Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   StarForce 3 i Tages (https://forum.cdrinfo.pl/f11/starforce-3-tages-36693/)

Loczek 26.08.2004 14:14

Drazil tages i StarForce to sa komercyjne zabezpieczenia. Nikt nie wie dokladnie o co tam chodzi i na jakiej zasadzie odbywa sie zabezpieczanie plyt. Tym bardziej nie ma programu ktory moglby sprawic ze mialbys zabezpieczona plyte.

grzeniu 26.08.2004 14:45

Cytat:

Napisany przez mallow
To mozna sobie zabezpieczenia miec i nimi se zabezpieczac ?? :>

Oczywiscie - np kłódke 8 )

m1si0 06.10.2004 19:50

Niedawno sciagnalem sobie sposob na SF3.3 ale nie wiem czy na 100% dziala... Wiem ze gra ktora trzeba bylo w taki sam sposob "zrobic" dzialala, tylko nie wiem czy byla zabezpieczona SF3 czy czyms innym. A oto sposob sciagniety z netu (jest to sposob dla pewnej gry - ANG)[nazwa gry zastapiona - "xxx"] :
- Shut the power off your play pc
- Unplug all your cd-rom's connected @ the play pc!!(You have to unplug the power!)
- Power on your play pc
- Install included DaemonTools 3.46 on your play pc
- Reboot play pc
- Make on the second pc a folder that you can reach with your play pc
- Then copy the RaR-image to the shared folder on your second pc
- On your play pc you must select in daemon-tools the image on the second pc
- install the game on your play-pc, from the second pc (over LAN)
- When finished installation, reboot play pc
- You have the xxx image still mounted with daemon-tools
- Double-click short-cut on play pc to start xxx
- Use this serial when asked: xxxx-xxx-xxx-xxxx
- Then the game will start, it will take up to 5-10 minutes before cd-check is accomplished
- When everything is right, the game will now start......(if not, try to unmount and remount the xxx-image in Daemontools)
- Enjoy the game

Pozdrawiam

wolf 08.10.2004 23:02

Ten sposób działa z wcześniejszą wersją SF3 w pózniejszych wersjach już nie

Mikelo3 27.10.2004 10:24

Jeśli chodzi o Starforce 3 (a dokładnie 3.3) to ja właśnie skończyłem ściągać Xpand Rally (grupy Ultima) z osiołka.

Co ciekawe gra chodzi IDEALNIE bez żadnych problemów z instalacją czy też crackiem. Instaluje się tak samo jak oryginał i od razu zawiera w sobie cr**ka.

Jeszcze ciekawsze jest to, że gra działa ze..... Starforce! Tak, tak. Wstawiłem nawet oryginalny plik Xpandrally.exe i cr*ck dalej działa. Poszukałem różnic w stosunku do oryginału i zobaczyłem, że scr**kowany jest plik xpand.bin (czy jakoś tak). Jest to chyba silnik Starforce (bo gra działa bez modyfikacji zabezpieczonych chromeengine.dll i xpandrally.exe).

Mam nadzieję, że to jest właśnie emulacja, bo jest cholernie skuteczna.
Wygląda na to, że ktoś w końcu znalazł skuteczne lekarstwo na Starforce.

A Techland tak mocno starał się zabezpieczyć tą grę, nawet demo zabezpieczyli(!). I po co?

raj 12.07.2005 23:48

Cytat:

Napisany przez Loczek
Drazil tages i StarForce to sa komercyjne zabezpieczenia. Nikt nie wie dokladnie o co tam chodzi i na jakiej zasadzie odbywa sie zabezpieczanie plyt. Tym bardziej nie ma programu ktory moglby sprawic ze mialbys zabezpieczona plyte.

Oczywiscie ze taki program jest. Trzeba go kupic od Starforce za grube $$$ ;-)
Dokladnie tego uzywaja producenci gier do ich zabezpieczania... ;-)

Deus 14.07.2005 23:11

do niektórych gier zabezpieczonych tymi zabezpieczeniami są cukierki ... w przypadku SF werje z lukami doczekały się 'posłodzenia'... A na co komu zakup SF? głupie pytanie - w skład pakietu wchodzi generator kluczy /na podstawie parametrów nośnika/ - parametry płyty z tego co pamiętam nie są zapisane w execu tylko właśnie w kluczu...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:28.