![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#256 |
cracker
Data rejestracji: 22.06.2005
![]() |
jak masz to podrzuć, będę wdzięczny - jeszcze nic nie dostałem...
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#257 |
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
w ... pupe troche sie rozpedzilem z checia pomocy
![]() ![]()
#258 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.10.2005
![]() |
Przeglądałem forum i zarejestrowałem się tylko dla tego, żeby napisać, że kopia mirror trackmanii sunrise działa!!! Ale co dziwne. Wypaliłem jedną kopię na badziewnej CD z prędkością 4x i giera śmiga. Więc chciałem wypalić kolejną tym razem na markowej CD i co? I nic. Zabezpieczenie zadziałało. Pomyślałem sobie, że to pewnie przez prędkosć zapisu 4x. Wiec nastepnego dnia objeździłem sklepy komputerowe i nakupiłem najróżniejszych płytek, żeby działały na 4x. Niestety żadna nie zeszła poniżej 8x.
![]() pozdro |
![]() |
![]() |
#259 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.10.2005
![]() |
Mam Toca Race Driver obraz DVD i nie wiem jak ja odpalić. Czy może mi ktoś wysłać na maila działający miniimage?
max2004@interia.pl |
![]() |
![]() |
#260 |
Nowy na forum
![]() |
Czy podczas uruchamiania StarFuck miniimage musi być zamontowany w wirtualnym napedzie?
|
![]() |
![]() |
#261 |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja z innej beczki troszke
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#263 |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MaX2004 >> a to juz nie jest zgodne z regulaminem forum
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2005
![]() |
dziala komus Cold War bo ja probowalem prawie wszystkiego i nic
zainstalowalem sfcure drivers odpialem napedy starforce nightmare ale nic nie dal, probowalem starfuckiem ale tez nie poszlo. ps. jaka wersje starforce ma ta gra? jakim progsem sie to sprawdza ? |
![]() |
![]() |
#265 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Odepnij recznie, a nie przez SFN. W nowym SF zabezpieczenie blacklistuje odpinanie software'owe.
|
![]() |
![]() |
#266 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.12.2004
![]() |
Właśnie zakupiłem przejściówkę ide usb lecz problem z zabezpieczeniem np splinter cell pozostaje,prosi p właściwego seriala.Co z tym zrobic,ktoś się orientuje?
|
![]() |
![]() |
#267 | |
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#268 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#269 |
skejterboardes
Data rejestracji: 28.10.2005
![]() |
Ja zacholowałem Trackmanie i nie moge jej odpalić.W pliku nfo pisze że jest zabezpieczone StarForc'em 3.5.ClonyXXL nie wykrył nic tzn. czaszek było 5 ale nie wykrył nazwy tego "dziada".Próbowałem już Starforce nieghtmare i strafuck i wszystkiego i niccccc
![]() ![]() ![]()
#270 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.11.2005
![]() |
Witam wszystkich!!! Mam pytanie i zarazem prośbę. Znalazłem w necie jakąś instrukcję która prawdopodobnie pozwala na odpalenie gier przy zabezpieczeniu SF 3 a dokładniej chyba chodzi o jedną z gier ***8220;Splinter Cell: Chaos Theory***8221;. Instrukcja jest w języku angielskim a u mnie jest nie za specjalnie z tym językiem więc prosiłbym kogoś o objaśnienie. Dzięki z góry.
Info: If you have installed DTOOLS, remove and uninstall them first. Use and install Alcohol 120% v1.9.5.3105 All your internal ATAPI CD/DVD ROM/RW drives MUST be connected just and only to SECONDARY IDE CHANNEL! SFCure NEEDS Windows XP SP2 installed! If you don't have it, download SP2 and run its installation first! Don't attempt to continue with installing this game if you don't run Windows XP SP2! Pre-step: If you already have SCCT installed, uninstall it. Use sfdrvrem.exe from sfdrvrem.zip to remove StarForce 3. Step 1: Unzip 'sfcure.zip' Step 1.1: Run SFCure (SFAFSB.EXE). Step 1.2: Press button 'Install SFAFSB' Step 1.3: Press button 'Start SFAFSB' Step 2: Unzip SFNightmare.zip Step 2.1: Run SFNightmare.exe Step 2.2: Press 'Disable Node'. Step 2.3: Press 'Disable CD'. (It may take up to 20 seconds to disable CD, wait until done!) Step 3: Reboot (even if you are not prompted.) Step 4: Run SFAFSB.EXE. Step 4.1: Press button 'Start SFAFSB'. Step 5: Run SFNightmare.exe Step 5.1: Press 'Disable Node'. Step 5.2: Press 'Disable CD'. (It may take up to 20 seconds to disable CD, wait until done!) Step 6: Make a copy of SCCT with Alcohol 120% with exact DPM (or you could use the one from the archive (DPM.zip)). Step 6.1: Mount SCCT image to 'Alcohol 120% v1.9.5.3105' Step 6.2: Install the game from your virtual driver. Step 7: Reboot once again. Step 8: Run SFAFSB.EXE. Step 8.1: Press button 'Start SFAFSB'. Step 9: Run SFNightmare.exe Step 9.1: Press 'Disable Node'. Step 9.2: Press 'Disable CD'. (It may take up to 20 seconds to disable CD, wait until done!) Step 10: (optional) Update SC:CT from v1.00 to v1.04 game using update file (86MB). Step 11: Click on SCCT desktop icon. You will be asked to reboot. Do it! Step 12: Run SFAFSB.EXE. Step 12.1: Press button 'Start SFAFSB'. Step 13: Run SFNightmare.exe Step 13.1: Press 'Disable Node'. Step 13.2: Press 'Disable CD'. (It may take up to 20 seconds to disable CD, wait until done!) Step 13.3: Still in SFNightmare, press 'Disable CH2'. Step 14: Click on SCCT desktop icon. Step 14.1: Enter your serial. Step 14.2: Wait for 3-6 seconds for SF3 to check the disc. Step 15: Play! When you finsh playing and want to revert all drives back, follow these steps: Step 1: Unmount image from Alcohol 120%! (Stopping SFAFSB below with still mounted image may crash your PC into BSOD. Never leave the image mounted if you revert drives back!) Step 2: Run SFNightmare.exe Step 2.1: Press 'Enable CH2' Step 2.2: Press 'Enable CD' Step 2.3: Press 'Enable Node' Step 3: Run SFAFSB.EXE Step 3.1: Press 'Stop SFAFSB' Step 4: You can now safely un-mount you image. Enjoy! Te wszystkie programiki które są wymienione w tej instrukcji były dołączone do opisu. Jeżeli będą komuś potrzebne to mogę je podesłać. |
![]() |
![]() |
|
|