![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() |
SafeDisk 2.9... prosze o pomoc
Witam..
Przewerowalem forum i nigdzie nie moge znalezc informacji o problemie z odpaleniem programu zabezpieczonego safediskiem 2.9. Co do sprzetu - mam nagrywarke DVD Toshiby 5272 i jakies tam cyferki, ale nie wiem czy to jest wazne, poniewaz nagrywarka radzi sobie z kopiowaniem plytek.. robi obraz itp.. plytke moge przegrac i jest git. do obrazu jak i nagrywania uzywalem clonecd z dodatkami safedisk tak wiec w czym tkwi problem? odpalam plytke, wlacza sie program, wyswietla mi sie pytanie czy instalowac, no i na tym sie konczy.. po wybraniu opcji instalacji pokazuje mi sie ladne logo SafeDisk i wyskakuje blad odczytu - a przeciez do samych plikow mam dojscie! z oryginalna plyta nie mialem problemow, dopiero po wykonaniu kopii takie cos sie pojawia... czy wiecie w czym tkwi problem ?
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Czym skanowałeś te płytę, bo jeżeli Clony XXL, to od razu go wywal i sprawdź A-Ray Scannerem.
Co do samego SD 2.9- użyj dobrych płyt i nagrywaj najwolniej jak się da. Jaki dokładnie to błąd (przy odczycie) i jakie logo SafeDisc? Co kopiujesz? Nie powinno być problemów ani z zabezpieczeniem (stare) ani z nagrywarką (radzi sobie i z wyższymi). Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
akurat skanowalem xxl`em, ale widze ze a-ray wykrywa dokladnie tak samo
[07:50:07] Signs on CD/DVD indicate SafeDisc 2.90 [07:50:07] Possible SafeDisc, Version is removed [07:50:07] Possible SafeDisc, Version is removed [07:50:08] --- File(s) Scan Finished [1.15s] --- [07:50:21] SafeDisc detected -> F:\KFD [7CD4B093] [07:50:29] Possible SafeDisc, Version is removed [07:50:29] Possible SafeDisc, Version is removed [07:50:29] --- File(s) Scan Finished [0.39s] --- jest to maly program: dokladnie slownik pol-ang, zajmuje ok 40MB a.. komunikat jaki mi wyskakuje, gdy nie chce otworzyc programu: Please eject and re-insert the cd-rom, select ok and restart application oczywiscie to nie dziala.. a logo ktore sie wyswietla to safedisk macrovision w odcieniach czarno niebieskich.. pamietam, ze kiedys kopiowalem ta plyte cloneCD z dodatkami i plyta dzialala, ale jedynie na moim komputerze... u innych nie ruszala. teraz jestem po zmieniae systemu i mam problemy, nie moge wogole tej plytki ruszyc, a bardzo mi na niej zalezy.. nagrywalem 12x i na dobrej plycie
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
![]() |
Możliwe, że jest to SafeDisc 3.2- Macrovision kiedys przez chwile kombinowała z ukrywaniem wersji i wtedy były podobne wyniki skanowania, ale w sumie to nie ważne.
Po pierwsze, z rzeczy typowych- zaznacz ukrywanie ATIP (czyli Hide CDR w CloneCD w pasku). Użyj najnowszego CloneCD (chyba 5.2 teraz) żeby uniknąc blacklistowania. Nagrywaj na próbę na dobrym CDRW- po pierwsze nie zmarnujesz płytek a po drugie łatwiej uzyskać działająca kopie na CDRW. Możesz spróbować odczytać CloneCD (ze wzmacnianiem słabych sektorów) i nagrać A 120% z korekcją EFM, lub odczytać A 120% z profilem SafeDisc 2/3 i dodatkowo odczytem danych subkanałowych (na wypadek gdyby to jednak był SD 3.2). Nie trzymaj na HD żadnego starego oprogramowania do kopiowanie typu stare A 120 czy CloneCD bo mogą byc wykrywane. |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Niom.. clonecd 5.2 to ten ktorego uzywam...
Wiem ze pewnie bedzie to laickie pytanie, ale.. gdzie zaznaczyc ukrywanie ATIP ? W opcjach cloneCD niestety nie moge tego znalezc - bardzo prawdopodobne ze to tylko tego mi teraz brakuje..
|
|
#6 |
|
Wymiatacz
![]() |
Jak uruchomisz CloneCD albo przy starcie systemu powinieneś mieć Clone CD w tray- jak nie to musisz go uruchomić. Tak czy inaczej tam masz chyba nawet domyslnie zaznaczona opcję "Hide CDR" (sprawdź prawym klawiszem).
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
Jak nie pomoże to spróbuj usunąć z dysku śmieci po SD. Siedzą sobie zwykle w c:\documents and settings\nazwa_użytkownika\ustawienia lokalne\temp. Ja mam winde 2000, ale w xp powinno być tak samo. Te pliki rozpoczynają się od tyldy (~) a rozszerzenie mają tmp. Mi kiedyś to pomogło.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może daj sobie spokój z Clone CD, bo według mnie i chyba nie tylko mnie Alkcohol 120% jest najlepszy. Jeżeli twoja nagrywarka obsługuje korekcję EFM, nie wiem bo nie miałem z nią do czynienia, to alcoholem łykniesz SD bez problemów. Tylko zrzut i wypalanie max x8.
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.05.2005
![]() |
czemu nie działa płytka nagrana na nagrywarce LiteOn LTR-40125S (wogule obsługuje ta nagrywarka safedisc2.90 :\) sacred pl cd 1 nagrywam najnowszym alcoholem 120%
z profitem safedisc2/3 wszystko normalnie idzie do 100 % po nagraniu wkładam płytke i co i nic muliii muliii i nic sie nie dzieje co jest grane i co ja robie zle prosze o pomoc tych co nagrali ta płytke i wiedza jak i czym ta gre nagrac
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bywalec
![]() |
Zwolnij prędkość odczytu i zapisu do 16x. U mnie dopiero przy takiej prędkości nagrywarka wyłapała drugi rzut słabych sektorów SD 2.9. Próbuj innych płytek, nie na każdych chce się dobrze nagrać.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Bywalec
![]() |
Czyli ogólnie wniosek jest jeden: pozdrowienia dla blondynek z Macrovision!!!
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
ok jakie płyty są dobre i sprawdzone do tych Kopi ( ja robiłem na Media Store CD-RW 700 4-12X na szybkosci odczyty oraz nagrywaniu x4 ) czy te płyty są w miare dobre czy moze mam cos s******one w nagrywarce :\
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
![]() |
No w koncu mi sie udało
nagrałem ten rw co powyzej programikiem Blindwrite v5.2.16.154 (widac alcohol te co mam musi byc albo jakis zryty albo jakas stara wersja ale nic udalo sie i to sie liczy ) a tak miedzy nami i tak niepotrzebnie stosuja te zabezpieczenia bo i tak taki piracik przeszkoczy je gura 2-10min a za to cierpi gracz ktury w koncu musi te kilka kafli dac za gre(i ma prawo do kopi aby dłuzej cieszyc sie oryginałem !) dobra thx wszystkim za pomoc i rady pozdro all (jak polak chce to potrafi ! )
|
|
|
![]() |
|
|