverów SF robiąc obraz i dlatego plik MDS nie zawiera DPM (sprawdźcie BWA Buliderem jeżeli nie wierzycie) Jedżeli zastąpić MDS poprawnym ściągniętym z netu, obraz można wypalić na dowolnej płytce (niekoniecznie RW) ale całość i tak nie bedzie działać z napedu (momo użycia StarF*cka lub SF Nightmare). W tej chwili bodaj jedynym sposobem jest kupienie przejściówki IDE-USB 2 i podłaczenie przez nia napedu (ok 50pln) lub granie z zewnetrznego napędu. gra nie zadziała z IDE ani SCSI, działa na pewno s USB 2 i powinna z FireWire.

macsob 27.04.2005 13:23

Na pewnym niemieckim forum jest napisane, że SCCT ver. od Snake chodzi bezproblemu nagrywana na koniecznie +RW (najlepiej Memorex) na normalnym profilu (Alkohol 120%) prędkość 2,4x. Zobaczcie czy to działa!!

kaeres 26.04.2005 20:39

Jeszcze nic nie wymyslono w tej kwestii ?
Czy myk z Second Sign nie dziala ?

Luis 12.04.2005 21:03

Dobrze, że mnie jakoś odciągnęło, od sciągnięcia tej wersji :D

macsob 10.04.2005 20:22

Z tym splinter cellem to sie już niezły dym robi. Dobrych cukierków nie ma do niego. Pozostaje nam tylko czekać...

arturnfsu2 10.04.2005 11:59

Splinter cell chaos theory

Witam!
Sciagnołem sobie Splinter_Cell_Chaos_Theory_pour_PC_par_Snake z torrenta
Wszystko ładnie jest to obraz płyty Dvd.Wszystko ładnie sie zainstalowało az do uruchomienia gry.Uruchamiam gre a tu mi wyskakuje zeby podac seriala no to ja znalazłem jakiegos i wpisałem.Pózniej pisze Weryfikacja płyty.Nastepnie wyskakuje mi komunikat ze cd-key nie pasuje do płyty

Pomocy

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:03.