![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.07.2006
![]() |
Hmm, ja jestem raczej pewien że chodzi o to czy płyta jest tłoczona czy nie...Zajmuję się serwisem nawigacji i miałem w rękach nawigację z wgranym przez serwis producenta sofwarem który "pozwalał" czytać nawigacji płyty CD-R i działały w niej zwyczjanie skopiowane płyty z mapą. Z drugiej strony w zeszłym roku kupiłem (tylko w celach edukacyjnych!) piracką ale wytłoczoną kopię takiej mapy - co prawda była tam tylko Polska,( bez Czech) - ale działała rzeczywiście z każdym TravelPilotem E. Z tych doświadczeń moja pewność że chodzi o to o typ nośnika z danymi do navi...Potwierdził mi to zresztą nieoficjalnie serwis producenta w Hildesheim... Wychodzi że rzeczywiście nic nie da się zrobić, bo wytłaczanie kopii map jest po prostu nielegalne
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.01.2007
![]() |
Mapa do E1
witam
Potrzebuje mapy polski do navi blaupunkta e1 czy mógł by mi ktos pomuc najlepiej jak bym mugł skad sciagnac ja i nagrac na płytke. prosze o pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() Chętnie byśmy pomogli jednak z oczywistych powodów jest to niemożliwe. Przeczytaj to: http://forum.cdrinfo.pl/announcement.php?f=11&a=23 ![]() nie wysiliłeś się, żeby poszukać informacji na ten temat w archiwum, prosisz o pomoc z pirackim oprogramowaniem kwestię ortografii już wolę pominąć Szanuj wkład innych na forum a sam będziesz szanowany, pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#34 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.01.2007
![]() |
![]()
[jesli chodzi o te dyskusje o legalnosci kopiowania to wydaje mi sie troche dziwne ostrzeganie kogokolwiek przed zrobieniem kopii do uzytku wlasnego jesli posiadamy oczywiscie legalna plytke oto cytat z magazynu "chip":
,,Zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem (art. 75 ustawy o prawie autorskim) każdy właściciel oryginalnego "softu" ma prawo do wykonania jednego duplikatu w celach archiwizacyjnych. wiec fajnie byloby skupic sie na dojsciu do sposobu korzystania z legalnej kopii a nie na machaniu komus przed nosem palcem, sam jestem posiadaczem mapy do navi wartej kilka stowek i obchodze sie z oryginalnym cd z mapa jak z jajkiem, a naprawde wolalbym korzystac z legalnej kopii nie bojac sie ze ja zniszcze i ze przy ewentualnej kradziezy radia stracic moglbym umieszczony w nim krazek warty tyle co radio, jak ktos ma jakis sposob na zriobienie tej kopii niech da znac pozdr |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Znam przepisy dotyczące możliwości zrobienia kopii zapasowej oryginału. Jestem autorem wielu artykułów n/t zabezpieczeń nośników i staram się każdemu pomóc.
Jednak proszę abyś dostrzegł różnicę między tworzeniem kopii zapasowowej a piractwem. (Czerwone wyrazy Cię naprowadzą.) pozdrawiam
![]() |
#36 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.08.2007
![]() |
Trudna sprawa z Travel Pilot E
Witam forumowiczów, faktycznie trudna sprawa z tym NAVI.
Właśnie kupiłem taką nawigację i zaczynam również walczyć ze skopiowaniem takiej płytki. Jasne jest że uszkodzenie orginału może skończyć się zawałem ale czy ktoś sprawdził czy Blaupunkt nie wymieni w razie czego uszkodzonej na nową ?? Jeśli problem jest faktycznie w nośniku, to może wystarczy zrobić dobry obraz na różnych płytach CD-Audio , które sa najbardziej podobne kolorem do tłoczonych. Kiedyś pamiętam dystrybułowaliśmy CD-R w kolorze srebrnym ale w obecnym czasie nie spotkałem się z nimi na rynku. Pozdrawiam Piter |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.08.2007
![]() |
Zabezpieczenia mapy EX
Sciągnąłem program discovery 2000 i sprawdziłem mapę niemiec TeleAtlas EX.
Program wyrzuca że jest to zabezpieczone Settec Alpha ROM Ktoś coś wie na ten temat ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Info o zabezpieczeniu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Bywalec
Data rejestracji: 03.03.2006
![]() |
Cytat:
to niestety taka sama zasada. inaczej co rok bym niszczyl mape zeby dostac nowe wydanie "kopia bezpiecze***324;stwa" jest dozwolona i bez problemu mozna na niej podr***243;***380;owa***263; nie martwiac sie o orgina***322; |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Różnica jest taka, że kupując program nie płacisz za sam nośnik, tylko za licencję, na to, co on zawiera. Zgodnie z prawem, masz prawo wykonać kopię zapasową. Jeżeli jest ona niemożliwa do wykonania, producent ma obowiązek wymienić uszkodzony nośnik. Nie uszkodziłeś programu, który się na nim znajduje, a na który zakupiłeś licencję.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.03.2006
![]() |
ponuje zadzwonic do dowolnego salonu i zapytac o wymiane porysowanego nosnika. zaden z moich klientow nie mial takiej mozliwosci.
tlumaczenie jest proste - uszkodzenie z winy uzytkownika. wiem ze na zachodzie to nie problem i takie wymiany byly jednak poki co musimy pamietac ze w polsce jest troche inaczej niz wszedzie |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.02.2008
![]() |
![]()
witajcie kupiłem te radio niedawno ale niestety bez map(gołe)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Kopie zapasowe mo***380;esz sobie zrobi***263; tylko z posiadanych przez siebie orygina***322;***243;w.
![]() Nie uwzgl***281;dniamy innych opcji. ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.02.2008
![]() |
oki.na emule można ściągnąć różne mapy.czy da się z nimi coś zrobić??czyli wykorzystać w moim radyjku?Przykro mi ale nie zapłace kilkuset złotych za coś co nawet nie ma pewności czy działa.Mam jeszcze jedno pytanie-czy do radionawigacji blaupunkt travelpilot e jest potrzebna jakaś dodatkowa antena czy coś>>>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
To nie p***322;a***263; i nie u***380;ywaj.
Ale regulamin forum to sobie poczytaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|