![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Hasło dla Płytki
Mam pytanie znacie jakiś program programik który by po wprowadzeniu płyty do napędu pytał o hasło dostępu dla danej CD.
Mam kilka filmów które chciałbym aby nikt mi nie oglądał. Pozdrawiam Reszcz
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Można to zrobić w WinOnCD 6.0 PE.
|
![]() |
![]() |
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Można i także spakować filmiki np. WIN RAR ...i założyć hasło na archiwum....
![]()
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
a w Nero nie da sie, moze jakis dodatek..........
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.10.2002
![]() |
Najprościej spakować rar i dać hasło
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.04.2003
![]() |
Re: Hasło dla Płytki
Cytat:
No nie żartujcie - spakować rarem z hasłem. A coż to za zabezpieczenie. Osoba bez specjalnie głębokiej wiedzy i mocnego sprzętu złamie takie "zabezpieczenie" w kilka chwil. Ja proponuję PGP disk. Algorytmy zabezpieczeń są naprawdę mocne - wręcz przysłowiowe. 1) Gdzie znaleźć PGP - proponuję poszukać na forum www.astaforum.com - powinieneś znaleźć - jesli będziesz miał problemy wyślij do mnie maila ammarda1@wp.pl 2) Instalujesz program i tworzysz PGP disk (ustal taką wielkość aby zmieścił się na płycie) - zabezpieczasz go hasłem. Możesz wybrać poziom zabezpieczeń. Po stworzeniu widzisz ten dysk dokładnie tak, jak partycję dysku fizycznego. Zapełniasz go danymi. W każdej chwili możesz go odłączyć (klikasz na nim ppm i wybierasz unmount). 3) Po odłączeniu dysku (tak naprawdę jest to plik o określonej przez ciebie wielkości, o rozszerzeniu *.pgd) nagrywasz go na płytę i kasujesz z dysku. 4) Od tej chwili masz dane na płycie nikt się do nich nie dobierze bez hasła. Ty zawsze możesz go otworzyć, po podaniu hasła. Wtedy będziesz widział dane na emulacji dysku 8) Być może mój opis jest mało składny, ale samo narzędzie jest bardzo użyteczne, a przy tym naprawdę proste w uzyciu. .................................................. ............ |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
![]() |
Re: Re: Hasło dla Płytki
Cytat:
życzę powodzenia przy 6 znakowym haśle (nie mówię już o dłuższym) składającym się z małych, dużych liter i liczb. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Re: Re: Re: Hasło dla Płytki
Cytat:
![]() ![]() ![]() WinRAR jest programem do kompresji danych a nie do ich zabezpieczania. PGP został stworzony jako narzędzie do ochrony prywatności. Zresztą - co tu dyskutować - porównaj po prostu algorytmy zabezpieczeń. Poza tym te programy prezentują zupełnie różne funkcjonalności. Ile trwa rozpakowanie archiwum zawierającego 600MB. Długo co? W PGP dane masz dostępne do odczytu w ciągu kilku sek. Poza tym rozpakowywując archiwa musisz pamiętać o sprawdzeniu tempa często można tam znaleźć rozpakowane pliki. Jeśli zapomnisz, a masz coś do ikrycia, to gratulacje. PGP niczego nigdzie nie zapisuje. Nie mówię, że jest to najlepsza metoda, ale z całą pewnością pewniejsza i wygodniejsza od programu do kompresji danych WinRar ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
![]() |
Re: Re: Re: Re: Hasło dla Płytki
Cytat:
można użyć WinOnCD 6.0 PE, do tej pory nie widziałem programu do łamania haseł tak zabezpieczonych płyt. Przy okazji program Advanced Archive Password Recovery - firmy Elcomsoft w ciągu 1s sprawdza około 200 haseł archiwów WinRar 3.0 i wyżej podobnie zresztą dla WinAce 2.x. Poza tym na razie ma duże problemy z WinRar 3.11. Dla haseł zip dla porównania 8 mln/s posiadam Athlona 2000 XP+. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez para : 01.04.2003 o godz. 14:05 |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
![]() |
Re: Re: Re: Re: Re: Hasło dla Płytki
Cytat:
Z pewnością masz rację - złamanie dłuższych chaseł winrara nie jest czymś specjalnie łatwym. Niemniej jednak możliwym - przy okreslonym zaangażowaniu. Tak naprawdę to autor postu powinien odpowiedzieć na jakim stopniu zabezpieczenia i wygody użytkowania mu zależy. Ja używałem trzech metod - winzipa, winrara i w końcu PGP. Jest pewne, że nie wróce to dwóch pierwszych. Wolę narzędzie wyspecjalizowane, bo jeśli coś jest do wszystkiego, to naprawdę często jest do niczego. ![]() A tak przy okazji pisząc o zaletach rar'a - korzystałeś z PGP? Ostatnio zmieniany przez marda : 01.04.2003 o godz. 14:09 |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
![]() |
Nie korzystałem nigdy z PGP, choć to co czytałem o tym zabezpieczeniu nie pozostawia wątpliwości, że jest nie do złamania na domowym komputerze. Nie korzystam z prozaicznego powodu żaden z moich znajomych nie ma PGP. Za to każdy ma WinRara lub WinAce i jak wysyłam wiadomość dwa razy hasłuje WinRarem lub WinAce (dwa różne hasła 8 znakowe + na koniec zmiana rozszerzenia na doc, xls i wierz mi trudno jest to złamać. Zrzeszą sam spróbuj złamać archiwum WinRar 3.1x lub wyższe. www.elcomsoft.com
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#12 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Re: Hasło dla Płytki
haslo w WinOnCD 6 jest oparte o 3DESa
i zycze powodzenia w lamaniu ... jak narazie nikomu nie udalo sie zlamac 3DESa PS 3DES jest uzywany np szyfrowaniu transmisji na routerach ...
#13 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Re: Re: Hasło dla Płytki
Cytat:
czyli w sumie bardzo dobry ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |