![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.09.2004
![]() |
Jest nowy (?) sposób z sfcure.
Na PT pojawił się SCCT z opisem nfo: Installation Notes: ------------------ 1. IDE PCI Controller Drivers MUST be OS STANDARD IDE PCI Drivers. 2. Unpack file sfcure01 that's in tools.rar and launch file !setup.bat through MS-Dos Prompt and reboot your box. 3. If u have AMD64, then use sfcure_x64 that works same way as the other. 4. Mount Alcohol 120% img and install the game. 5. Once installation is complete, launch sfdrup.exe to update StarForce3 drivers and reboot the box. 6. Launch through MS-Dos Prompt the file !start.bat that's in the unpacked file sfcure01. 7. Unpack file sfn.rar e launch sfn.exe (StarForce Nightmare 1.12) 8. Select in this order "Disable node" , "Disable CD" , "Disable node", and the IDE channel you use for real CD/DVD units (Pr. Slave , Sc. Master o Sc. Slave ) , depending on how your IDE units are connected 9. Launch the game and use this serial: *********************. 10. Play. Further Hints For Common Problems ------------------------------------------ 1. If you installed any bus monitoring tool (ide or scsi) such BusHound uninstall it as it gives some troubles. 2. If launching !start.bat you get a system error message like "System Error .1 Not correct function", do this: edit boot.ini file that u find in C: root. As boot.ini is a hidden file, be sure u set the system to show u hidden files. Edit boot.ini and change the string with /noexecute=optin / /fastdetect to /execute=optin /fastdetect. 3. Reboot your PC and relaunch !start.bat. This way you should have solved your incompatibility problems. 4. You have to virtually mount the game with Alcohol (even if Daemon Tools should do as well). RELASE DATE:03/10/05 W załączonym pliku jest: -sfcure01 -sfcure03_x64 -StarForceNightmare 1.12, -sfdrvup - czyściciel ze śmieci po SF. Podobno to działa. Mam inny obraz SCCT sprzed kilku m-cy, ale dobry (?-to się okaże). Spróbuję z nim, bo nie chce mi się znowu ssać ponad 4 GB. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Mam oryginał tej gry i chce zrobić obraz Alcoholem. Jaki mam użyć profil podczas kopiowania (własny , starforce) ?. I czy mogę nagrać to na płyte czy muszę mieć ten obraz na dysku by to wszytsko działało ?
Na cdrinfo pisze "Dodatkowo ten trik działa tylko z płytami CD, ponieważ wymaga wypalania w trybie surowym DAO z subkanałami. Nie da się nagrać w ten sposób DVD, ponieważ wypalenie DVD w trybie surowym jest niemożliwe." A ja mam to na dvd , więc nie da się z tego zrobić obrazu lub przegrać ?
![]() Ostatnio zmieniany przez mikas : 05.10.2005 o godz. 22:18 |
![]() |
![]() |
#48 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.05.2005
![]() |
a ja mam plytke z nForce 2 . Czy li sposb ze SF cure nie pojdzie? a co jesli posiadam naped na usb ( wypalarke DVD ) czy mzoe ktos umeiscic instrukcje jak postepowac?
|
![]() |
![]() |
#49 | |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Cytat:
Moim bledem z scct jest nieodpowiedni obraz. Sprawdze wieczorem inny i dam znac. BTW Trackmanie Sunrise odpalilem tym sposobem, wiec to raczej nie wina nForce2. |
|
![]() |
![]() |
#50 |
Bywalec
![]() |
Thx
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
u mnie za cholere nie chce sie odpalic, byc moze to wina obrazu.
![]() |
#52 | |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Cytat:
Z tego co czytalem na innych forach nikt tej wersji nie uruchomil. Teraz, a wlasciwie jutro (dzis nie bede mial obrazu), bede probowal odpalic wersje snake'a (mdf- 4,15GB), ja wiele osob odpalilo... Dam znac, czy mi sie udalo, chyba, ze bede zajety gra ![]() PS. Jakas nowa emotka? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#53 |
Bywalec
![]() |
A ja ciagle gram w SC z oryginala w multi
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
www.ROVERki.pl
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
BiA EiB już jest. Tyle że nie PL ;-) ( h**p://www.nforce.nl/index.php?menu=quicknav&item=viewnfo&id=95543 )
A tak a propos to mi takze sie nie udało odpalic SCCT tą metodą Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez String : 06.10.2005 o godz. 19:16 |
![]() |
![]() |
#55 |
Bywalec
![]() |
ta ale jak zassac z tamtad?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wymiatacz