Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Wypalanie StarForce 3.5 na CD (https://forum.cdrinfo.pl/f11/wypalanie-starforce-3-5-cd-60412/)

GrZyB997 14.01.2006 16:41

1 Linijka - Nazwa Etykiety z org CD
2 Linijka - CD Key Z Gry
3 Linijka Sector Number
4 Linijka Sector Size

Tak mi sie wydaje :P, jak coś pisze źle prosze poprawić :P

Edit://

Jednak nie :/, wie ktoś jak odczytać z nosnika 3 i 4 linijke ??

Starfuck 14.01.2006 17:32

"For more info, and on how to get the numbers for a particular title you are looking at, refer to the above thread and/or read/translate the SFCopy manuals; you will also need an additional tool."

jezeli sie nie myle, to potrzebne jest dodatkowe narzedzie, do uzyskania 3 i 4 punktu w pliku konfiguracyjnym, podobno wszystko jest opisane w SFCopy manuals(po rosyjsku).

W poradniku bylo napisane ze: "Numery sektorów oraz parametry SPR mogą być odczytane z logów dostępu do dysków. " to wlasnie jest 3 i 4 punkt pliku konfiguracyjnego.

GrZyB997 14.01.2006 20:57

Wiem, ale jakie narzędzie ?? ;/

kangur 05.02.2006 23:10

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
@GrZyB997
Metoda działa :D

@FatAlbert
Tak, właśnie ukończyłem, artykuł o SR7 jest juz gotowy ale nie opublikowany. Mimo, iż jestem autorem to nie mam nic do gadania. ;) Za publikację odpowiada Redaktor Naczelny - @Bartez. Sądzę, że art pokaże się dość szybko, jak tylko to nastąpi zgodnie z wolą Barteza dam link i przykleję na jakiś czas topic.

Niby wszystko pięknie ładnie ale albo coś przeoczyłem albo nie ma nigdzie linka do tego przetłumaczonego artykułu:( jaki jest adres?

wolf 05.02.2006 23:16

na górze wątku jest przeklejony post odnośnie SF i jest tam link do artykułu

siekierski89 06.02.2006 14:16

Ostatnio spotakłem się z grą (Sniper: Elite) która była zabezpieczona Starforcem. I o dziwo znalazłem teżdo niej cukiereczka na NoCD. Dlaczego do niektórych gier można zrobić cukiereczka a do innych nie?!

ostryga27 06.02.2006 16:11

Cytat:

Napisany przez siekierski89
Ostatnio spotakłem się z grą (Sniper: Elite) która była zabezpieczona Starforcem. I o dziwo znalazłem teżdo niej cukiereczka na NoCD. Dlaczego do niektórych gier można zrobić cukiereczka a do innych nie?!

Swieta racja siekierski89,ma cukierka ;)

GrZyB997 06.02.2006 16:39

Cytat:

Napisany przez siekierski89

Wszystko zależy od tego jaka ver SF, czy demo było zabezpieczone, umiejętności i czasu/chęci crackera. Do wielu gier zabezpieczonych SF widziałem cukierki. a nawet w 1 przypadku pozwalał właczyć grę bez weryfikacji klucza cd.

Pozdrawiam!

kangur 08.02.2006 23:14

Cytat:

Napisany przez wolf
na górze wątku jest przeklejony post odnośnie SF i jest tam link do artykułu

no ale to jest do tego po angielsku a mi chodzi o link do tego artykułu po polsku bo aż tak dobry z angielskiego to nie jestem:(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:37.