![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
![]()
Gra jest zabezpieczona SafeDisc 3.20.022 - ponieważ mam dość starą nagrywarkę PLEXTOR W16/10/40A i nie wiem w jaki sposób dokonać ustawień w programach PLEASE for HELP!
Będę wdzięczny jeżeli ktoś mnie nakieruje co i w czym zrobić żeby zrobić na dobrze. Czy trzeba każdą płytę sprawdzić w kwestii zabezpieczeń czy tylko jedną? Dopiero zabieram się za kopiowanie gry!! Z góry Wam dzięki za sugestie! W A-Ray Scanner wygląda to tak: Ostatnio zmieniany przez Albion : 16.06.2005 o godz. 08:11 Powód: -==[dopisek]==- |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Juz dokładnie nie pamietam ale w SC2 były chyba 2 płyty zabezpieczone- sekanuj wszystkie ale te niezabezpieczone kopiuj normalnie (profil NormalCD) a te zabezpieczone A 120% z profilem SafeDisc 2/3 lub CloneCD jako Protected Game albo z recznymi ustawieniami (Poszukaj w wątku o Sims 2 a jak nie ma to daj znać). Co do nagrywarki, to może byc problem- SD 3.2 wymaga nagrywarki z poprawną korekcją EFM- sprawdx najlepiej na CDRW.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Plextor W161040a
Prawdopodobnie da się to zrobić, ale nie orientuję się czy SD3.20.0020 da się zgrać. A jak progs CDMate? W nim też mżna? A może GameJack 4??Tą nagrywarką można kopiować SD, gdyż CloneCD wyświetla okno i podaje: Obsługa DAO-RAW = TAK!
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
![]() |
Gamejack 4 na pewno bedzie OK- o ile obsługuje obrazy CloneCD (nagrywałem w nim ale tylko w jego natywnym formacie). To, że nagrywarka obsługuje tryb zapisu RAW nic nie znaczy- dzisiaj każda to obsługuje a nieliczne są w stanie skopiować SD 3.2. Podstawową cecha jest korekcja EFM. Sprawdx po prostu na CDRW a jak chcesz sie inaczej przekonac to spójrz w przyklejonych na watek o korekcji EFM (przetestujesz tylko do SD 2.9 ale jak ego nie ruszy to juz wiesz, ze nic z tego)
|
![]() |
![]() |
#5 |
Aopenowiec
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2015165418
Jeżeli to to urządzenie ,to może być klapa. |
![]() |
![]() |
#6 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() proponuję CloneCD i błędne sektory ustawić na NAPRAW lub EMULUJ - jest szansa że na versji 5.2 któras z tych opcji da radę, dla pewnosci testuj na RW... Aha i na poczatek wogóle sprawdź czy obraz działa w wirtualu... No i pewnie może sie odezwać jeszcze kwestia ukrywania ATIP ...
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.07.2005
![]() |
Radzę CloneCD 5xxx
Moim zdaniem najlepszy do tej gry będzie program CloneCD w jednej z nowszych wersji najlepiej 5xxx. Gdy włączysz program bierzesz "Obraz płyty"
następnie napęd z którego robisz odczyt. W następnym oknie wybierasz rodzaj zabezpieczenia w tym przypadku Protected PC Game lub Game CD (radzę to pierwsze). Wybierasz miejsce zapisu i robisz obraz. Po zakończeniu zapisujesz to na płycie. Jeśli nie będzie chciało ci to chodzic to w zasobniku systemowym z progamu CloneCD jest ikonka CDTray. Klikasz Prawym przyciskiem myszki i wybierasz "Ukryj nośnik". Innym sposobem jest korzystanie z Deamon Tools. Prawym przyciskiem myszki wybierasz "emujacja" i Safedisc Ostatnio zmieniany przez Matek1991 : 03.07.2005 o godz. 10:09 |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Mam płytkę oryginał DVD z Tom Clancy's Chaos TheoryPL. W jaki sposób zrobić w Alcoholu120% czy podobnym progsie obraz i odpalić grę z wirtuala? Wykonałem obraz gry ale i tak woła o oryginalny nośnik lub prosi o włożenie płyty do napędu.! :/
Dobre rady mile widziane! Ostatnio zmieniany przez Albion : 07.07.2005 o godz. 13:23 Powód: dopisek |
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
![]() |
To już nie jest SD tylko StarForce. Jest o tym wątek- poczytaj sobie. Generalnie niedziała z wirtuala ani z kopii chyba, że odpalonej z napedu podłaczonego przez USB/FireWire/ zewnetrzny kontroler.
|
![]() |
![]() |
|
|