Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 23.07.2005, 06:38   #1
polo05
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.07.2005
polo05 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question kopiowanie Cd 1:1 - banalne, ale nie zawsze proste

Przyznaję , że nie czesto mam do czynienia z kopiowaniem,
ale ten problem przerósł moje możliwości.
Mam kopiare LG 4163 B , bios A104 (z kwietnia br.), którą - po sciągnięciu obrazów - nagrałem (w alkoholu 120) 3 plytki CD z gierką. Wydawało sie, że nie ma problemu, bo bez uwag program je nagrał.
Ale...., gdy uruchamiam gierkę , "ona" woła o 3-cią płytkę, którą
po włożeniu do kompa - nie "widzi". Spróbowałem zamontować obraz tej płytki na dysku wirtualnym w "alkoholu120" na bazie oryginalnych plików: mds (mdf) - gierka bez problemu startuje.
Jest problem, gdzie ja robię błąd ? Dodam , ze info dołaczone do obrazów
płytek podpowiada ,że 3-cia płytka(dla wtajemniczonych Gothic 2 CD3 ) jest zabezpieczona "safe disk v2.9" i nalezy ja wypalić "alkoholem" w odpowiednim profilu. Ja tak zrobiłem: wybrałem profil: "safe disk 2/3" , póżniej sam: "safe disk" i nic. Nadmienię, że próby dokonywałem na płycie CD RW(wielokrotnej) , i zauważyłem że zmienia się automatycznie tryb z DAO SAO na RAW DAO. Ponadto, mam automatyczne ustawienia: korekcja EFM (zaznaczona), korekcja danych subkanałów (nie zaznaczona), nie zamykaj ostatniej sesji (nie zaznaczone). Prędkości nie moge zmniejszyć jest max lub x10. Ostatecznie mogłbym pozostać przy wirtualnym rozwiązaniu, ale wiem
, że ten "twór" pożera sporo pamięci, która jest potrzebna przy obróbce niezłej grafiki samej gierki i tak dla porządku: aby gierka była sama w 3 CD.
I stąd mam pytanie, jako niezbyt doświadczony użytkownik: jak próbować pokonać ten problem, czy robię i gdzie błąd ?. Czy ma znaczenie przy testach: rodzaj plytki: R lub RW ?

pogrązony w rozterce - początkujący użytkownik
polo05 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: