![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.12.2005
![]() |
StarForce 3.6 bez odpinania napędów
Ten sposób działa u mnie na grze Cold War ze SF 3.6.10.3. Napisałem że to sposób bez odpianania napędów, jednak raz musimy odpiąć, ale później nie jest to konieczne
![]() 1. Odistalowywujesz Daemon Tools v4. 2. Wyłanczasz komputer i odpinasz napędy. 3. Uruchamiasz komputer w trybie awaryjnym i odinstalowywujesz sterowniki CD/DVD. 4. Uruchamiasz system w trybie normalnym - cały czas mając odpięte napędy, (mi podczas uruchamiania pokazywały się dymki że wykrył konrolery IDE, weszłem do menadżera urządzeń i odinstalowałem. Będzie chciał ponownie uruchomić system, ale nie rób tego). 5. Zainstaluj Daemon Tools v4. 6. Wyłącz komputer i podepnij napędy, uruchom system (podczas uruchamiania, system sam wykryje narzędzia CD/DVD i zainstaluje do nich sterowniki). 7. Sprawdź czy twój napęd wirtualny jest pierwszy w chierarchii napędów CD/DVD (czyli po dyskach twardych, następny powinien być dysk wirtualny, później fizyczne napędy). 8. Zainstaluj grę montując obrazy w Daemon Tools v4. 9. Uruchom ponownie komputer. 10. Odpal StarFuck v0.83. 11. W opcji "Protections" zaznacz StarForce 3.4.63.2 i kliknij na "Links Generator". 12. Otworzy się nowe okno i kliknij na "Specify EXE File" i z katalogu gdzie zainstalowałeś grę wybierz plik .exe który uruchamia grę. 13. Następnie kliknij na "Specify Image" i wybierz obraz płyty gry z StarForce. 14. W opcji "Virtual Program for mounting image" wybierz Daemon Tools. 15. Kliknij na "Create a Link" i zapisz plik gdzieś na dysku lub na pulpicie. 16. Uruchom grę przez utworzony przed chwilą link. Mam nadzieję że nie napisałem zbyt skomplikowanie, i za pomocą tego sposobu choć jednej osobie uda się. Ten sposób działa u mnie na WinXP PRO z SP2 i na Intelowskiej płycie głównej. Pozdrawiam! Ostatnio zmieniany przez Mnich : 24.02.2006 o godz. 00:25 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|