![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.09.2004
![]() |
Sterowniki ASPI
mam mały problem. chcę sobie odbezpieczyc elegancko płytkę CD, ale niestety jak włączam ClonyXXL, to ten dumnie pokazuje informację: "Brak sterowników ASPI". i co teraz? może jakiś helpek?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
ASPI: http://www.cdrinfo.pl/download2kilgo...5445&baza=soft
Zamiast Clony XXL radzę używac A-Ray Scannera (Clony jest przestarzały). |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
dzieki wielkie. a jest ten programik na tej stronce? a co proponujesz do przegrywania(po wykryciu zabezpieczenia)?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
![]() |
A-Ray: www.aray-software.com
Co do kopiowania to zależy jakie zabezpieczenie i jaki nośnik. Większość rzeczy Alcoholem 120% (ale na CD, bo z DVD kipesko). BlindWrite szczególnie do SecuROMa. CloneCD do wszystkiego ale szczególnie do SafeDisca na DVD. GameJack 4 (fatalne profile ale nie jest blacklistowany) No i właśnie- pamietaj o blacklistach programów lub napedów wirtualnych (odpowiednio SafeDisc i SecuROM). W przypadku SafeDisca istotna jest też nagrywarka jaką masz. |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
już mam tego a-raya, ale na zabezpieczonej płycie nic mi nie znajduje, tymczasem clony coś tam styka. jednak po zgraniu obrazu (po obejściu zabezpieczenia), jakiś błąd wywala jak instaluję z przegranej płytki :/
----------------------------------------------------------------------- zainstalowałem te sterowniki, a i tak Clony pokazuje ten sam komunikacik :/ Ostatnio zmieniany przez tomekk_nt : 31.03.2005 o godz. 21:11 |
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
![]() |
Clony XXL ma własnie to do siebie, że pokazuje ileśtam tych czaszek nawet jak nic nie znajduje. A-Ray raczej się nie myli. Napisz co to za program.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
jaki program?
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Microsoft AutoRoute 2001
|
![]() |
![]() |
#10 |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
a jaki błąd wywala po zainstalowaniu z kopii ? bo może płyta nie jest zabezpieczona możesz też w a-ray dać skanowanie katalogu w którym znajduje się program i zobaczyć czy wtedy coś wykryje
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
podczas instalki z kopii wyskakuje błąd odczytu z dysku :/
jeszcze jedno: zainstalowałem te stery ASPI i teraz Clony widzi mi tylko wirtualne napędy :/ a fizycznbych nie :/ idzie jakoś na to zaradzić? |
![]() |
![]() |
#12 |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
skopiuj płytę w programie BlindWrite5 nie musisz w min nic ustawiać wszystko jest robione automatycznie, Daj sobie spokój z programem ClonyXXL zainstaluj A-Ray lub ProtectionID 5.0b
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
![]() |
może rzucisz jakims linkiem do tego ProtectionID?
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wymiatacz
![]() |
ProtectionID 5: http://www.makeabackup.com/contentid-3.html
Już były posty o róznych wydaniach tego programu ale nikt nie napisał czy/jakie to ma zabezpieczenie. |
![]() |
![]() |
|
|