![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak zupelnie serio:
-nie ma takiego sposobu, algorytmu, kodowania ktorego nie mozna zlamac. IMHO: -ja bym kombinowal cos z kluczem sprzetowym (np.HASP, lub PenDrive) Znane, proste do stosowania ale do zlamania juz niekoniecznie. (choc mozliwe) I przy tej ilosci danych - ja bym sobie odpuscil i tak polegna na przegladaniu. Jedyne co bym zrobil to dokladny spis zawartosci (nawet audyt) i pozniej sprawdzal. (przeszkodzono mi) Edit: -w zasadzie sprzet i plyty oznakowane przez audyt nie podlegaja zabezpieczeniu (i sa bezpieczne pod wzgledem zniszczenia/uszkodzenia) a nawet gdyby audytor domaga sie zwrotu w identycznym stania. Zapobiega to mozliwosci podmiany, podlozenia, dodania czegokolwiek. Nie zebym cos sugerowal, ale znam przypadki (nieumyslnego) przemieszania zajetych plyt i problemow z tym zwiazanych.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! Ostatnio zmieniany przez yahol : 03.06.2008 o godz. 10:44 |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Poradnik - jak zostać guru na forum | woitas | Humor | 44 | 18.05.2005 00:07 |
VCD na Płycie DVD jak to zrobić ?? | zozio | DVD-Video | 16 | 04.02.2005 16:45 |
Poradnik Dla Chakerow | Igloo | Off topic | 16 | 22.07.2004 20:44 |
Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 22:39 |